9 ψυχολογικά εμπόδια που βάζουμε στην ευτυχία μας

Συντάκτης: Ευαγγελία Μποζαντζόγλου

Αν παρατηρήσουμε τις πράξεις μας, θα δούμε ότι όλες αποσκοπούν στην ευτυχία μας. Κάθε μας κίνηση είναι μια υποσυνείδητη προσπάθεια για να βρούμε την ευτυχία. Πολύ συχνά, όμως, βάζουμε εμπόδια χωρίς να το καταλαβαίνουμε.


  • Η ευτυχία είναι παρενέργεια μιας καλά οργανωμένης ζωής 

Η ευτυχία, η χαρά και η επιτυχία είναι τα αποτελέσματα μιας καλά οργανωμένης ζωής. Θα πρέπει να κάνετε πράγματα που σας βοηθούν να αποκτάται εμπειρίες. 

  • Όταν μιλάτε σε έναν άνθρωπο να έχετε στο νου σας ότι και αυτός δίνει μεγάλη αξία στον εαυτό του, όπως και σεις 

Δεν θα πρέπει ποτέ να ξεχνάτε ότι ο άνθρωπος που έχετε απέναντί σας είναι εξίσου ξεχωριστός με εσάς και έχει τις δικές του απόψεις για την ζωή. Κάθε άνθρωπος που συναντάτε δίνει μια μάχη που δεν γνωρίζετε. Θα πρέπει πάντα να σέβεστε τους άλλους ανθρώπους.

  • Πώς μπορεί να σας βοηθήσει κάποιος άλλος αν δεν κάνετε κάτι εσείς για τον εαυτό σας; 

Οι άνθρωποι πάντα κρινόμαστε από τις πράξεις μας. Κανένας δεν μπορεί να σας βοηθήσει αν δεν βοηθήσετε πρώτα εσείς οι ίδιοι τον εαυτό σας. Όταν αποφασίσετε να αναλάβετε δράση για να πετύχετε κάτι που θέλετε θα βρείτε συμμάχους που θα σας βοηθήσουν.

  • Όταν πετύχετε έναν στόχο σας, όλα τα αρνητικά συναισθήματα θα εξαφανιστούν 

Μέσα μας δημιουργούνται πολλά αρνητικά συναισθήματα επειδή είμαστε δυσαρεστημένοι με τον εαυτό μας. Ωστόσο, όταν αρχίσετε να κάνετε αυτό που αγαπάτε θα γίνετε πετυχημένοι. Δεν καταλάβετε καν πως θα εξαφανιστούν όλες οι αρνητικές σκέψεις.

  • Αν θέλετε να δείτε τον μεγαλύτερο εχθρό σας, κοιτάξτε στον καθρέφτη 

Πολλοί άνθρωποι παλεύουν με τους δαίμονες άλλων ανθρώπων, ενώ στην ουσία θα έπρεπε να παλεύουν με τους δικούς τους. Ο μόνος πραγματικός εχθρός μας είναι ο εαυτός μας.

  • Όταν ένας άνθρωπος δεν έχει στόχο, δεν μπορεί να δει τίποτα 

Ο στόχος που έχουμε μοιάζει με το να κάνουμε ζουμ στην κάμερα: αν κάνουμε ζουμ στο λάθος σημείο, δεν θα δούμε αυτό που θέλουμε να δούμε. 

  • Αν θέλετε να αποδείξετε κάτι σε κάποιον άλλο, σημαίνει ότι ζείτε γι’ αυτόν

Αν θέλετε να είστε ευτυχισμένοι θα πρέπει να σταματήσετε να θέλετε να αποδείξετε στους άλλους ότι έχετε δίκιο. Ο λόγος που θέλετε να αλλάξετε την γνώμη ενός άλλου είναι επειδή θεωρείτε ότι η γνώμη του είναι πιο σημαντική. Αν ζείτε την ζωή σας για τον εαυτό σας δεν υπάρχει λόγος να αποδείξετε τίποτα σε κανέναν.

  • Η ικανότητα να αγαπάμε και να δεχόμαστε την μοναχικότητα είναι ενδείξεις ενός συναισθηματικά ώριμου ανθρώπου

Μόνο οι άνθρωποι που δεν αγαπούν τον εαυτό τους δεν μπορούν να μείνουν μόνοι τους. Οι άνθρωποι που είναι συναισθηματικά ώριμοι χρησιμοποιούν τον χρόνο που περνούν μόνοι τους για να βελτιώσουν τον εαυτό τους και να μάθουν καινούργια πράγματα για να μοιραστούν στην συνέχεια με τους άλλους.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανώριμοι, συναισθηματικά, άνθρωποι: Τα σημάδια να τους αναγνωρίσετε


  • Ευτυχία είναι όταν αυτό που θέλεις, μπορείς και πρέπει είναι το ίδιο πράγμα 

Συνήθως, οι άνθρωποι πρέπει να διαλέξουν ανάμεσα σε αυτά τα πράγματα: πρέπει αλλά δεν θέλω, θέλω αλλά δεν μπορώ. Υπάρχει τεράστια απόσταση ανάμεσα στο πρέπει και το θέλω, το θέλω και το πιστεύω, το πιστεύω και το μπορώ. Δείτε στα παρακάτω βίντεο πώς εξηγεί τις διαφορές του η σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης Εύη Ξυραφά.

Τελικά το μόνο πράγμα που πρέπει να βελτιώσει ένας άνθρωπος, είναι ο ίδιος του ο εαυτός.

Συντάκτης: Ευαγγελία Μποζαντζόγλου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.