9 λόγοι που η μπύρα κάνει καλό στον οργανισμό μας

Συντάκτης: Χάρης Μαυροκέφαλος, Φιλόλογος

Γνωρίζατε ότι η μπύρα έχει ευεργετικές επιδράσεις στον οργανισμό μας; Σύμφωνα με πολλούς επιστήμονες,  η λελογισμένη κατανάλωση της μπύρας μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης πολλών ασθενειών και όχι μόνο.  Στο παρόν άρθρο λοιπόν θα δείτε ορισμένα…  απρόσμενα οφέλη της μπύρας.

Δεν είναι ευρέως γνωστό το ότι η μπύρα έχει πολλαπλά οφέλη για την υγεία μας. Μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης πολλών ασθενειών και όχι μόνο.  Ωστόσο δεν θα πρέπει να το παρακάνουμε με την κατανάλωσή της, γιατί τότε θα έχουμε τα αντίθετα αποτελέσματα. Εάν πίνουμε μισό ποτήρι μπύρα τη μέρα περίπου θα είμαστε μια χαρά.

Ας δούμε όμως από ποιες ασθένειες μπορεί να μας «προφυλάξει» η λελογισμένη κατανάλωση μπύρας:

  1. Προφυλάσσει από το εγκεφαλικόΣύμφωνα με αμερικάνικες έρευνες, όσοι καταναλώνουν μπύρα ρίχνουν κατά το εντυπωσιακό 50% τις πιθανότητές τους να πάθουν στο μέλλον εγκεφαλικό. Πιο συγκεκριμένα, οι μέτριες ποσότητες μπύρας καθημερινά εμποδίζουν το σχηματισμό θρόμβων στο αίμα, που με τη σειρά τους μπλοκάρουν τη ροή του αίματος προς την καρδιά και τον εγκέφαλο.
  2. Μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης εμφράγματος

Η μπύρα μειώνει:

  • τα ποσοστά ρίσκου εμφάνισης εμφράγματος κατά 20-40%,
  • τα ποσοστά εμφάνισης καρδιαγγειακών προβλημάτων.Αυτά τα αποτελέσματα οφείλονται στις φυτικές ίνες που περιέχονται στη μπύρα και ρίχνουν τα επίπεδα της κακής χοληστερίνης στο αίμα. Η μπύρα περιέχει ακόμα πολυφαινόλες, αντιοξειδωτικές ουσίες που προστατεύουν την υγεία της καρδιάς.

9 λόγοι που η μπύρα κάνει καλό στον οργανισμό μας

  1. Ενισχύει την υγεία του εγκεφάλου

Η μπύρα μειώνει:

  • τη πιθανότητα εμφάνισης προβλημάτων στη λειτουργία της μνήμης κατά 23%.
  • την πιθανότητα εμφάνισης της νόσου του Alzheimer, καθώς ενεργοποιεί την παραγωγή νέων εγκεφαλικών κυττάρων.

Η μπύρα, τέλος, θέτει σε επαγρύπνηση τον εγκέφαλο, ενισχύοντας έτσι τις λειτουργίες της συγκέντρωσης, της μνήμης και της συλλογιστικής ικανότητας.

______________________

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μπύρα! Αμαρτωλή απόλαυση… ή ωφέλιμη για την υγεία;

______________________

4. Ελαττώνει τις πέτρες στους νεφρούς

Η υψηλή περιεκτικότητα σε νερό της μπύρας βοηθάει στη σωστή λειτουργία των νεφρών και την αποβολή των τοξινών από τον οργανισμό.

  • Οι διουρητικές ιδιότητες της μπύρας αποτρέπουν το φαινόμενο της αφυδάτωσης, που είναι ένας από τους κύριους λόγους εμφάνισης πέτρας στους νεφρούς.
  • Τέλος, συστατικά του λυκίσκου επιβραδύνουν την απελευθέρωση του ασβεστίου από τα οστά, εμποδίζοντας έτσι τη συσσώρευσή του στους νεφρούς και τη συνεπαγόμενη ανάπτυξη πέτρας.

5. Αποτρέπει τον καρκίνο του προστάτη

Η μέτρια κατανάλωση της μπύρας έχει αντικαρκινικές ιδιότητες, καθώς περιέχει ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες. Συγκεκριμένο είδος αντιοξειδωτικού μπλοκάρει χημική διαδικασία που οδηγεί στην ανάπτυξη καρκίνου του προστάτη στους άντρες. Τα ίδια οφέλη έχει και στις γυναίκες, όσον αφορά στον καρκίνο του στήθους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σελίδες: 1 2

Συντάκτης: Χάρης Μαυροκέφαλος, Φιλόλογος

Influence:

Γεννήθηκα το 1995 στην Αθήνα και είμαι αριστούχος απόφοιτος του τμήματος Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Πατρών…