7+1 ταξίδια που πρέπει να κάνεις

Συντάκτης: Φωτεινή Μιρέλα Χυσόλλη

Ως λάτρης των  ταξιδιών λατρεύω να ανακαλύπτω  νέους προορισμούς και μέρη για εξερεύνηση. Είναι μοναδική η αίσθηση του να φτάνεις σε έναν νέο τόπο όπου όλα λειτουργούν διαφορετικά και όλα είναι πρωτόγνωρα.

Η ουσία του να ταξιδεύεις δεν περιλαμβάνει τόσο το μέρος όπου πας, όσο και την όλη διαδικασία που βιώνει κανείς. Η προσμονή ενός ταξιδιού, οι χιλιάδες εικόνες, τα χρώματα οι μυρωδιές και τα πρόσωπα. 

Μπορεί να είναι μια μικρή απόδραση σε κάποιο κοντινό μέρος ή ένα μεγάλης διάρκειας ταξίδι σε πολύ μακρινή απόσταση. Το εξαιρετικό είναι τα συναισθήματα που σου γεννά αυτή η εμπειρία. Είναι συναρπαστικό το να ανακαλύπτεις  νέα χόμπυ και δραστηριότητες, που δεν περίμενες να σου αρέσουν μέχρι στιγμής. 

Ταξιδεύοντας δεν ανιχνεύεις μόνο νέα δεδομένα και πληροφορίες για το μέρος που επισκέπτεσαι, αλλά και πολλά πράγματα για σένα τον ίδιο, που δεν γνώριζες. 

Ένα μέρος που μπορεί κανείς να πάει και μην ξεχάσει ποτέ είναι το Παρίσι. Αγαπώ αυτό το μέρος για τα vibes του  και όλη την ατμόσφαιρα που χαρίζει η πόλη,  από την πρώτη κιόλας  στιγμή που πατάει κανείς το πόδι του. Μια βόλτα το βράδυ  περπατώντας στα δρομάκια και τις γέφυρες  είναι αρκετό για να καταλάβει κανείς  τα όσα λέγονται  για αυτό το μέρος. Η μαγεία από τα φώτα της πόλης μαγνητίζει το ενδιαφέρον να θές να ανακαλύψεις όλα τα σημεία και  τις γειτονιές. Αποτελεί  πάντα έναν  καλό προορισμό γιατί του ταιριάζουν όλες οι εποχές του χρόνου.  

Το επόμενο μέρος που θα ήθελα οπωσδήποτε να επισκεφθώ είναι το Μπρίζ, η παραμυθένια  πόλη στην Φλάνδρα του Βελγίου. Ένα μοναδικό μέρος που είναι σαν να έχει βγεί  από παραμύθι. Συγκλονιστικά σοκάκια, μαγικά κανάλια  και λίμνες, μια  μεσαιωνική πόλη που  θεωρείται ένα κόσμημα.

Το χαρακτηριστικό αυτής της πόλης είναι ότι δεν μοιάζει με καμία άλλη και ο χρόνος είναι σαν να σταμάτησε αιώνες πριν. Το θέαμα που αντικρίζει κανείς στην άκρη της πόλης είναι μοναδικό. Η μυρωδιά του βρεγμένου χώματος και τα γραφικά μονοπάτια συνθέτουν  ένα από τα πιο ρομαντικά μέρη που έχω επισκεφθεί. 

Άλλα μέρη που πρέπει κανείς οπωσδήποτε να επισκεφθεί είναι η  πιο ‘ελεύθερη’ πρωτεύουσα της Ευρώπης  το Άμστερνταμ, το διαμάντι της βόρειας Γερμανίας το  Αμβούργο και η  αυτοκρατορική Βιέννη της σύγχρονης Ευρώπης. Επίσης από  τα must δεν θα μπορούσε να λείπουν  η πόλη του έρωτα η Βερόνα, η πόλη της μόδας το Μιλάνο και τέλος το ένα και μοναδικό κέντρο όλης της Ευρώπης, το Λονδίνο. 

Το πιο συναρπαστικό είναι πως μαθαίνοντας καινούρια μέρη  και προορισμούς, γνωρίζεις και τον νου πολλών  διαφορετικών ανθρώπων μαζί,  και ακόμα πιο σπουδαίο είναι πως ταξιδεύοντας δεν αλλάζεις απλώς μέρος, αλλά ιδέες.

Συντάκτης: Φωτεινή Μιρέλα Χυσόλλη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.