6 τρόποι να δώσεις φως σε ένα μικρό μπάνιο χωρίς παράθυρα

Συντάκτης: Δήμητρα Γραμμένου

Τα μπάνια χωρίς παράθυρο τις περισσότερες φορές είναι σκοτεινά, βαρετά και σε καμία περίπτωση δεν κάνουν χαρούμενο τον ένοικο. Ευτυχώς υπάρχουν πολλές ιδέες και λύσεις για να δώσεις ενδιαφέρον σε ένα σκοτεινό μπάνιο χωρίς παράθυρο.

Τοποθέτησε φυτά

Τα φυτά είναι ζωντανοί οργανισμοί που μεταμορφώνουν έναν χώρο άμεσα και ρυθμίζουν την υγρασία, η οποία είναι άφθονη σε μπάνιο χωρίς παράθυρο. Προτίμησε φυτά που μεταφέρονται εύκολα και δεν έχουν πολλές απαιτήσεις (ενίοτε έχουν μικρή διάρκεια ζωής) ή ακόμα καλύτερα κάποια τροπικά φυτά εσωτερικού χώρου τα οποία δεν χρειάζονται φυσικό φως.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα κατάλληλα φυτά για το μπάνιο σας


Κεριά και λάμπες

Αν έχεις διαθέσιμες πρίζες, μπορείς να τοποθετήσεις εύκολα ένα ντουί και να χρησιμοποιήσεις στήριγμα ραφιού για βάση. Εναλλακτικά προτίμησε να έχεις διασκορπισμένα λίγα κεριά για καλύτερα αποτελέσματα. Γενικά σε σκοτεινούς χώρους προτίμησε λευκές αποχρώσεις φωτισμού.

Βάψε με ένα ανοιχτόχρωμο χρώμα

Αν έχεις την δυνατότητα βάψε το δωμάτιο σε ένα ανοιχτό χρώμα ή τοποθέτησε πλακάκια. Τα γυαλιστερά πλακάκια με την σειρά τους θα έχουν την ίδια επίδραση στον χώρο, θα του δώσουν φως και θα φαίνεται μεγαλύτερος.

Καθρέφτες για περισσότερο φως

Οι καθρέφτες διαχέουν το φως και δίνουν την αίσθηση του μεγαλύτερου χώρου. Καθώς λογικά έχεις ήδη καθρέφτη, μην τοποθετήσεις τον άλλο απέναντι από τον υπάρχοντα, αλλά κάπου στο πλάι. Μεταλλικά (σε ροζ χρυσό, γυαλιστερό χαλκό ή γυαλιστερά χρυσά αντικείμενα) και άλλα γυαλιστερά αξεσουάρ έχουν παρόμοια επίδραση στον χώρο.

Βάλε ταπετσαρία

Επίλεξε μια φωτεινή ταπετσαρία με μοτίβο ή ενδιαφέρουσες κουρτίνες μπάνιου και επένδυσε στο μοτίβο. Αυτό θα βελτιώσει τον χώρο και θα δώσει νέο ενδιαφέρον!

Πίνακες ζωγραφικής στο μπάνιο

Προσθέτοντας έναν πίνακα, ανεβάζεις το επίπεδο του μπάνιου χωρίς παράθυρο, συγκεντρώνεις το ενδιαφέρον πάνω του και αποσπάς την προσοχή από το μικρό μέγεθος του μπάνιου.

Συντάκτης: Δήμητρα Γραμμένου,

Influence:

Ζω στην Θάσο, είμαι μητέρα ενός αγοριού και αγαπώ την αρθρογραφία και τα βιβλία. Η διακόσμηση σπιτιού είναι κάτι που επίσης αγαπώ πολύ…