6 βασικά πράγματα που ελέγχουμε πριν από ένα ταξίδι στο εξωτερικό

Συντάκτης: Μαρία Σερεμέτη

Ένα ταξίδι στο εξωτερικό μπορεί να μας ανανεώσει και να μας αλλάξει την ψυχολογία μια και καλή. Από την διαμονή μας σε μια ξένη χώρα κερδίζουμε πολλά πράγματα, όπως εμπειρίες και μπορούμε να μάθουμε άλλες κουλτούρες, αφού θα έρθουμε σε επαφή με καινούργιους ανθρώπους που λειτουργούν διαφορετικά.

Ο ενθουσιασμός μας όταν έρθει η ώρα να κλείσουμε τα εισιτήρια είναι μεγάλος και πολλές φορές δε μπορούμε να αποφασίσουμε και ποιον προορισμό να διαλέξουμε. Υπάρχουν όμως κάποια βασικά πράγματα που δεν πρέπει να τα ελέγξουμε λίγες μέρες πριν φύγουμε, αλλά πολύ πιο πριν και άλλα που έστω και τελευταία στιγμή, οφείλουμε να μην παραλείψουμε να ελέγξουμε ή να πάρουμε μαζί μας.

Ταυτότητα ή διαβατήριο

Βασικό κομμάτι ώστε να μπορέσουμε να απολαύσουμε το ταξίδι μας είναι αυτό το προσωπικό έγγραφό μας. Πρέπει άρα να ελέγξουμε, αν στη χώρα που επιλέξαμε, μπορούμε να ταξιδέψουμε απλώς με την ταυτότητά μας ή θα πρέπει να βγάλουμε διαβατήριο. Το συγκεκριμένο στάδιο καλό θα είναι βέβαια να μην το κοιτάξετε λίγες μέρες πριν, αλλά από την πρώτη στιγμή που κλείσατε τα εισιτήρια, ώστε να μην τρέχετε τελευταία στιγμή.

Tip: Μια συμβουλή βέβαια είναι ακόμα και με την ταυτότητά σας να μπορείτε να ταξιδέψετε, να ελέγξετε, αν έχει φθαρεί λόγω πολυκαιρίας ή όχι και αν τα στοιχεία και η φωτογραφία σας διακρίνονται ευκρινώς.

Νόμισμα

Μπορεί να θεωρείται δεδομένο, αλλά ορισμένες φορές από το άγχος μας μπορεί να ξεχάσουμε κάτι ή μπορεί να το παραλείψουμε να το ψάξουμε. Άρα ελέγχουμε στη χώρα που πάμε, ποιο είναι το νόμισμα που  χρησιμοποιούν. Διότι, αν πάμε σε χώρα εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δε θα μπορούμε να κάνουμε χρηματικές συναλλαγές με ευρώ.

Παυσίπονα

Καλό είναι, εκτός από ρούχα και τα προσωπικά μας αντικείμενα να βάλουμε στη βαλίτσα μας και ορισμένα βασικά παυσίπονα και φάρμακα, μήπως προκύψει κάποιο απρόοπτο συμβάν, όπως ένα στομαχόπονος ή πονοκέφαλος και έτσι να μην ψάχνουμε να βρούμε εκείνη τη στιγμή κάποιο φάρμακο.

Αντάπτορες

Τι θα γίνει, αν πάτε ταξίδι και δε έχετε προβλέψει τι πρίζα έχει η χώρα που θα βρίσκεστε; Το λιγότερο να μείνετε με αφόρτιστο κινητό κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας και να ψάχνετε απεγνωσμένα να αγοράσετε εκεί έναν αντάπτορα. Για να μη βρεθείτε λοιπόν σε αυτή τη δύσκολη θέση, προνοήστε πριν την αναχώρησή σας, τι αντάπτορα πρέπει να προμηθευτείτε, καθώς άλλον θα χρειαστείτε λόγου χάρη για την Αγγλία, άλλον για την Ιταλία και άλλον για την Ελβετία.

Καιρός

Πριν αρχίσετε να ψάχνετε τι ρούχα θα πάρετε, εξίσου βασικό είναι να δείτε και τι καιρό θα έχει τις ημερομηνίες, που θα πάτε. Αν έχει πολύ κρύο, αφήστε στην άκρη για παράδειγμα τα κοντομάνικα και τις ζακετούλες, διότι αναλόγως σε ποια χώρα θα πάτε, μπορεί να μην είναι αρκετά, ώστε να  σας κρατήσουν ζεστούς.

Διαμονή

Τελευταίο στη λίστα, αλλά πρωταρχικό είναι και το που θα μείνουμε. Όσο σημαντικό είναι να κλείσουμε τα εισιτήρια, τόσο σημαντικό είναι και σε ποιο ξενοδοχείο θα μείνουμε. Όσο νωρίτερα ψάξουμε, τόσο καλύτερα εξασφαλίζουμε να μείνουμε στην καλύτερη δυνατή τιμή του.

Εσείς τα έχετε ελέγξει όλα τα παραπάνω ή μήπως ήρθε η ώρα να οργανωθείτε καλύτερα;

Συντάκτης: Μαρία Σερεμέτη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr