9 τρόποι για να καταλάβεις ότι ο σύντροφός σου αξίζει

Συντάκτης: Τίνα Μιχαηλίδου

Το να βρεις τον σωστό άνθρωπο, ειδικά στη σημερινή εποχή, είναι δύσκολο, αλλά όχι και ακατόρθωτο.

Ο σωστός άνθρωπος φαίνεται όχι μόνο στα λόγια, αλλά και σε εκείνες τις μικρές καθημερινές πράξεις που σου αποδεικνύουν πως το ταίρι σου σε αγαπάει, πραγματικά, και θέλει να είστε μαζί.

Πώς, όμως, θα καταλάβεις αν έχεις βρει εκείνο το ιδανικό ταίρι που θα είστε μαζί και δε θα είναι τοξικός σύντροφος;

Πάμε να δούμε μερικούς τρόπους και να τους αναλύσουμε:

1. Μιλάει με ωραίο τρόπο, όταν δεν είσαι μπροστά: Είναι πολύ σημαντικό το ταίρι σου να μιλάει με τα καλύτερα λόγια για εσένα ακόμα και όταν δεν είστε μαζί. Αν μάθεις ότι δεν έχει πει τίποτα κακό, ούτε ένα τόσο δα παράπονο, είναι μια απόδειξη ότι σε σέβεται.

2. Σε ενημερώνει: Εντάξει δε χρειάζεται να ξέρεις, πάντα, που είναι και τι κάνει, όμως, δεν είναι και κακό να σου λέει ότι θα βγει με τους φίλους του και που θα πάει (το θέμα είναι να είναι αλήθεια αυτό 100%).

3. Δε φοβάται να δεις τα social media του: Πολύ συχνά, θεωρούμε ότι το να ξέρουμε τους κωδικούς του συντρόφου μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι μια μορφή καταπίεσης, από την άλλη, όμως, με το να μη φοβάται να σου δείξει τα μηνύματά του κλπ., αυτόματα, σου δείχνει εκείνο το ρητό: “Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται”.

4.  Δεν έχει κρατήσει επαφές με τις πρώην του: Ακόμα και αν έχει κρατήσει επαφές, αν δε μιλάνε και αν δε βρίσκονται, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Το καλύτερο, όμως, είναι να μην έχει καθόλου επαφές με το παρελθόν του.

5.  Ανεβάζετε κοινές φωτογραφίες στα social media: Δε χρειάζεται να ποστάρετε πολλές φωτογραφίες κοινές, όμως, με το να βάλετε 1-2 και να αλλάξετε την κατάστασή σας από “Ελεύθερος” σε “Σχέση”, υποδηλώνει πολλά. Μην ξεχνάμε, ωστόσο, ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι αυτά που υποδηλώνουν κάτι· η σχέση χτίζεται με την επαφή και όχι με τα social media.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αν μία σχέση είναι αληθινά ευτυχισμένη, δεν δημοσιοποιείται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


6. Σε έχει γνωρίσει στους φίλους του και στην οικογένειά του: Εντάξει δεν είπαμε να σε γνωρίσει, από την πρώτη μέρα, στους δικούς του ανθρώπους, όμως, αν είστε μεγάλο χρονικό διάστημα μαζί και σε έχει γνωρίσει στα δικά του αγαπημένα πρόσωπα, σημαίνει πως θέλει να είσαι στη ζωή του.

7. Κάνει υποχωρήσεις: Το να κάνετε αμοιβαίες υποχωρήσεις είναι το Α και το Ω μέσα σε μια σχέση.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς να αντιμετωπίσουμε έναν καβγά με το ταίρι μας


8. Διάλογος, Σεβασμός, Εμπιστοσύνη: Το τρίπτυχο για να πετύχει μια σχέση. Αν δεν επικοινωνείτε μεταξύ σας και δεν υπάρχει σεβασμός ή εμπιστοσύνη, τότε καλύτερα να μην είστε μαζί. Από την πρώτη κιόλας μέρα, πρέπει να είστε ξεκάθαροι με το ταίρι σας.

9. Ξέρει τι θέλει: Καμιά φορά δεν ξέρουμε τι θέλουμε, αν, όμως η σχέση σου ξέρει τι θέλει, τότε είστε σε καλό δρόμο.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα συστατικά μιας μακροχρόνιας ερωτικής σχέσης…


Καταλήγοντας, λοιπόν, προσπάθησε, όταν γνωρίσεις κάποιον, να είσαι φίλη μαζί του για κάποιο διάστημα, μέχρι να τον μάθεις καλά, να τον τεστάρεις και, φυσικά, να μην πέσεις με τα μούτρα στη σχέση και να τα δώσεις όλα.

Μην ξεχνάς πως πρέπει να χαμογελάς, πάντα, αληθινά, ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές σου, διότι σου αξίζει και σου πάει!!!

Συντάκτης: Τίνα Μιχαηλίδου,

Influence:

Σαν αρθρογράφος και blogger δίνει συμβουλές, ακούει τα προβλήματα των άλλων και προσπαθεί να δίνει λύσεις…