9 μυστικά που απογειώνουν ή “προσγειώνουν” τη σεξουαλική σας ζωή

Συντάκτης: Έλλη Βασιλείου

9 μυστικά που απογειώνουν ή «προσγειώνουν» τη σεξουαλική σας ζωήΠοια είναι τα στοιχεία πάνω σας που προκαλούν σεξουαλική έλξη στο άλλο φύλο; Μεγάλα χείλη, μικρή μύτη, μεγάλα αυτιά τι ρόλο παίζουν στην ελκυστικότητά σας; Τι προκαλεί ερωτική διέγερση και τι τη μεγαλύτρεη σεξουαλική ικανοποίηση; Για να δούμε πώς απαντούν οι επιστήμονες σε αυτά τα καυτά ερωτήματα…

Τα χείλη σας αποτελούν πόλο έλξης για σεξ

Όταν η Dianna Ross τραγουδούσε “It’s in his kiss”, φαίνεται ότι ήξερε για τι μιλούσε. Επιστήμονες έχουν βρεί ότι το μέγεθος των χειλιών σας, έχει κεντρικό ρόλο, καθορίζοντας αν είσαστε σεξουαλικά ελκυστική για τους άλλους ανθρώπους. Ουσιαστικά, όσο μεγαλύτερα τόσο το καλύτερο, σύμφωνα με τον ψυχολόγο Michael Cunninghan, από το Πανεπιστήμιο της Louisville. Όμως, πριν ξεκινήσετε να πάτε για χειρουργική αύξηση του μεγέθους των χειλιών σας, θα πρέπει να ξέρετε ότι υπάρχουν και χείλη που είναι υπερβολικά μεγάλα. Σύμφωνα με το μέσο μέγεθος, είναι πιο ελκυστικό για τους άντρες, ο καθηγητής Cunninghan υποστηρίζει ότι οι γυναίκες αναζητούν ένα πραγματικό δύσκολο συνδυασμό, τόσο αισθητικό όσο και τραχύ. Θα πρέπει να υπάρχει αρρενωπότητα, κανένα ίχνος θυληκότητας, και μαζί μια υποψία γενναιοδωρίας και ζεστασιάς. Οι άντρες από την άλλη πλευρά, αναζητούν έναν πικάντικο συνδυασμό μεσότητας, ερυθρότητας και ζεστασιάς, στα χείλη των γυναικών. Ερευνητές βρήκαν ακόμη ότι η μικρή μύτη και τα μεγάλα αυτιά είναι ελκυστικά και για τα δύο φύλα.

Ελάχιστος ελεύθερος χρόνος για σεξ. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά;

9 μυστικά που απογειώνουν ή «προσγειώνουν» τη σεξουαλική σας ζωήΜια νέα έρευνα από το Ινστιτούτο Kinsey, η οποία βασίστηκε σε συνεντεύξεις με 853 γυναίκες ηλικίας 20-60 ετών, αποκαλύπτει ότι οι γυναίκες σήμερα έχουν λιγότερο χρόνο για σεξ, απ’ ότι είχαν οι γυναίκες στη δεκαετία του ’50. Αυτό συμβαίνει επειδή πριν από 50 χρόνια, οι γυναίκες ήταν κυρίως μαμάδες, έμεναν στο σπίτι και είχαν περισσότερο ελεύθερο χρόνο. Λίγες εργάζονταν και πολύ λίγες είχαν τηλεοράσεις. Οι γυναίκες σήμερα, συνήθως έχουν κάποια δουλειά, μεγαλώνουν παιδιά και ξοδεύουν τον ελεύθερο χρόνο τους, ψωνίζοντας, πηγαίνουν σε κάποιο γυμναστήριο ή βλέπουν τηλεόραση.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 42% των γυναικών που συζούν με άντρες, κάνουν δυο με τρείς φορές την εβδομάδα, ενώ ισχύει το ίδιο, μόνο για το 33% των παντρεμένων γυναικών. “Ζούμε σε μια εποχή όπου υπάρχει πολύ λίγος ελεύθερος χρόνος για διασκέδαση, το σεξ γεμίζει αυτό το μικρό κενό”, είπε ο Dr. John Bancrof, διευθυντής του ινστιτούτου. Η έρευνα αποκάλυψε ακόμη ότι λιγότερες γυναίκες έχουν σεξουαλικά προβλήματα σε σχέση με ό,τι πίστευαν παλιότερα. Μια μελέτη έδειξε ότι το 43% των γυναικών υπέφεραν από κάποιας μορφής σεξουαλική δυσλειτουργία. Ενώ αυτή η μελέτη, εστίασε στις φυσικές διαστάσεις του σέξ, όπως η διέγερση και ο οργασμός, μια νέα μελέτη έδωσε έμφαση στα μη φυσικά συστατικά της σεξουαλικότητας και βρήκε ότι μόνο το 24.4% των γυναικών ανέφερε “σημαντικές διαταραχές” στο σεξ.

