9 μικρά βηματάκια προς την ευεξία

Συντάκτης: Αναστάσιος Χριστόπουλος

Η καθημερινή μας ζωή μπορεί να γίνει πιο όμορφη και να βιώνω στον κανόνα της ζωής μου θετικά συναισθήματα;  Η απάντηση είναι ναι και μπορείτε να δείτε πως παρακάτω

Η δημιουργία μιας όμορφης καθημερινότητας μπορεί να είναι ένας σημαντικός στόχος για πολλούς από εμάς. Αν και διαφορετικοί άνθρωποι έχουν διαφορετικές ανάγκες και προτεραιότητες, υπάρχουν μερικά βήματα που μπορούν να βελτιώσουν την καθημερινότητά μας και να την κάνουν πιο όμορφη:

Πρωινή ρουτίνα: Ξεκινήστε τη μέρα σας με θετικές σκέψεις, μια χαλαρωτική άσκηση ή μια στιγμή αφιερωμένη στον εαυτό σας. Η πρωινή ρουτίνα μπορεί να ορίσει το ύφος για όλη την ημέρα.

Ξεκινήστε την ημέρα σας λοιπόν με κάτι που δεν το βαριέστε εύκολα και που σας κάνει να αισθάνεστε όμορφα.

Υγιεινές συνήθειες: Μια υγιεινή διατροφή, άσκηση και αρκετός ύπνος είναι θεμέλια μιας όμορφης καθημερινότητας. Φροντίστε το σώμα και το μυαλό σας.

9_mikra_vimatakia_pros_thn_eveksia

Το σώμα μας παρόλο που είναι «καλωδιωμένο» να του αρέσουν οι τροφές με περισσότερο ανθυγιεινά στοιχεία (ζάχαρη, λίπη) εντούτοις παράγει ορμόνες που σχετίζονται με την επιβράβευση και την χαρά όταν τρεφόμαστε σωστά και έχουμε ένα όμορφο και φροντισμένο σώμα.

Στιγμές προσωπικής απόλαυσης: Αφιερώστε χρόνο για προσωπικές σας απολαύσεις, όπως το διάβασμα ενός βιβλίου, το να ακούτε την αγαπημένη σας μουσική, η ζωγραφική ή οι περίπατοι στη φύση.

Οι στιγμές οι οποίες περνάτε με τον εαυτό σας είναι σημαντικές για την χαρά και ευημερία σας. Μάλιστα μελέτες δείχνουν  ότι ένας άνθρωπος για να είναι ευτυχισμένος πρέπει να περνάει τουλάχιστον 2-3 ώρες κάθε μέρα μόνος του.

Στόχοι και προτεραιότητες: Θέστε στόχους και διαχειριστείτε τις προτεραιότητές σας. Η επίτευξη στόχων μπορεί να σας δώσει μια αίσθηση επίτευξης και ικανοποίησης.

Το σώμα μας όταν πετυχαίνουμε στόχους παράγει ντοπαμίνη, μια ορμόνη που σχετίζεται με την ευτυχία και την χαρά.

Σχέσεις και κοινωνικοί δεσμοί: Επιδιώξτε να δημιουργήσετε στενές σχέσεις με ανθρώπους που σας εμπνέουν και σας υποστηρίζουν. Η κοινωνικότητα είναι σημαντική για την ευημερία μας.

Ανακάλυψη νέων δραστηριοτήτων: Κάντε κάτι νέο και διαφορετικό κάθε τόσο. Η ανακάλυψη νέων ενδιαφερόντων μπορεί να δώσει μια φρεσκάδα στη ζωή σας και να σας ανανεώσει.

9_mikra_vimatakia_pros_thn_eveksia

Επίσης θα διευρύνει σημαντικά το φάσμα των εμπειριών σας και θα σας  ανοίξει τον δρόμο προς νέες γνωριμίες και νέους κύκλους.

Χαλάρωση: Βρείτε χρόνο για χαλάρωση, είτε μέσω μεθόδων όπως η γιόγκα, η τέχνη ή απλά μερικά λεπτά ηρεμίας και σιωπής. Ανακαλύψτε τις δραστηριότητες που σας χαλαρώνουν και που ηρεμούν την ψυχή και το μυαλό σας.

Θυμηθείτε, μπορεί απλά να θέλετε να δείτε μια ταινία με ένα ζεστό τσάι δίπλα σας. Δεν χρειάζεται να είναι κάτι που νε εμπλέκει φυσική δραστηριότητα ή σκέψη.

Εκτίμηση των μικρών στιγμών: Μάθετε να εκτιμάτε τις μικρές στιγμές ευτυχίας και χαράς καθημερινά. Αυτές οι στιγμές είναι συχνά οι πιο σημαντικές.

Μπορεί να είναι η μυρωδιά του καφέ το πρωί με το που ξυπνάτε ή μια όμορφη και ηλιόλουστη μέρα. Σκεφτείτε την όμορφη πλευρά της ζωής. Δεν είναι κάθε μέρα όμορφη αλλά πάντα υπάρχει κάτι όμορφο σε κάθε μέρα.

Μάθηση και ανάπτυξη: Συνεχίστε να μαθαίνετε και να εξελίσσεστε. Η διαρκής μάθηση μπορεί να δώσει νέο νόημα στη ζωή σας και να σας ανοίξει την όρεξη για επίτευξη νέων στόχων.

Κάθε μέρα, είναι μια ευκαιρία να δημιουργήσετε τη ζωή που ονειρεύεστε. Μερικές μικρές αλλαγές στις συνήθειές σας μπορούν να έχουν μεγάλη επίδραση στο πώς αντιλαμβάνεστε την καθημερινότητά σας.

Συντάκτης: Αναστάσιος Χριστόπουλος,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.