8 τρόποι για να μαζέψουμε χρήματα

Συντάκτης: Flowmagazine

Η φετινή χρονιά με τις δυσκολίες της έχει επηρεάσει, όπως είναι φυσικό, και τα οικονομικά μας. Δεν χρειάζεται, λοιπόν, να αγχωνόμαστε, αλλά να βρούμε τρόπους έτσι ώστε να καταφέρουμε να μαζέψουμε ορισμένα χρήματα.

Υπάρχουν μερικές απλές λύσεις οι οποίες θα μας βοηθήσουν να κάνουμε οικονομία:

  1. Δεν παίρνουμε απέξω τον πρωινό μας καφέ. Είναι καλύτερο να φτιάχνουμε καφέ στον σπίτι και να τον παίρνουμε μαζί μας σε ένα ειδικό παγούρι, ή να φτιάχνουμε στο γραφείο εάν υπάρχει αυτή η δυνατότητα.

  2. Μαγειρεύουμε στο σπίτι. Είναι προτιμότερο να αφιερώσουμε μία ώρα στο μαγείρεμα, αλλά να καλυφθούν οι ανάγκες μας για μεσημεριανό για 2-3 μέρες, παρά να παραγγέλνουμε φαγητό απέξω, λόγω ευκολίας και έλλειψης χρόνου.

  3. Κάνουμε οικονομία στο ρεύμα. Προσέχουμε να μην αφήνουμε φώτα ανοιχτά όπου δεν χρειάζεται. Επίσης, δεν ξεχνάμε να κλείνουμε τον κλιματισμό, όταν φεύγουμε από έναν χώρο.

  4. Περιμένουμε τις εκπτώσεις. Είναι αλήθεια ότι το να πηγαίνεις για ψώνια μπορεί να μας κάνει να αισθανθόμαστε ανανεωμένοι επηρεάζοντας έτσι θετικά την ψυχολογία μας, όμως μπορούμε να περιμένουμε τις εκπτώσεις και να αποφύγουμε παράλληλα με αυτόν τον τρόπο τις παρορμητικές αγορές.

  5. Κάνουμε λίστες. Πριν πάμε σούπερ-μάρκετ, καλό είναι να γνωρίζουμε ακριβώς τι θέλουμε να πάρουμε και να μην αγοράζουμε προϊόντα εκτός λίστας.

  6. Αγοράζουμε φρούτα και λαχανικά εποχής, τα οποία είναι συνήθως φθηνότερα.

  7. Βρίσκουμε εναλλακτικούς τρόπους διασκέδασης. Εκτός από τις εξόδους για καφέ ή για ποτό, μπορούμε να επιλέξουμε μια βόλτα στο πάρκο ή στη θάλασσα, ή να καλέσουμε φίλους στο σπίτι.

  8. Βάζουμε χρήματα στην άκρη. Αναλόγως με τον μισθό και τα έξοδα του καθενός, μπορούμε να βάζουμε στην άκρη ένα συγκεκριμένο ποσό κάθε μήνα. Για παράδειγμα, αν αποφασίσουμε να κρατήσουμε 50 ευρώ στην άκρη, στο τέλος του χρόνου θα έχουμε 600 ευρώ, τα οποία πιθανότατα θα είχαμε ξοδέψει χωρίς να το καταλάβουμε.

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…