Η φιλοζωία αυξάνει ή μειώνει τις πιθανότητες για σεξ;

Αν είστε λάτρεις των ζώων και έχετε ζωάκια στο σπίτι, είναι ίσως δύσκολο για εσας να αποκτήσετε ένα ειδύλλιο και τελικά ένα σύντροφο. Γιατί; Μερικοί φιλόζωοι περιορίζουν τις εναλλακτικές τους λύσεις, αρνούμενοι να βγούν ραντεβού με κάποιον που δεν του αρέσουν για παράδειγμα οι γάτες ή τα σκυλιά. Μερικοί κοιμούνται με τα ζωάκια τους στο ίδιο κρεβάτι -ενώ άλλοι δεν τα θέλουν. Αν βρείτε κάποιον που αγαπά τα ζώα και έχει ο ίδιος, το να σμίξουν οι δυο “οικογένειες” συχνά αποδεικνύεται ιδιαίτερα δύσκολο, πολύ περισσότερο όταν υπάρχουν αρκετά ζωάκια σε κάθε πλευρά. Και φυσικά, τα κατοικίδια απαιτούν μεγάλη αφοσίωση και χρόνο, και έτσι όποιος έχει κατοικίδια δύσκολα δείχνει κατανόηση. Τέλος υπάρχουν και τα άτομα που δηλώνουν ότι αγαπούν τα ζώα τους πολύ περισσότερο απ’ όσο θα μπορούσαν ποτέ να αγαπήσουν κάποιον άνθρωπο.

Σε αντίθεση με όλα αυτά, μερικοί εργένηδες, καταφέρνουν να έχουν κοινωνικές επαφές με πιθανούς συντρόφους όταν περπατούν με τα σκυλιά τους στην πόλη ή στις διάφορες γειτονιές που προσελκύουν για περπάτημα τους φιλόζωους. Ένας ιδιοκτήτης από τη Νέα Υόρκη ισχυρίζεται, ότι σε τέτοια μέρη βλέπει γυναίκες μακιγιαρισμένες με ψιλοτάκουνα.

Ψιθυρίστε γλυκά και «καυτά» στο αυτί

9 μυστικά που απογειώνουν ή «προσγειώνουν» τη σεξουαλική σας ζωήΤα ψυθιριστά ερωτόλογα οδηγούν σε μεγαλύτερη ικανοποίηση στο σέξ. Αυτό οφείλεται στο “ακουστικό-γεννητικό αντανακλαστικό” που διαθέτει ο ανθρώπινος οργανισμός. Ουσιαστικά, πρόκειται για την αντίδραση που προκαλείται από τη διέγερση του αυτιού με …γλυκές μικρές λέξεις. Τό αυτί είναι τόσο ευαίσθητο, ώστε αρκούν ένα “γλείψιμο” ή λίγο “γαργάλημα”, και μια βαριά ανάσα πάνω του, για να προκληθεί αυτή η αντίδραση. Θέλετε να το κάνετε ακόμα πιο έντονο; Ψυθιρίστε κοντά του προσωπικά πράγματα, μια περιγραφή του τι θα κάνετε ή θα θέλατε να σας κάνουν. Χρησιμοποιείστε λέξεις όπως “καυτό”, “υγρό”, “σκληρό” που αποδεδειγμένα λειτουργούν σαν triggers.

Μελέτες έχουν δείξει ότι τα ερωτόλογα που πυροδοτούν τις φαντασιώσεις και τα αισθήματα πόθου, ανεβάζουν την ερωτική διέγερση και αυξάνουν τον αριθμό των οργασμών σας. Έτσι, αφού αποκτήσετε εσείς τις πρώτες εμπειρίες στην τεχνική αυτή, ζητήστε του να τη δοκιμάσει και αυτός.

5 καυτά μυστικά πριν και κατά τη διάρκεια του σεξ

9 μυστικά που απογειώνουν ή «προσγειώνουν» τη σεξουαλική σας ζωήΠοιά είναι τα μυστικά που μπορούν να απογειώσουν τη σεξουαλική σας ζωή; Βάλτε φαντασία πριν και κατά τη διάρκεια του σεξ που αυξάνουν τη σεξουαλική διάθεση και σεξουαλική ικανοποίηση και για τους δυο.

Πρόκληση ή πρόσκληση για σεξ: Στείλτε στον ερωτικό σας σύντροφο, σέξι και προκλητικά email και αφήστε τη φαντασία του να οργιάσει.

Σεξουαλικά παιχνίδια: Χρησιμοποιήστε, πάνω του το δονητή σας. Αρχίστε σε ένα σημείο που δεν είναι πολύ ευαίσθητο, όπως για παράδειγμα την κοιλιά, μετακινήστε τον στην εσωτερική πλευρά των μηρών του, μετά χτυπήστε απαλά την κεφαλή του πέους και προχωρήστε πάνω προς το σώμα και κάντε κύκλους γύρω από τους όρχεις του.

Παιχνίδια με το στόμα σας: Πείτε στο σύντροφό σας να βάλει λίγη οδοντόκρεμα στην άκρη της γλώσσας του πρίν σας ακουμπήσει, εκεί κάτω. Όταν κάνετε στοματικό σεξ, πιέστε την υπερ-ευαίσθητη περιοχή του περινέου (την περιοχή μεταξύ της βάσης του πένους και του πρωκτού).

Κατά τη διάρκεια του σεξ: Μπορείτε να δέσετε τον ερωτικό σας σύντοροφο, έτσι ωστε να μην μπορεί να σας ακουμπήσει. Μετά αγγίξτε τον εαυτό σας μπροστά του. Λίγο πρίν την κορύφωση, λύστε τον και θα κάνετε καταπληκτικό σεξ.

Ενθάρρυνση και επιβράβευση τα μυστικά επιτυχίας και στο σεξ: Πείτε του κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης πόσο καλά σας κάνει να αισθάνεστε, πόσο σέξι είναι και ότι κάνει αυτά που σας αρέσουν. Με άλλα λόγια, τονώστε το εγώ του, όσο και τα μέρη του σώματός του.

Συντάκτης: Έλλη Βασιλείου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.