7 σπουδαίοι τρόποι για να κάνετε φίλους ως ενήλικες

Συντάκτης: Αθανασία Ζημιλιάγκου

Το να κάνεις φίλους ως ενήλικας μπορεί μερικές φορές να φαίνεται λίγο δύσκολο. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι πραγματικά δύσκολο. Οι ευκαιρίες είναι γύρω σου.

Δείτε 7 πρακτικές που μπορούν να σας βοηθήσουν να δικτυωθείτε πολύ εύκολα.

Διοργανώστε μια τακτική συγκέντρωση γειτονιάς

Όπως αναφέρει η Ruth Soukup, «Όταν ζούσαμε στο Σιάτλ, ο σύζυγός μου και εγώ αρχίσαμε να οργανώνουμε κάθε Τρίτη συγκέντρωση. Κάθε εβδομάδα σκεφτόμουν ένα ποτό με διασκεδαστική «υπογραφή» για να σερβίρω, και οι γείτονές μας περνούσαν μετά τη δουλειά για να να πουν ένα γεια και να πιούμε ένα ποτό. Ήταν τόσο διασκεδαστικό!

Κοιτώντας πίσω, νομίζω ότι ο λόγος που αυτές οι βραδιές λειτούργησαν τόσο καλά ήταν ότι ήταν εύκολες και χαμηλού κόστους. Κανείς δεν χρειαζόταν να φέρει τίποτα ή να μείνει για πολύ, ήταν απλά μια ευκαιρία να κάνουμε μια γρήγορη επαφή και να πούμε ένα γεια, αλλά ήταν επίσης κάτι διαφορετικό και διασκεδαστικό».

Γίνετε μέλος μιας μικρής ομάδας ή λέσχης

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αρχίσετε να κάνετε πραγματικές επαφές είναι να βρείτε ένα κοινό ενδιαφέρον σε μια μικρή ομάδα ή λέσχη. Οι περισσότερες εκκλησίες έχουν μια ποικιλία επιλογών μικρών ομάδων, οπότε αν δεν είστε συνδεδεμένοι με κάποια εκκλησία, αυτό είναι ένα πραγματικά εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε!

7_tropoi_gia_na_kanete_filous_os_enilikies

Ωστόσο, υπάρχουν πολλές επιλογές για μικρές ομάδες και λέσχες και εκτός εκκλησίας. Δοκιμάστε  κάτι όπως ένας σύλλογος, μία λέσχη βιβλίου.

Νέος κύκλος σεμιναρίων «Χτίζω το πιο θετικό μου προφίλ»: 5 σεμινάρια για να αναδείξετε την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας

Παρακολουθήστε μαθήματα

Το πλεονέκτημα του να παρακολουθήσετε ένα μάθημα για να γνωρίσετε νέους ανθρώπους είναι ότι θα μάθετε και κάτι καινούργιο! Αν ασχολείστε με την τέχνη (ή θα θέλατε να ασχοληθείτε) ξεκινήστε μαθήματα ζωγραφικής ή αγγειοπλαστικής, ή ίσως ακόμη και κάτι όπως η φωτογραφία.

Αν σας αρέσουν περισσότερο τα αθλήματα, σκεφτείτε να μάθετε κάτι καινούργιο – χορό, βόλεϊ, καγιάκ ή ό,τι άλλο σας αρέσει. Το θέμα δεν είναι να είσαι σπουδαίος σε ό,τι κι αν αποφασίσεις να δοκιμάσεις, αλλά να ανοίξεις τον εαυτό σου σε νέες ευκαιρίες….και ανθρώπους.

Άλλες καλές επιλογές για μαθήματα είναι η συνεχιζόμενη εκπαίδευση, να παρακολουθήσετε κάποια σεμινάρια που θα σας δώσουν τη γνώση και τη μέθοδο για να κάνετε εύκολα γνωριμίες και να διατηρείτε επαφή.

Επισκεφθείτε το meetup.com

Το Meetup είναι ένας κοινωνικός ιστότοπος που δημιουργήθηκε ειδικά για να βοηθήσει τους ανθρώπους να κάνουν τοπικές, πραγματικές επαφές και είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνετε φίλους!

Στο Meetup μπορείτε να βρείτε ομάδες προσαρμοσμένες σχεδόν σε κάθε ενδιαφέρον και ηλικιακή ομάδα, οπότε αν δεν ξέρετε πού να ψάξετε, ξεκινήστε από εκεί!

Προσκαλέστε έναν γνωστό για καφέ

Το πιο πιθανό είναι ότι υπάρχει ήδη κάποιος στη ζωή σας που έχει τη δυνατότητα να γίνει καλός φίλος, αλλά είστε και οι δύο είτε πολύ ντροπαλοί είτε πολύ απασχολημένοι για να το κάνετε να συμβεί. Ίσως είναι εκείνη η κοπέλα από το μάθημα χορού, ή η γειτόνισσα από τον επόμενο δρόμο, ή εκείνη η μαμά στο σχολείο της κόρης σας που πάντα χαιρετάτε, αλλά δεν έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε λίγο καλύτερα.

7_tropoi_gia_na_kanete_filous_os_enilikies

Τι σας εμποδίζει, λοιπόν, πραγματικά να κάνετε μεγαλύτερη προσπάθεια; Επειδή το χειρότερο που θα μπορούσε να συμβεί, αν της ζητούσατε να βγείτε για φαγητό ή για ένα ποτό ή να σας κάνει παρέα για έναν καφέ, είναι ότι μπορεί να πει όχι. Αυτό είναι όλο. Υπάρχουν πολλές πιθανότητες να μην πει όχι, γιατί είναι εξίσου πρόθυμη να διευρύνει τον κύκλο της όσο και εσείς. Δοκιμάστε το και ίσως εκπλαγείτε με το τι θα συμβεί στη συνέχεια.

Διαβάστε επίσης: Η αξία της πραγματικής φιλίας

Εγγραφείτε σε ένα ομαδικό πρόγραμμα coaching

Αν και το να κάνετε φίλους στον πραγματικό κόσμο μπορεί συχνά να μοιάζει τρομακτικό, η πραγματικότητα είναι ότι οι φιλίες που σφυρηλατούνται στο διαδίκτυο μπορούν να καταλήξουν να είναι εξίσου ισχυρές και ουσιαστικές με αυτές που γίνονται από κοντά.

Η συμμετοχή σε ένα ομαδικό πρόγραμμα coaching είναι ένας θαυμάσιος τρόπος να περιβάλλετε τον εαυτό σας με άλλους ανθρώπους με διάθεση για ανάπτυξη που επικεντρώνονται στην αυτοβελτίωση. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο αν αισθάνεστε ότι οι άνθρωποι γύρω σας αυτή τη στιγμή έχουν κολλήσει να κάνουν το ίδιο πράγμα και δεν καταλαβαίνουν γιατί θέλετε να αλλάξετε.

Μετακομίστε σε μια καίνουργια περιοχή

Αυτό μπορεί να σας φαίνεται δραματικό βήμα, αλλά μερικές φορές μια αλλαγή περιβάλλοντος είναι ό,τι πρέπει για να ανοίξετε τον εαυτό σας σε έναν εντελώς νέο κοινωνικό κύκλο.

Με λίγη προθυμία και με το θάρρος να βγείτε λίγο περισσότερο έξω μπορεί να διαπιστώσετε ότι είστε πολύ πιο δημοφιλής από ό,τι φανταζόσασταν ποτέ ότι θα μπορούσατε να είστε!

Συντάκτης: Αθανασία Ζημιλιάγκου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.