6 τρόποι για να επιλέξετε την ευτυχία σήμερα

Συντάκτης: Αθανασία Ζημιλιάγκου

Έχετε αναρωτηθεί τι θα σας έκανε πραγματικά ευτυχισμένους; Αν επιλέξετε από σήμερα να είστε ευτυχισμένοι πώς μπορεί να είναι η ζωή σας σε έναν χρόνο, σε πέντε χρόνια, σε δέκα χρόνια;  Στο άρθρο αυτό δίνονται 6 τρόποι για να είστε ευτυχισμένοι από σήμερα.

Τι σας ανεβάζει τη διάθεση; Βρείτε τι σας ευχαριστεί και κάντε το καθημερινά. Αράξτε στη φύση, επισκεφθείτε εκείνον τον φίλο που νιώθετε υπέροχα κοντά του, πηγαίνετε για ψώνια σε βιτρίνες, δημιουργήστε, δείτε την αγαπημένη σας ταινία. Περιποιηθείτε τον εαυτό σας, κάντε μια ημερήσια εκδρομή κάπου που αγαπάτε ή αγοράστε ένα ντόνατ και φάτε το στον ήλιο.

Πολλοί από εμάς χάνουμε την επαφή με αυτό που μας κάνει ευτυχισμένους με την πάροδο των χρόνων. Αν αυτό ισχύει και για εσάς, αναρωτηθείτε: Τι είναι αυτό που με κάνει ευτυχισμένο, το οποίο δεν έχω αναγνωρίσει ποτέ;

Πείτε το δυνατά:  Όλη η ζωή έρχεται σε μένα με ευκολία, χαρά και δόξα. Πείτε το δέκα φορές. Ακόμα καλύτερα, πείτε το δέκα φορές κάθε πρωί και κάθε βράδυ. Θα προσκαλέσει την ευκολία και τη χαρά και την πληθωρικότητα της ζωής σε ολόκληρη τη ζωή σας, την καλή, την κακή και την άσχημη. Ποιος δεν το θέλει αυτό;

Τι θα γινόταν αν ζούσατε κάθε μέρα σαν μια γιορτή; Βάλτε το χέρι σας στην ντουλάπα σας και φορέστε εκείνο το ιδιαίτερο φόρεμα ή πουκάμισο που φυλάτε για την τέλεια περίσταση.

6_tropoi_gia_gia_na_epileksete_thn_eutyxia_simera

Ετοιμάστε εκείνο το γεύμα που αγαπάτε να μαγειρεύετε για τους καλεσμένους σας μόνο για εσάς. Φάτε το στο σερβίτσιο που φυλάτε για τα Χριστούγεννα. Αν όχι τώρα, πότε;

Να είστε πρόθυμοι να είστε διαφορετικοί. Εδώ είναι η συμφωνία, μπορείτε είτε να κάνετε λάθος είτε να είστε χαρούμενοι. Η επιλογή να είστε χαρούμενοι, παρά τον κόσμο γύρω σας, είναι στην πραγματικότητα μια ριζοσπαστική επιλογή! Απορρίπτει την κυρίαρχη κοσμοθεωρία ότι η ευτυχία είναι υπό όρους.

Κάνοντας αυτή την επιλογή απομακρύνεσαι από την κανονικότητα ή την προσαρμογή. Είναι έμπνευση και εμπνέει και τους άλλους να επιλέξουν την ευτυχία.

Κινήστε το σώμα σας. Η σωματική άσκηση απελευθερώνει ενδορφίνες, δίνοντάς σας αυτή την όμορφη, φυσική αίσθηση ευτυχίας που συνοδεύεται από μια δόση ζωτικότητας. Βάλτε την αγαπημένη σας playlist και κινήστε το σώμα σας!

6_tropoi_gia_gia_na_epileksete_thn_eutyxia_simera

Αν είστε ευτυχισμένοι, μπορείτε να το δείξετε στο πρόσωπό σας; Αν δεν το κάνετε, το σώμα σας δεν θα καταλάβει ποτέ ότι είναι πραγματικά ευτυχισμένο!

Η ευτυχία είναι στην πραγματικότητα η φυσική σας κατάσταση. Μόλις αρχίσετε να έχετε πρόσβαση σε περισσότερη από αυτήν, μια δυναμική τίθεται σε κίνηση και όλο και περισσότερη θα εμφανίζεται με ευκολία.

Διαβάστε επίσης: Πώς θα φτάσουμε στην προσωπική ευτυχία μας

Γίνετε ευτυχισμένοι και μείνετε εκεί! 

Να μια ερώτηση: έχει θυμώσει ποτέ κανείς μαζί σας επειδή είστε ευτυχισμένοι; Οι περισσότεροι από εμάς σίγουρα το έχουμε βιώσει αυτό. Γιατί το κάνουν αυτό οι άνθρωποι; Επειδή όταν κάποιος είναι ευτυχισμένος, δεν μπορεί να ελεγχθεί.

Όταν οι άλλοι γίνονται δραματικοί, τραυματικοί, θυμωμένοι ή λυπημένοι όταν είστε ευτυχισμένοι, μπορεί να το κάνουν σε μια προσπάθεια να συρρικνώσουν την ευτυχία σας και να σας την πάρουν.

Αναγνωρίστε ότι δεν έχετε άδικο. Δεν χρειάζεται να κερδίζετε το να είστε ευτυχισμένοι ή να αποδεικνύετε τον εαυτό σας. Η ευτυχία σας είναι δική σας  – είναι διαφορετική από τη δική μου, του αγαπημένου σας και του πιο πολύτιμου φίλου σας. Η ευτυχία κανενός άλλου δεν είναι μεγαλύτερη ή πιο σημαντική από τη δική σου.

Αν κάνετε την επιλογή να είστε ευτυχισμένοι σήμερα, πώς θα μπορούσε να είναι η ζωή σας τέτοια εποχή τον επόμενο χρόνο; Σε πέντε ή δέκα χρόνια;

Συντάκτης: Αθανασία Ζημιλιάγκου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.