9 λόγοι που προσελκύω αυτά που δεν θέλω

Συντάκτης: Αναστάσιος Χριστόπουλος

Έχετε σκεφτεί τι θέλετε από την ζωή σας. Παρά ταύτα συχνά προσελκύετε αυτά που δεν θέλετε. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί;

Το φαινόμενο της προσέλκυσης αυτών που δεν επιθυμούμε στη ζωή μας είναι κάτι που απασχολεί πολλούς ανθρώπους. Αν και κάθε περίπτωση είναι μοναδική, υπάρχουν ορισμένα κοινά στοιχεία που μπορούν να βοηθήσουν στην κατανόηση αυτής της δυσάρεστης τάσης.

Συνειδητοποίηση των αρχών και των συναισθημάτων

Μια πιθανή αιτία είναι οι υποσυνείδητες πεποιθήσεις ή συναισθήματα που μπορεί να διατηρεί κανείς. Ίσως υπάρχουν φόβοι, ανασφάλειες ή αρνητικές πεποιθήσεις που επηρεάζουν τη σκέψη και τη συμπεριφορά.

Το νόμος της έλξης

Σύμφωνα με τον “νόμο της έλξης” (Law of Attraction), πιστεύεται πως τα όμοια ελκύουν τα όμοια. Αν επικεντρώνεστε συνεχώς σε αρνητικά σενάρια ή σκέψεις, μπορεί να επηρεάσετε το περιβάλλον σας.

Σκεφτείτε θετικά και γίνετε και εσείς μέρος της αλλαγής. Επικεντρωθείτε περισσότερο σε αυτό που θέλετε να πετύχετε

Έλεγχος των σκέψεων και συναισθημάτων

Ένας τρόπος να αντιμετωπιστεί αυτό είναι μέσω της εργασίας με τον εαυτό σου. Εστιάστε στις θετικές σας πτυχές, πρακτικές όπως η μεταμόρφωση των αρνητικών σκέψεων σε θετικές και η πρακτική της ευγνωμοσύνης μπορούν να βοηθήσουν.

Αυτοεκτίμηση και συνειδητοποίηση

Η συνειδητοποίηση είναι κρίσιμη. Γνωρίζοντας τις αδυναμίες και τις δυνατότητες σας, μπορείτε να εργαστείτε πάνω στον εαυτό σας για να αλλάξετε τις τάσεις που δεν επιθυμείτε.

9_logoi_pou_proselkyo_auta_pou_den_thelo

Καθοδήγηση και υποστήριξη

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ένας επαγγελματίας βοηθός όπως ένας ψυχολόγος ή ένας σύμβουλος μπορεί να παρέχει την υποστήριξη και την καθοδήγηση που χρειάζεστε.Αποδοχή της αλλαγής

Η ζωή είναι δυναμική και η αλλαγή είναι αναπόφευκτη. Να επιδιώκετε την αποδοχή της αλλαγής ως μέρος της πορείας σας και να μάθετε από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε.

Δημιουργία καλών συνηθειών

Οι καλές συνήθειες μπορούν να συμβάλουν στην ψυχική και σωματική ευεξία σας. Κάντε μέρος της ζωή σας ρουτίνες που σας φέρνουν χαρά και ισορροπία.

Συνεργασία με ανθρώπους που σας εμπνέουν

Η παρέα με ανθρώπους που σας εμπνέουν και σας υποστηρίζουν μπορεί να ενισχύσει τη θετικότητά σας και να σας βοηθήσει να αναπτύξετε τον εαυτό σας.

Ο περίγυρος σας παίζει σημαντικό ρόλο στην προσωπική σας ανάπτυξη και στη επίτευξη των στόχων. Αν ο περίγυρος σας δεν σας ωθεί να βελτιωθείτε και σας αποσυντονίζει  μπορεί να επηρεάσει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Αφιερώστε χρόνο στον εαυτό σας

Η φροντίδα είναι σημαντική. Αφιερώστε χρόνο στον εαυτό σας με δραστηριότητες που σας φέρνουν χαρά και χαλάρωση.

9_logoi_pou_proselkyo_auta_pou_den_thelo

Αν δεν φροντίζετε τον εαυτό σας είναι πολύ πιθανό να μην έχετε τα αποτελέσματα που θέλετε.

Πειραματισμός και ανοιχτό μυαλό

Τέλος, μην φοβάστε να δοκιμάσετε κάτι νέο. Ο πειραματισμός και η ανοιχτή σας στάση μπορούν να φέρουν νέες ευκαιρίες και εμπειρίες που θα σας ενισχύσουν στο ταξίδι σας.

Να θυμάστε πως η αλλαγή αυτών των προτύπων είναι μια σταδιακή διαδικασία και χρειάζεται υπομονή και αφοσίωση. Ενώ ο καθένας έχει το δικό του μοναδικό τρόπο να αντιμετωπίζει αυτή την πραγματικότητα, η εστίαση στην ενίσχυση της θετικής σκέψης και της συνειδητοποίησης μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη ευτυχία και ικανοποίηση στη ζωή.

Συντάκτης: Αναστάσιος Χριστόπουλος,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.