7 λάθη ομορφιάς που… έχουν γίνει συνήθεια!

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου

Σχεδόν καθημερινά κάνουμε λάθη που «πληγώνουν» την ομορφιά μας, είτε εξαιτίας της συνήθειας, είτε εντελώς ασυναίσθητα! Οι κρέμες του σώματος, το μανικιούρ, το ντους και το μακιγιάζ ακολουθούνται από λάθη που ίσως δεν γνωρίζετε αλλά ίσως οι κινήσεις αυτές μπορούν …να καταστρέψουν την επιδερμίδα και την εμφάνιση σας.

7 λάθη ομορφιάς που… έχουν γίνει συνήθεια!Αφήστε να απορροφηθεί η ενυδατική… και μετά βαφτείτε!

Αν βάλετε ενυδατική πάνω στο πρόσωπο σας και αμέσως τοποθετήσετε μεικ απ… το πιο πιθανό είναι να μειωθεί η δράση του τελευταίου. Ίσως, κιόλας, δημιουργηθούν και κοκκινίλες στο δέρμα σας! Αφήστε την επιδερμίδα να απορροφήσει την κρέμα. Μην κάνετε υπερβολές, γιατί η μεγάλη και πολύ συχνή ποσότητα ενυδατικής μπορεί να αλλάξει ακόμα και τον τύπο του δέρματος σας.

Αποφεύγετε να μένετε πολύ ώρα με το μπουρνούζι

Μήπως βγαίνετε από το μπάνιο και κάθεστε ώρες με το μπουρνούζι; Λάθος! Μετά το ντους, το δέρμα σας μπορεί εύκολα να ταλαιπωρηθεί, ειδικά αν δεν έχει ξαναδημιουργήσει το υδρολιπιδικό στρώμα του. Κάντε μπάνιο το πολύ για 10 λεπτά με χλιαρό νερό, αφού αλλιώς απομακρύνονται τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας. Σκουπιστείτε καλά με την πετσέτα και ύστερα, βάλτε ενυδατική κρέμα.

7 λάθη ομορφιάς που… έχουν γίνει συνήθεια!Μην βάζετε έξτρα πούδρα… πριν την έξοδο σας!

Μπορεί το πρόσωπό σας να γυαλίζει πριν το ραντεβού, αλλά σίγουρα η έξτρα πούδρα δεν αποτελεί την καλύτερη λύση στο πρόβλημα. Η υπερβολική ποσότητα πούδρας θα «κλείσει» τους πόρους του δέρματος και δεν θα το αφήσει να αναπνεύσει. Προτιμότερο είναι να περάσετε με ένα υγρό χαρτομάντηλο το πρόσωπό σας και ύστερα να βάλετε επιπλέον πούδρα για το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Μην αραιώνετε το βερνίκι με διαλυτικό ή γυαλιστικό

Πολλές φορές, όταν βλέπουμε ότι πήζει το βερνίκι, ρίχνουμε μέσα γυαλιστικό ή διαλυτικό. Μπορεί το βερνίκι να αραιώνει… αλλά έτσι χάνεται η λάμψη του και η αντοχή του πάνω στο νύχι σας. Αυτά τα προϊόντα διαλύουν τη σύσταση του βερνικιού, με αποτέλεσμα να μην στρώνεται ικανοποιητικά. Για αυτό το λόγο, προσέξτε την ποσότητα διαλυτικού που θα βάλετε μέσα στο μανό.

7 λάθη ομορφιάς που… έχουν γίνει συνήθεια!Ρίξτε νερό στο πρόσωπο… μετά το γαλάκτωμα ντεμακιγιάζ!

Μην κάνετε το λάθος και αφήσετε το γαλάκτωμα ντεμακιγιάζ πάνω στο δέρμα σας. Μπορεί η υφή του δέρματος μετά από ένα μαντηλάκι καθαρισμού να είναι απαλή, αλλά ακόμα δεν έχουν απομακρυνθεί τα «βρώμικα» στοιχεία της επιδερμίδας σας. Μετά το γαλάκτωμα, περάστε το πρόσωπο σας με μια τονωτική λοσιόν και ξεπλύνετε με άφθονο νερό. Μόνο έτσι θα μπορείτε να ξυπνάτε με ένα καθαρό και φρέσκο πρόσωπο που θα «αναπνέει» ελεύθερα.

Απομακρυνθείτε από τον καθρέπτη, ενώ βγάζετε τα φρύδια σας

Οι περισσότερες γυναίκες στέκονται πολύ κοντά στον καθρέπτη, όταν πρόκειται να βγάλουν τα φρύδια τους, ώστε να βλέπουν ακόμα και την πιο μικρή τριχούλα. Τα αποτελέσματα, όμως, είναι αντίθετα, αφού βρίσκετε τις πιο μικρές λεπτομέρειες, αλλά χάνετε τη συνολκή εικόνα, με τα φρύδια σας να είναι ασύμμετρα! Καθίστε δίπλα σε ένα «φωτεινό» παράθυρο και πριν αρχίσετε, βάλτε λίγη ενυδατική στην περιοχή, ώστε να μην ερεθιστεί το δέρμα σας.

7 λάθη ομορφιάς που… έχουν γίνει συνήθεια!Αγοράστε διαφορετικές κρέμες πρόσωπου – σώματος

Η περιοχή των ματιών σίγουρα χρειάζεται διαφορετικά συστατικά για τη φροντίδα της από την περιοχή των χεριών! Άλλωστε, αυτός είναι και ο λόγος που υπάρχουν ξεχωριστά είδη κρεμών, αφού άλλα «κομμάτια» του σώματος είναι πιο ευαίσθητα. Προσοχή! Όταν βάζετε κρέμα για τα μάτια, ξεκινήστε απαλά από την εσωτερική γωνία προς την εξωτερική, ενώ όταν τοποθετείτε κρέμα στο λαιμό σας, ξεκινήστε από κάτω προς τα πάνω.

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.