9 χρυσοί κανόνες μετακόμισης

Συντάκτης: Δήμητρα Βγενά

9 Χρυσοί Κανόνες ΜετακόμισηςΈχετε το άγχος της νέας εγκατάστασης σας σε μια άλλη περιοχή, σε μια άλλη γειτονιά, έχετε να προσαρμοστείτε στα νέα δεδομένα και επιπλέον έχετε και το άγχος του πακεταρίσματος. Χαλαρώστε και όλα θα γίνουν, ξεκινήστε από το δύσκολο κομμάτι αυτό του αμπαλαρίσματος και όλα τα υπόλοιπα θα πάρουν το δρόμο τους.

Εμείς σας δίνουμε κάποιους κανόνες ώστε να κάνουμε όσο το δυνατό πιο ομαλή αυτή τη διαδικασία. Και… μην αγχώνεστε, «Μετακόμιση Τώρα», άλλωστε το λέει και η Ζουγανέλη.

  • Αν έχετε ορίσει ημερομηνία μετακόμισης, καλό θα ήταν να ξεκινήσετε το πακετάρισμα δύο εβδομάδες πριν.
  • Αν έχετε το χρόνο και τη δυνατότητα, καθαρίστε τις ντουλάπες του νέου σας σπιτιού και μεταφέρετε τα ρούχα απευθείας, πριν από την μετακόμιση των επίπλων.
  • Όσον αφορά τις κούτες, για μεγαλύτερη εξυπηρέτηση σας, καλό θα ήταν με ένα μαρκαδόρο να σημειώνετε τι περιλαμβάνει η κούτα ή ακόμα πιο πρακτικό σε ποιο χώρο του σπιτιού πρέπει να πάει. Παράδειγμα, κουζίνα, παιδικό υπνοδωμάτιο.
  • Πριν το πακετάρισμα πετάξτε ό,τι περιττό που δεν θα το χρειαστείτε στο νέο σας σπίτι. Ξεκινήστε το πακετάρισμα από την αποθήκη, το πατάρι ή τη σοφίτα. Όπου δηλαδή υπάρχουν αντικείμενα που δεν τα χρησιμοποιείτε συχνά.
  • Μπορείτε να ξεκινήσετε το αμπαλάρισμα και από τα διακοσμητικά αντικείμενα, που θα σας «φάνε» και τον περισσότερο χρόνο.
  • Για τα γυάλινα αντικείμενα όπως τα πιάτα, τυλίξτε τα σε εφημερίδες ή με προστατευτικό νάιλον ώστε σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά και η κούτα πέσει κάτω να έχουν περισσότερες πιθανότητες να την… γλιτώσουν!
  • Για εσάς που έχετε πολλά βιβλία, μην κάνετε το λάθος και τα αποθηκεύσετε σε κούτες, γιατί όταν θα γεμίσουν δεν θα μπορείτε να τις σηκώσετε. Καλύτερα αποθηκεύστε τα σε σακ-βουαγιάζ ώστε να είναι πιο εύκολα στη μεταφορά τους.
  • Για το τέλος αφήστε έξω τα σαπούνια, τα χαρτιά υγείας, πετσέτες του μπάνιου αλλά και όλα τα σύνεργα του καφέ. Μαζέψτε τα τελευταία στιγμή που θα φύγετε από το παλιό σας σπίτι. Τοποθετήστε τα σε διαφανή πλαστικά κουτιά ώστε να μπορείτε να διακρίνετε το περιεχόμενο τους και να βρείτε εύκολα αυτά τα είδη πρώτης ανάγκης. Το ίδιο κάντε και με τις λάμπες τα κατσαβίδια, τις μπαλαντέζες, οτιδήποτε είναι αναγκαίο στο νέο σας σπίτι.
  • Σε περίπτωση που έχετε αναθέσει τη μετακόμιση σας σε κάποια μεταφορική εταιρεία, ζητήστε εγγύηση σχετικά με ζημιές και απώλειες των αντικειμένων σας. Ανοίξτε όλα τα κουτιά άμεσα ώστε να τους ενημερώσετε έγκαιρα αν λείπει ή έχει σπάσει κάτι.

Tips:

Για να μετακομίσετε ευκολότερα ένα έπιπλο πολύ βαρύ με ποδαράκια, βάλτε τα ποδαράκια μέσα σε μεταλλικά καπάκια από βάζα, ώστε να μπορείτε να το σύρετε πιο εύκολα

Αν έχετε τα παλιά παντζούρια με τον ιμάντα, σε τακτά χρονικά διαστήματα τρίψτε το λουρί με κερί ώστε να ανεβοκατεβαίνει πιο εύκολα.

Αν έχετε βάψει κάποιο δωμάτιο και θέλετε να καθαρίσετε τα πινέλα σας, πλύντε τα με νερό και προσθέστε μια κουταλιά μαλακτικό ρούχων. Αποτέλεσμα; Θα είναι σαν καινούργια.

Συντάκτης: Δήμητρα Βγενά,

Influence:

Απόφοιτη του Δημόσιου ΙΕΚ Κηφισιάς Δημοσιογραφίας Συντάκτες και Ρεπόρτερ. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά…