7 οφέλη από την τακτική άσκηση του σώματος

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου

Γεμίστε με ενέργεια, βελτιώστε τη σεξουαλική ζωή σας… και ζήστε περισσότερα χρόνια! Η τακτική γυμναστική αποτελεί μια συνήθεια που έχει μόνο «υπέρ» ανεξάρτητα από την ηλικία, το φύλο ή τη σωματική σας ικανότητα. Μήπως χρειάζεστε ένα κίνητρο για να κάνετε την αρχή; Τα παρακάτω 7 οφέλη θα σας πείσουν να βάλετε στο πρόγραμμά σας τη γυμναστική… γιατί κάνει καλό!

7 οφέλη από την τακτική άσκηση του σώματοςΑνεβάζει τη διάθεση μέσα στην ημέρα

Μετά από μια κουραστική ημέρα, μια προπόνηση 30 λεπτών στο γυμναστήριο ή ένα γρήγορο περπάτημα θα ενεργοποιήσει τις χημικές ουσίες του εγκεφάλου… που αυξάνουν την ευτυχία και την ηρεμία. Άλλωστε, η γυμναστική θα βελτιώσει την αυτοπεποίθηση για το σώμα σας!

Βελτιώνει την υγεία και καταπολεμά ασθένειες

Ανησυχείτε για τις καρδιακές παθήσεις ή την αύξηση των τριγλυκερίδιων; Η γυμναστική είναι ικανή να σας απομακρύνει από τον κίνδυνο: εγκεφαλικού επεισοδίου, διαβήτη, κατάθλιψης, άγχους, καρκίνου του παχέους εντέρου και μαστού, αρθρίτιδας, υπέρτασης. Παράλληλα, ρυθμίζει την ομαλή ροή του αίματος στο σώμα και εμποδίζει τη φθορά των μυών σε άτομα άνω των 30 ετών.

7 οφέλη από την τακτική άσκηση του σώματοςΕπιδρά θετικά και στη σεξουαλική ζωή σας

Η διέγερση που δημιουργεί η γυμναστική κινείται και στον ερωτικό τομέα… κυρίως για τις γυναίκες! Το «ξεκλείδωμα» του σώματος επιδρά θετικά στον σεξουαλικό τομέα, αφού στους άντρες μπορεί να μειώσει καθοριστικά την πιθανότητα στυτικής δυσλειτουργίας.

Καλύπτει διασκεδαστικά το χρόνο σας

Η γυμναστική σας δίνει την ευκαιρία να χαλαρώσετε ή να απολαύσετε την ύπαιθρο μαζί με την οικογένεια και τους φίλους σας. Θυμηθείτε, η άσκηση δεν γίνεται μόνο στο γυμναστήριο. Κάλλιστα, μπορείτε να δημιουργήσετε μια τάξη χορού, μια ομάδα ποδοσφαίρου ή να διοργανώσετε έναν περίπατο στη φύση.

Ισορροπεί το βάρος του σώματος σας

Η άσκηση όχι μόνο αποτρέπει την αύξηση του βάρους, αλλά «καίει» θερμίδες. Κάντε μια ώρα γυμναστικής την ημέρα, ανεβείτε από τις σκάλες αντί να χρησιμοποιήσετε το ασανσέρ και κάντε τις δουλειές του σπιτιού… και θα δείτε διαφορά στο σώμα σας!

7 οφέλη από την τακτική άσκηση του σώματοςΠροσφέρει ενέργεια και αντοχή

Η τακτική άσκηση μπορεί να βελτιώσει τη δύναμη των μυών και να ενισχύσει την αντοχή σας, αφού παρέχει οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά στο σώμα σας. Ειδικότερα, είναι ικανή να ενδυναμώσει το καρδιακό σύστημα, ώστε να σας χαρίσει ενέργεια για όλο το 24ωρο.

Οδηγεί σε έναν καλύτερο ύπνο

Δώστε ένα τέλος στις αϋπνίες! Η τακτική γυμναστική εμβαθύνει τον ύπνο και προσφέρει πλήρη ξεκούραση. Βέβαια, μην κάνετε γυμναστική λίγα λεπτά πριν τον ύπνο, αφού έτσι θα ενεργοποιήσετε και δεν θα χαλαρώσετε τον οργανισμό σας.

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.