8 αστυνομικοί γρίφοι για δυνατούς λύτες

Συντάκτης: Αγγελική Κουτρουμάνου

Δείτε παρακάτω 8 αστυνομικούς γρίφους που θα σας δώσουν την ευκαιρία να νιώσετε σαν πραγματικοί ντετέκτιβ.

1. Ο φόνος ενός αριστοκράτη

Ο Τζορτζ Σμιθ δολοφονήθηκε την Κυριακή το απόγευμα. Υπήρχαν 5 άνθρωποι στο σπίτι του: η σύζυγος του κ. Σμιθ, ο προσωπικός του σεφ, ο μπάτλερ, η καμαριέρα και ένας κηπουρός. Όλοι ανέφεραν στον ντετέκτιβ Στίβενς τι έκαναν εκείνο το απόγευμα:

 • Η κυρία Σμιθ διάβαζε ένα βιβλίο κοντά στο τζάκι.
 • Ο σεφ ετοίμαζε το πρωινό.
 • Ο μπάτλερ έδινε οδηγίες στους εργαζομένους στο σαλόνι.
 • Η καμαριέρα έπλενε τα πιάτα.
 • Ο κηπουρός πότιζε τα φυτά στο θερμοκήπιο.

Μετά από όλες τις συζητήσεις, ο ντετέκτιβ συνέλαβε τον ένοχο. Ποιος ήταν ο δολοφόνος και πώς τον βρήκε ο ντετέκτιβ Στίβενς;

Απάντηση:

Ο σεφ. Ο φόνος έγινε το απόγευμα, αλλά εκείνος είπε ότι έφτιαχνε το πρωινό.

2. Χαζός δολοφόνος

Ο ντετέκτιβ μιλούσε σε έναν γιατρό σε μια αίθουσα αναμονής, όταν μπήκε μέσα ένας αναστατωμένος άντρας που φώναζε: «Κάποιος πυροβόλησε τη γυναίκα μου».

Ο ντετέκτιβ του ζήτησε να του πει τα πάντα. Ο κύριος Κλαρκ ανέφερε ότι ήταν στη δουλειά, όταν του τηλεφώνησε η οικονόμος του και του είπε ότι κάτι τρομερό συνέβη στη γυναίκα του και νοσηλευόταν στην εντατική. Έκλεισε αμέσως το τηλέφωνο και πήγε στο νοσοκομείο.

Όταν ο κύριος Κλαρκ ολοκλήρωσε την ιστορία του, ο ντετέκτιβ τον συνέλαβε για απόπειρα δολοφονίας. Γιατί το έκανε αυτό;

Απάντηση:

Ο κύριος Κλαρκ δεν ήξερε τίποτα για τον πυροβολισμό. Η οικονόμος τού είπε μόνο ότι κάτι τρομερό είχε συμβεί στη σύζυγό του.

3. Δεσμοί αίματος

Ένας εκατομμυριούχος πυροβολήθηκε στο κεφάλι στο σπίτι του. Ο ντετέκτιβ μίλησε με τους 3 γιους του εκατομμυριούχου, τον Τζον, τον Τζέιμς και τον Τζακ, που βρίσκονταν στο σπίτι.

 • Ο Τζακ είπε ότι εκείνο το βράδυ ο Τζον, ο πατέρας τους και ο ίδιος ήταν σε μια επίσημη εκδήλωση. Όταν έφτασαν στο σπίτι, πήγαν στο σαλόνι, πρώτα ο πατέρας τους και μετά ο Τζον και ο Τζακ. Ενώ ο πατέρας τους ανέβαινε τις σκάλες, ο Τζέιμς μπήκε στο σαλόνι και τον πυροβόλησε.
 • Ο Τζον επιβεβαίωσε όσα είπε ο Τζακ.
 • Ο Τζέιμς ανέφερε ότι είχε επισκεφτεί κάποιους φίλους εκείνο το βράδυ. Όταν γύρισε σπίτι, ο μπαμπάς του ήταν ήδη νεκρός.

Ο ντετέκτιβ κατάλαβε αμέσως τι είχε γίνει. Ποιος ήταν το δολοφόνος και πώς έλυσε ο Στίβενς την υπόθεση;

Απάντηση:

Ο Τζον και ο Τζακ είπαν ψέματα. Αν ο Τζέιμς είχε σκοτώσει τον μπαμπά τους, η σφαίρα θα τον έβρισκε στον αυχένα, αφού ανέβαινε τα σκαλιά.

4. Απόδραση

Κάποια στιγμή ο ντετέκτιβ έπρεπε να βρει έναν κρατούμενο που είχε αποδράσει. Ήξερε ότι ο εγκληματίας κρυβόταν σε ένα από αυτά τα σπίτια, αλλά δεν είχε την ακριβή διεύθυνση για να πάει να τον συλλάβει. Έτσι, τράβηξε μια αεροφωτογραφία των σπιτιών.

Μόλις είδε τη φωτογραφία κατάλαβε πού κρυβόταν ο δραπέτης. Πώς το κατάλαβε;

Απάντηση:

Ο δραπέτης κρυβόταν στο σπίτι Α, γιατί το αυτοκίνητο ήταν παρκαρισμένο κοντά στον δρόμο, για να μπορεί να διαφύγει με ευκολία.

