6η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία στη Θεσσαλονίκη

Συντάκτης: Άκης Αδαμόπουλος

6η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία στη ΘεσσαλονίκηΜια διαφορετική γιορτή ποδηλατών και περιβάλλοντος θα πραγματοποιηθεί στις 7 και 8 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη Η 6η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία μαζί με την εναλλακτική μορφή διαδήλωσης «Ευχαριστούμε που ενοχλείτε» συνδιοργανώνουν ένα διήμερο με πολύ καλή διάθεση και ενέργεια για την προώθηση περιβαλλοντικών ζητημάτων και τη διεκδίκηση όσων μας ανήκουν.

Την Παρασκευή 7 Ιουνίου με αφετηρία το Πάρκο ΧΑΝΘ (Ξαρχάκου) στη Θεσσαλονίκη, θα πραγματοποιηθεί μια διαφορετική ποδηλατοδρομία με ειρηνικό και καλλιτεχνικό χαρακτήρα. Άνθρωποι που αγαπούν το ποδήλατο και τάσσονται κατά της χρήσης αυτοκινήτου, γδύνονται και στολίζουν τα σώματά και τα ποδήλατα τους. Οι υπεύθυνοι καλούν τον κόσμο να συμμετάσχει είτε χωρίς ρούχα, αλλά ακόμα και με μαγιό και πολύ φαντασία, με σκοπό να διεκδικήσουν όλο και πιο φιλικές προς το περιβάλλον πόλεις. Το πρόγραμμα μέχρι στιγμής, περιλαμβάνει Bodypainting στις 15.00, Συγκέντρωση ποδηλατοδρομίας στις 19.00 και Πάρτι με καλεσμένους την Ομάδα Κρουστών ΚΡΟΥΣΗ, DJ Miss Dynamite, Hollyrabit + Slammin’ Danny και άλλους μετά τις 22.00.

Το Σάββατο, 8 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί μια ζωντανή, δημιουργική και …ενοχλητική ανοιχτή γιορτή δρόμου διεκδίκησης των ελεύθερων ανοιχτών χώρων πρασίνου. Στο Πάρκο ΧΑΝΘ (Ξαρχάκου), παράλληλα με τη γιορτή 10 χρόνων της ΜΚΟ “Παιδιά Εν Δράσει” θα τρέξει η ανοιχτή γιορτή για τους δρόμους πρασίνου, μέσα από την τέχνη και τον πολιτισμό. Η αρχή γίνεται στις 15.00 με παραστάσεις, χορό, θέατρο δρόμου, παιχνίδια, εκθέσεις, συζητήσεις και άλλα. Από τις 20.00 θα ξεκινήσουν οι εμφανίσεις στο live stage, με συμμετοχή συγκροτημάτων όπως Soul Fire, Ekmek, Banksters, Caravan Air, Los Tre.

Συντάκτης: Άκης Αδαμόπουλος,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr