8+8+8: Ο απλός κανόνας για να φέρετε την ισορροπία στην καθημερινότητα

Συντάκτης: Flowmagazine

Πόσο εύκολο είναι όμως να πετύχουμε την πολυπόθητη ισορροπία; Και αν είναι εύκολο, υπάρχει συγκεκριμένος οδηγός που ακολουθούμε; Αλλάζοντας προτεραιότητες μπορείτε να αγγίξετε το πολυπόθητο inner peace.

Η ισορροπία είναι μια αρετή απαραίτητη για κάθε πτυχή της ζωής. Ειδικά στους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας, το ισορροπημένο πρόγραμμα είναι το μοναδικό κλειδί για να διατηρούμε τόσο τη διαύγεια όσο και την ηρεμία μας, καταφέρνοντας να απωθήσουμε τις αρνητικές σκέψεις και να διαχειριστούμε τις δύσκολες καταστάσεις όσο καλύτερα γίνεται.

Ο κανόνας 8+8+8

Οι ειδικοί ψυχικοί υγείας συστήνουν τον κανόνα 8+8+8. Με απλά λόγια, πρόκειται για την τεχνική που χωρίζει τις 24 ώρες της ημέρας σε τρία οκτάωρα μέσα στα οποία πρέπει να φέρουμε εις πέρας τις απαιτήσεις της καθημερινότητας και την προσωπική μας χαλάρωση και ξεκούραση.

Όπως καταλαβαίνετε, μια ζωή δεν μπορεί να είναι ήρεμη και χαλαρή όταν κάποιος δουλεύει 12 ώρες τη μέρα και αντίστροφα δεν μπορεί να είναι πλήρης αν υπάρχει μόνο ελεύθερος χρόνος και μηδενικές υποχρεώσεις. Το μυστικό για την ευεξία βρίσκεται κάπου ανάμεσα, εκεί όπου η δουλειά συναντά τον ύπνο και τη ψυχαγωγία.


Δείτε ακόμα: Διαλογισμός- Ψυχική και Σωματική Ισορροπία


8 ώρες εργασίας

Αν και σπάνια είναι ακριβώς 8, αυτές είναι οι ώρες που πρέπει να αφιερώνουμε στη δουλειά ή τη μελέτη μας. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ο εγκέφαλος μπορεί να είναι ενεργός διανοητικά και να εξελίσσεται με τις καλύτερες δυνατές προοπτικές. Αν το παρακάνουμε, έχουμε συνήθως τα αντίθετα αποτελέσματα, συνεπώς ούτε παραγωγικοί είμαστε, ούτε ενισχύουμε την ευεξία μας μέσα από αυτή την ενασχόληση.

8 ώρες ελεύθερου χρόνου

Μόλις τελειώσει η δουλειά χρειάζεται να αφιερώσουμε 8 ώρες σε εμάς, είτε για την προσωπική μας εξέλιξη, είτε για την κοινωνική μας ζωή. Ένα χόμπι, η γυμναστική ή μια βόλτα με φίλους θα βοηθήσουν να αποφορτιστούμε και να γεμίσουμε μπαταρίες για την επόμενη μέρα.

8 ώρες ξεκούρασης

Οι 8 ώρες του ύπνου είναι συνήθως αυτές που οι περισσότεροι από εμάς αμελούμε. Το να κοιμόμαστε σωστά και συγκεκριμένες ώρες είναι απαραίτητο για να αποδίδουμε τα μέγιστα τόσο στην επαγγελματική, όσο και την προσωπική μας ζωή, για αυτό και πρέπει να τις θέσουμε σαν απαράβατο κανόνα στο πρόγραμμά μας.
Σκοπός αυτού του «μοιράσματος» είναι να πλησιάσουμε στην ισορροπία που λειτουργεί καλά για εμάς. Ναι, τα νούμερα μπορούν να «μαγειρευτούν» ανά περιόδους, αλλά πρέπει πάντα να έχουμε στον νου μας πως η υπερβολή δεν έχει θετικά αποτελέσματα σε κανένα επίπεδο.

Πηγή

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…