5. Ρομαντικό ταξίδι

Ο κύριος και η κυρία Κλάιντ πήγαν μια εκδρομή στο βουνό, όμως 2 μέρες αργότερα ο κύριος Κλάιντ γύρισε σπίτι μόνος του. Πήγε στην αστυνομία και ανέφερε ότι η γυναίκα του είχε πέσει από έναν γκρεμό.

Την επόμενη μέρα, ο ντετέκτιβ Στίβενς πήγε και συνέλαβε τον κύριο Κλάιντ για το φόνο της γυναίκας του. Ο άντρας ομολόγησε την ενοχή του και ρώτησε τον ντετέκτιβ πώς το κατάλαβε. Ο ντετέκτιβ απάντησε ότι απλά τηλεφώνησε σε ένα ταξιδιωτικό γραφείο και ζήτησε μερικές παραπάνω πληροφορίες.

Τι είπε το ταξιδιωτικό γραφείο στον ντετέκτιβ;

Απάντηση:

Ο κύριος Κλάιντ αγόρασε 2 εισιτήρια για την αναχώρηση, αλλά μόνο 1 για την επιστροφή.

6. Φιλικός δολοφόνος

Η Μαίρη και ο Μπεν ζούσαν μαζί με 4 φίλους τους. Μια μέρα, ο Μπεν γύρισε και βρήκε τη Μαίρη νεκρή στον καναπέ. Κάλεσε την αστυνομία.

Όταν έφτασε ο ντετέκτιβ κατάλαβε ότι η Μαίρη είχε δολοφονηθεί σχετικά πρόσφατα. Ανέκρινε και τους 4 φίλους:

 • Η Μία ήταν στην κουζίνα. Είπε ότι είχε γυρίσει 2 ώρες πριν και πήγε κατευθείαν στην κουζίνα.
 • Ο Τζον διάβαζε ένα βιβλίο στο μπαλκόνι. Ανέφερε ότι δεν είχε βγει από το σπίτι εκείνη τη μέρα.
 • Η Τζένιφερ ανέφερε ότι ήταν στην πισίνα για κολύμπι για 3 ώρες.
 • Η Τζέιν ζωγράφιζε στο δωμάτιό της.

Ο ντετέκτιβ ζήτησε από όλους να του δείξουν τα χέρια τους και κατάλαβε αμέσως ποιος του έλεγε ψέματα. Αυτός ήταν ο δολοφόνος. Πώς κατάλαβε ποιος ήταν;

Απάντηση:

Αν η Τζένιφερ ήταν στην πισίνα για τόσες πολλές ώρες, το δέρμα στα χέρια της θα ήταν γεμάτο ρυτίδες.

7. Η τραγωδία του ντετέκτιβ

Μια μέρα, ο ντετέκτιβ είχε έναν τσακωμό με τη γυναίκα του και έφυγε χωρίς το κινητό και τα κλειδιά του. Όταν γύρισε στο σπίτι του το απόγευμα, βρήκε τον συνάδελφό του, τη γυναίκα του φοβισμένη και έναν δολοφονημένο άντρα. Η γυναίκα του τού είπε την ιστορία της:

«Καθόμουν στο σαλόνι όταν χτύπησε το κουδούνι. Νόμιζα ότι ήταν ο άντρας μου και άνοιξα την πόρτα, αλλά ένας εγκληματίας με έσπρωξε και τον χτύπησα με ένα μαχαίρι».

Ο ντετέκτιβ διέταξε τον συνάδελφό του να συλλάβει τη γυναίκα του, γιατί σχεδίαζε να τον σκοτώσει.

Πώς κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα ο ντετέκτιβ;

Απάντηση:

Ο ντετέκτιβ Στίβενς κατάλαβε ότι η γυναίκα του σχεδίαζε να τον σκοτώσει, γιατί πήγε να ανοίξει την πόρτα κρατώντας ένα μαχαίρι, παρ’ όλο που νόμιζε ότι ήταν ο άντρας της.

8. Ψεύτης

Ένας άντρας είπε στην αστυνομία ότι γύρισε στο σπίτι του από τη δουλειά και βρήκε τη γυναίκα του νεκρή στη μέση του σαλονιού. Είπε ότι προφανώς είχε βρει το όπλο που είχε στο γραφείο του και είχε αυτοκτονήσει. Ωστόσο, ο αστυνόμος κατάλαβε αμέσως ότι ο άντρας τού έλεγε ψέματα.

Πώς το κατάλαβε;

Απάντηση:

Ο άντρας είχε μια άδεια θήκη όπλου στη ζώνη του παντελονιού του. Αυτό σημαίνει είτε ότι ετοιμαζόταν να πάρει το όπλο μαζί του είτε ότι το είχε μαζί του από την αρχή. Το πρώτο δεν μπορεί να είναι αλήθεια, αφού είπε ότι γύρισε από τη δουλειά του και βρήκε τη γυναίκα του νεκρή. Έτσι, μένει η δεύτερη επιλογή, που αποδεικνύει ότι ο άντρας σκότωσε τη γυναίκα του.

Πηγή

Συντάκτης: Αγγελική Κουτρουμάνου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.