6 βιβλία που θα σε κάνουν να δεις διαφορετικά τη ζωή

Συντάκτης: Σεργία Χατζάκη

Ένα καλό βιβλίο μπορεί να μας αλλάξει τον τρόπο σκέψης, να μας κάνει να δούμε τη ζωή με άλλο μάτι. Με στόχο, λοιπόν, να σας παρακινήσω να δείτε τη ζωή διαφορετικά και με αισιοδοξία, προτείνω 6 βιβλία που διαβάζοντάς τα, πιστεύω πως θα αναθεωρήσετε πολλά! 

Το διάβασμα είναι, κατά τη γνώμη μου, ο καταλληλότερος τρόπος για να προσεγγίσουμε τη γνώση. Αντί, λοιπόν, να περνάμε ατελείωτες ώρες μπροστά από μια οθόνη, μπορούμε να διαβάσουμε βιβλία που να διεγείρουν τη σκέψη μας. Γιατί τα βιβλία είναι μικρές κάψουλες έμπνευσης, διδαγμάτων και συναισθημάτων, που διαβάζοντάς τα μας εμπνέουν και μας παρακινούν. Γι΄αυτό, άλλωστε, είναι απαραίτητα και για τη ψυχική μας υγεία.
Βέβαια, ένα καλό βιβλίο μπορεί να μας αλλάξει τον τρόπο σκέψης, να μας κάνει να δούμε τη ζωή με άλλο μάτι. Με στόχο, λοιπόν, να σας παρακινήσω να δείτε τη ζωή διαφορετικά και με αισιοδοξία, προτείνω 6 βιβλία που διαβάζοντάς τα, πιστεύω πως θα αναθεωρήσετε πολλά!

Ο μοναχός που πούλησε τη Ferrari του, Robin Sharma

6 βιβλία που θα σε κάνουν να δεις διαφορετικά τη ζωή

Ένα βιβλίο που έχει καταφέρει να αλλάξει τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων. Πρόκειται για την ιστορία του Τζούλιαν Μαντλ, ενός πάμπλουτου μεγαλοδικηγόρου, που μέσα σε μια στιγμή η ζωή του αλλάζει, καθώς ενα έμφραγμα τον οδηγεί ένα βήμα πριν τον θάνατο. Έτσι, παίρνει τη μεγάλη απόφαση να εγκαταλείψει για πάντα τον υλικό κόσμο και να κάνει ένα ταξίδι στην Ανατολή, ώστε να ανακαλύψει τον σκοπό της ζωής του.

Ο Αλχημιστής, Paulo Coelho

6 βιβλία που θα σε κάνουν να δεις διαφορετικά τη ζωή

«Ο Αλχημιστής» αποτελεί ένα παγκόσμιο best seller. Ο νεαρός Σαντιάγκο από την Ανδαλουσία, αποφασίζει να ταξιδέψει από την Ισπανία έως και την Αίγυπτο, με σκοπό να αναζητήσει έναν θησαυρό που είδε στο όνειρό του. Στο βιβλίο θα δούμε όλες τις δυσκολίες και τα εμπόδια που θα προκύψουν στον ήρωα, όμως το κουράγιο και η πίστη στα όνειρα τον συντροφεύουν σε όλο το ταξίδι. Σε κάθε περίπτωση, η απλότητα του βιβλίου σε συνδυασμό με το μήνυμα που θέλει αυτό να περάσει στον αναγνώστη: «ακολούθα τα όνειρά σου», αποτελεί και το μεγαλείο του.

Ξυπνήστε το γίγαντα μέσα σας, Anthony Robbins

6 βιβλία που θα σε κάνουν να δεις διαφορετικά τη ζωή

Το βιβλίο αυτό θα σε κάνει να δεις τον εαυτό σου από μια άλλη πλευρά. Ο ενθουσιασμός γι’ αυτά που ονειρευόμαστε και θέλουμε από τη ζωή μας, μπαίνουν πια σε πρώτη μοίρα. Έτσι, μέσα από αυτό το βιβλίο θα συνειδητοποιήσεις τις αλλαγές που χρειάζεται να κάνεις στη ζωή σου, ώστε να είσαι έτοιμος να πετύχεις τους στόχους σου.

Να ζεις, να αγαπάς και να μαθαίνεις, Leonardo Buscaglia

6 βιβλία που θα σε κάνουν να δεις διαφορετικά τη ζωή

Ένα βιβλίο που αποτελεί πηγή έμπνευσης, θάρρους και αποφασιστικότητας. Πρόκειται, κατά τη γνώμη μου, για ένα από τα καλύτερα και πολυδιαβασμένα βιβλία του Leonardo Buscaglia. Μέσα από το βιβλίο αυτό αποκτάμε το κίνητρο να αναζητήσουμε καινούργιες πτυχές της προσωπικότητάς μας, αλλά και γενικότερα της ζωή μας. Και όλα αυτά, μέσα από την κατανόηση και την αγάπη.

Άκου ανθρωπάκο, Wilhelm Reich

6 βιβλία που θα σε κάνουν να δεις διαφορετικά τη ζωή

Το 1946 ο Βίλχελμ Ράιχ γράφει το «Άκου ανθρωπάκο» για να απαντήσει στις συκοφαντίες, που είχαν δημιουργηθεί γύρω από το όνομά του και το έργο του. Το βιβλίο αυτό αλλάζει τον τρόπο που βλέπεις τη ζωή, καθώς, με άμεσο τρόπο, ο αναγνώστης έρχεται αντιμέτωπος με τον ίδιο του τον εαυτό και μαθαίνει να είναι ειλικρινής.

Η τέχνη της Αγάπης, Erich Fromm

6 βιβλία που θα σε κάνουν να δεις διαφορετικά τη ζωή

Η αγάπη είναι η μόνη απάντηση στο πρόβλημα της ανθρώπινης ύπαρξης. Η τέχνη της αγάπης απαιτεί εξάσκηση και συγκέντρωση και δεν πρέπει να παραλείπεται η κατανόηση. Σ´ αυτό το βιβλίο θα μάθεις για όλες τις πλευρές της αγάπης, αλλά κυρίως της αγάπης για τον εαυτό σου.

Συντάκτης: Σεργία Χατζάκη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.