8 συμπτώματα πως σας έχει κυριεύσει το στρες

Συντάκτης: Άκης Αδαμόπουλος

8 συμπτώματα πως σας έχει κυριεύσει το στρεςΚαλώς ή κακώς ζούμε σε μία εποχή με πολύ γρήγορους ρυθμούς, που μας θέλει συνεχώς σε εγρήγορση και στην πίεση. Αρκετοί είναι αυτοί που ανταπεξέρχονται με επιτυχία, όμως όλοι περνούν δύσκολες περιόδους. Το στρες και το άγχος μας κυριεύουν, πολλές φορές χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε. Πρόκειται για σημάδια που κάνουν έντονα την εμφάνισή τους στην καθημερινότητά μας και προκύπτουν από αυτή την κατάσταση. Ας τα δούμε.

Περίεργα ή επαναλαμβανόμενα όνειρα

Πρόκειται για κλασσικό χαρακτηριστικό αγχώδους ανθρώπου και μας θυμίζει το λεγόμενο: «δεν ησυχάζει ούτε στον ύπνο του». Είναι συχνό όταν έχουμε άγχος, αυτό να μεταφέρετε και την ώρα που αναπαυόμαστε, καθώς το μυαλό συνεχίζει να λειτουργεί. Δύο από τα συνηθέστερα τέτοιου είδους όνειρα είναι αυτό της πυρκαγιάς ή το να χάνετε τελευταία στιγμή το τραίνο.

Πιάσιμο

Αρκετές φορές κατά τη διάρκεια μιας αγχωτικής ημέρας, αισθανόμαστε πιάσιμο, κυρίως στους μύες του αυχένα μας. Το αίσθημα ανάγκης για μασάζ, είναι άμεσο. Αυτό εξηγείται καθώς το άγχος προκαλεί ένταση στους μύες και μπορεί να κάνει ακόμα και σπασμούς προκαλώντας έντονο πόνο.

8 συμπτώματα πως σας έχει κυριεύσει το στρεςΠετάρισμα

Από κούραση και όχι επειδή θα δείτε κάποιον, τυχαίνει πολλές φορές να «πετάει» το μάτι σας. Η πίεση είναι πολύ συχνό να εκδηλώνεται με μυϊκούς σπασμούς, όπως στην προκειμένη περίπτωση.

Πρόβλημα με τα δόντια

Τα περισσότερα άτομα με πρόβλημα στρες, είναι συχνό να τρίζουν τα δόντια στον ύπνο τους. Αυτό μπορεί να αποβεί δυσάρεστο και επίπονο, ή μπορεί ακόμα και να καταστρέψει κάποιο δόντι. Σε τέτοιες περιπτώσεις, ζητήστε τη βοήθεια οδοντιάτρου.

Αλλαγές στον κύκλο της γυναίκας

Το σύμπτωμα αυτό, αφορά αποκλειστικά τις γυναίκες. Οι αλλαγές στον κύκλο είναι πολύ συχνό φαινόμενο. Ο οργανισμός αντιδρά με αυτόν τον τρόπο και διαταράσσει την ηρεμία σας. Άλλη πιθανότητα είναι να γίνονται εντονότεροι οι πόνοι της περιόδου.

8 συμπτώματα πως σας έχει κυριεύσει το στρεςΤριχόπτωση ή άσπρισμα

Είναι γνωστή η φράση «άσπρισαν τα μαλλιά μου από το άγχος». Κάτι τέτοιο όμως ισχύει και στην πραγματικότητα. Εάν έχετε προδιάθεση ή κληρονομικότητα είναι αναμενόμενο να επιδεινωθεί το συγκεκριμένο πρόβλημα. Επίσης, η τριχόπτωση εξηγείται επιστημονικά καθώς τα λευκά αιμοσφαίρια σε περιόδους άγχους, επιτίθενται στους θύλακες της τρίχας με συνέπεια να διακόπτουν την ανάπτυξή τους.

Στομαχικές διαταραχές

Οι αγχώδεις περίοδοι στη ζωή σας, μπορούν να σας κάνουν να αντιμετωπίσετε στομαχικά προβλήματα. Αναταραχές, αναγούλες, διάρροια είναι μερικά από αυτά. Επίσης, είναι ικανά να σας προκαλέσουν ακόμα και Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου.

Συνάχι

Το στρες αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σας σύστημα, με συνέπεια να είστε πιο ευαίσθητοι στο να αρπάξετε κρυολόγημα. Τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος των ανθρώπων γίνονται όλο και πιο ευαίσθητα. Συγκεκριμένα δεν μπορούν να ρυθμίζουν τις φλεγμονώδεις αντιδράσεις και κατά συνέπεια, όταν είστε εκτεθειμένοι σε έναν ιό είναι αρκετά πιθανό να κρυώσετε.

Συντάκτης: Άκης Αδαμόπουλος,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr