7 ιδέες για να διευκολύνεις τη ζωή σου στο σπίτι σου

Συντάκτης: Ευαγγελία Μποζαντζόγλου

Μικρές συμβουλές, μικρές παρεμβάσεις στο σπίτι μας που θα μπορούν να κάνουν τη ζωή μας λίγο πιο εύκολη και λειτουργική. Υπάρχουν τρόποι για να οργανώσουμε τον χώρο μας και να τον ομορφύνουμε, χωρίς πολλά έξοδα και χωρίς μεγάλο κόπο.

Ράφια και ραφιέρες

Βάλτε ράφια σε σημεία του σπιτιού σας που δεν είχατε σκεφτεί να το κάνετε και εξοικονομήστε πολύ χώρο. Στην κουζίνα, στο μπάνιο, στο υπνοδωμάτιο, ακόμα και στο σαλόνι μπορείτε να βάλετε ράφια και να δημιουργήσετε όμορφες γωνιές οι οποίες θα είναι ταυτόχρονα και λειτουργικές.

Από τις πιο βασικές μας συμβουλές είναι να τοποθετήσετε ράφια τοίχου, μεταλλικά ή ξύλινα ανάλογα τι ταιριάζει με την αισθητική του χώρου σας. Σκεφτείτε επίσης την τοποθέτηση ραφιών στο μπάνιο σας, ειδικά αν ο χώρος σας είναι περιορισμένος. Τέλος, τα ράφια στο παιδικό δωμάτιο είναι μια εύκολη λύση όχι μόνο για την οργάνωση του σπιτιού σας, αλλά και για την ασφάλεια των παιδιών σας από επικίνδυνα αντικείμενα! Στη LEROY MERLIN θα βρείτε αμέτρητες λύσεις για ράφια και ραφιέρες που θα σας βοηθήσουν να βάλετε σε τάξη το σπίτι σας.

Κρεμαστή παπουτσοθήκη

Εάν πρόκειται για μεγάλη οικογένεια, τότε είναι πολύ πιθανό τα παπούτσια να προκαλούν ένα χάος. Βέβαια, μπορεί και εσύ να έχεις πάθος με τα παπούτσια και να έχεις πολλά. Όπως και να έχει, ένα πρόβλημα με την αποθήκευση τους υπάρχει. Ένας εύκολος τρόπος για να κερδίσεις χώρο και να αποθηκεύσεις τα παπούτσια σου, είναι μια κρεμαστή παπουτσοθήκη.

Διαχωριστικά συρταριών

Σε απογοητεύει ο περιορισμένος χώρος στα συρτάρια; Μήπως η οργάνωση του σπιτιού μένει μισή λόγω του ελλιπούς χώρου; Κέρδισε χώρο στα συρτάρια σου με αυτά τα διαχωριστικά. Αυτά, θα ορίσουν στο πόσο χώρο πιάνει κάθε αντικείμενο και θα σε βοηθήσουν να εκμεταλλευτείς κάθε διαθέσιμο κενό στα ράφια ή τα συρτάρια.

Καλάθια στον τοίχο αντί για ράφια – Μπάνιο

Ποιος είπε ότι η οργάνωση μικρού μπάνιου δεν μπορεί να έχει και ένα όμορφο αποτέλεσμα. Πρέπει να τοποθετήσεις πετσέτες ή χαρτιά υγείας και δεν έχεις χώρο; Δοκίμασε να τοποθετήσεις μερικά καλάθια σαν ράφια πάνω από τη λεκάνη. Τα καλάθια είναι αισθητικά πιο όμορφα, είναι διαφορετικά από τα συνηθισμένα ράφια και έχουν μεγαλύτερη χωρητικότητα. Μπορείς να τα ταιριάξεις με κάθε διακόσμηση που έχεις στο μπάνιο, άφοβα.

Ραφιέρα – βιβλιοθήκη τοίχου πάνω από την λεκάνη

Αν ο μοναδικός χώρος προς εκμετάλλευση είναι πάνω από την λεκάνη, γιατί όχι; Αυτή η ραφιέρα – βιβλιοθήκη είναι μια πολύ έξυπνη λύση αφού δε «τρώει» χώρο, σε βοηθάει να εκμεταλλευτείς το κενό πάνω από την λεκάνη και μπορείς να την προσαρμόσεις στις ανάγκες σου. Ανάλογα το χώρο που έχεις, άλλαξε το ύψος ή το πλάτος της και δημιούργησε μια ραφιέρα τοίχου που καλύπτει πλήρως τις ανάγκες σου.

Κρεμάστρα τοίχου για τις τσάντες

Οι κρεμάστρες τοίχου συνήθως είναι αρκετά χρήσιμες για να κρεμάς ζακέτες και μπουφάν που φοράς καθημερινά. Τοποθετούνται πίσω από την πόρτα για να μην πιάνουν χώρο και είναι πολύ βολικές. Πώς θα σου φαινόταν να κρεμάς από εδώ και πέρα τις τσάντες σου σε μια τέτοια κρεμάστρα; Η αλήθεια είναι πως εκεί οι τσάντες θα είναι αρκετά οργανωμένες, θα τις βλέπεις όλες και δε θα πιάνουν πολύ χώρο. Εάν έχεις χώρο για μια κρεμάστρα τοίχου, αφιέρωσε την για να κρεμάσεις τις τσάντες σου!

Κρεμαστά καλάθια – Κουζίνα

Το τελευταίο από τα tips για την οργάνωση του σπιτιού μας είναι τα κρεμαστά καλάθια. Όπου, πέρα από οργάνωση, προσδίδουν και στυλ. Αντί , λοιπόν, να αποθηκεύετε τα φρούτα σας σε ένα μπολ που καταλαμβάνει πολύτιμο χώρο στη κουζίνα σας, εκμεταλλευτείτε τον κάθετο χώρο προσθέτοντας ένα κρεμαστό καλάθι με φρούτα. Γενικά όσο πιο τακτοποιημένο και οργανωμένο είναι όλο σου το σπίτι τόσο πιο ευχάριστο γίνεται να το καθετί μέσα σε αυτό.

Συντάκτης: Ευαγγελία Μποζαντζόγλου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.