8 σημάδια καρδιακών νόσων που δεν πρέπει να αγνοούνται

Συντάκτης: Flowmagazine

Influence:

Γνωρίζετε τα σημάδια των καρδιακών νόσων;

Οι καρδιακές νόσοι έχουν γίνει η πρώτη αιτία θανάτου στον κόσμο. Μάλιστα, ο αριθμός των διαγνώσεων καρδιακών νόσων αυξάνεται καθημερινά.

Οι συγκεκριμένες νόσοι επηρεάζουν άμεσα τη λειτουργία της καρδιάς και επιπλέον θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των αρτηριών, του κυκλοφορικού συστήματος και του εγκεφάλου.

Οι πρωταρχικές αιτίες τους συνήθως συνδέονται με τον καθιστικό τρόπο ζωής και την κακή διατροφή, όμως η υγεία της καρδιάς μπορεί επίσης να επηρεαστεί από ορισμένους γενετικούς παράγοντες, το άγχος και τις κακές καθημερινές συνήθειες.

Το πιο ανησυχητικό είναι ότι τις περισσότερες φορές οι καρδιακές νόσοι εξελίσσονται σιωπηλά, έτσι είναι αδύνατον να ανιχνευτούν εγκαίρως.

Κατά συνέπεια, οδηγούν σε πολλές επιπλοκές στο σώμα και με τον καιρό επηρεάζουν αρνητικά την ποιότητα ζωής.

Για αυτόν τον λόγο, είναι εξαιρετικά σημαντικό να δίνετε προσοχή σε όποια σημάδια καρδιακών νόσων παρουσιάζονται, έχοντας υπόψη σας ότι μπορεί να μοιάζουν με τα συμπτώματα άλλων προβλημάτων υγείας που είναι λιγότερο σοβαρά.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε οχτώ συνηθισμένα σημάδια καρδιακών νόσων, έτσι ώστε να τα έχετε υπόψη σας στο εξής.

Μάθετε ποια είναι!

Σημάδια καρδιακών νόσων:

  1. Πόνος στο στήθος

Ο πόνος στο στήθος είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα σημάδια καρδιακών νόσων. Όμως μπορεί να οφείλεται και σε πιο κοινές παθήσεις, όπως η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση.

Η περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι αυτό είναι ένα από τα πρώτα σημάδια καρδιακών νόσων και προβλημάτων με την καρδιά. Όμως η αλήθεια είναι ότι ο πόνος εμφανίζεται μόνο όταν η πάθηση έχει γίνει σοβαρή.

Σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να αγνοείτε αυτό το σύμπτωμα, ειδικά αν ο πόνος είναι επαναλαμβανόμενος και έντονος.

  1. Πόνος σε όλο το σώμα, ένα από τα σημάδια καρδιακών νόσων

Αν και ο πόνος ή το κάψιμο στο στήθος είναι συνηθισμένα συμπτώματα μιας καρδιακής προσβολής, δεν θα πρέπει να αγνοείτε το γεγονός ότι η καρδιακή προσβολή μπορεί να επηρεάσει και άλλα μέρη του σώματος.

Συχνά τα προβλήματα στην καρδιά επηρεάζουν την κυκλοφορία του αίματος και την αρτηριακή πίεση, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε ενοχλήσεις στα συστήματα που βρίσκονται κοντά στην καρδιά.

______________________

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καρδιακή νόσος στις γυναίκες

______________________

Να βρίσκεστε σε εγρήγορση αν παρουσιάσετε πόνο:

  • Στους ώμους.
  • Στους βραχίονες.
  • Στην πλάτη.
  • Στον λαιμό.
  • Στη γνάθο.
  • Στην κοιλιά.
  1. Μη φυσιολογικός σφυγμός

Η μέτρηση του σφυγμού σας είναι μία από τις πιο συνηθισμένες μεθόδους ανίχνευσης πιθανών προβλημάτων με την καρδιά σας.

Αν και οι περιστασιακές μεταβολές είναι κάτι φυσιολογικό, είναι εξαιρετικά σημαντικό να κάνετε κάποιες διαγνωστικές εξετάσεις αν παρουσιάζονται συνεχώς.

Στις περισσότερες περιπτώσεις οι μεταβολές στον σφυγμό συνοδεύονται από αίσθηση μεγάλης αδυναμίας, ζάλη ή γενική δυσφορία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σελίδες: 1 2

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…