6 συμβουλές για ξεκαθάρισμα καλλυντικών: Τι πρέπει να προσέχουμε

Συντάκτης: Μαρία Γραββάνη

Οι περισσότερες γυναίκες έχουμε αρκετά καλλυντικά προϊόντα. Τι γίνεται όμως όταν αυτά είναι στην κατοχή μας για πολύ καιρό; Πόσο σημαντικό είναι το ξεκαθάρισμα των καλλυντικών για την υγεία;

Τα καλλυντικά είναι απαραίτητα  για τη γυναικεία φροντίδα και περιποίηση. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα είναι σημαντικό να γίνεται ξεκαθάρισμα σε αυτά, ούτως ώστε να ταξινομούνται σε αυτά που χρησιμοποιούνται συχνά, σε αυτά που χρησιμοποιούνται πιο σπάνια και σε αυτά που έχουμε πολύ καιρό και δεν χρησιμοποιούμε πλέον. Κάντε την ημέρα σας πιο δημιουργική, οργανώνοντας τα καλλυντικά σας με τρόπο λειτουργικό και πρακτικό. Μπορείτε να ξεκαθαρίσετε τα προϊόντα σας και να τα τοποθετήσετε  σε κουτιά, έτσι ώστε να εξυπηρετούν τις καθημερινές σας ανάγκες. Ακολουθούν μερικές συμβουλές οργάνωσης.

1.Ταξινομήστε τα καλλυντικά ανά κατηγορίες

Ξεχωρίστε τα καλλυντικά σας ανάλογα με το αν πρόκειται για προϊόντα σώματος ή προϊόντα προσώπου. Στην περίπτωση των προϊόντων προσώπου, ταξινομήστε τα ανάλογα με το αν πρόκειται για δερμοκαλλυντικά ή για προϊόντα μακιγιάζ.

 2. Ελέγξτε την ημερομηνία λήξεως

Κοιτάξτε τις ημερομηνίες λήξεως των προϊόντων που έχετε στην κατοχή σας και αναλογιστείτε πόσο καιρό έχετε αυτά τα προϊόντα. Αν τα έχετε λίγο καιρό, κρατήστε τα, διότι είναι απολύτως ασφαλή. Αν έχετε αμφιβολίες για το πόσο καιρό τα έχετε, τότε είναι καλύτερο να τα απομακρύνετε από τον χώρο φύλαξης των καλλυντικών, διότι η χρήση τους μπορεί να μην είναι τόσο ασφαλής.

 3. Απομακρύνετε τις άδειες και μισοτελειωμένες συσκευασίες που δεν χρησιμοποιείτε πλέον

Μην κρατήσετε συσκευασίες που έχουν ελάχιστο περιεχόμενο, από τη στιγμή που η χρήση τους δεν περιλαμβάνεται στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησής σας.

 4. Δημιουργήστε μία λίστα που θα περιλαμβάνει τι έχετε και τι σας λείπει

Η λίστα με τις ελλείψεις θα αποτελέσει χρήσιμο οδηγό σε μία ενδεχόμενη έξοδο για ψώνια. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα οι αγορές σας να είναι ποιοτικές, στοχευμένες και σίγουρα ανταποκρινόμενες στις ανάγκες σας.

 5. Επιλέξτε αυτό που σας ταιριάζει

Το ακριβό προϊόν δεν είναι πάντα και το πιο καλό και κάθε προϊόν δεν ταιριάζει σε όλους. Επιλέξτε αυτό που ταιριάζει περισσότερο σε εσάς, χωρίς να επηρεάζεστε από τη γνώμη άλλων ανθρώπων και από την τιμή του προϊόντος

6. Οργάνωση καλλυντικών

Κουτιά οργάνωσης, συρταριέρες μικρές ή μεγάλες και χρηστικά ράφια με καθρέφτη θα οργανώσουν τη συλλογή των καλλυντικών σας, η οποία θα φαίνεται πιο αρμονική και τακτοποιημένη.

Τι πρέπει να θυμόμαστε για την ημερομηνία λήξης των πιο βασικών καλλυντικών

Κρέμα προσώπου: 6 μήνες ή και πιο νωρίς, αν δείτε ότι υπάρχει αλλαγή στην υφή, τη μυρωδιά ή το χρώμα της.

Foundation: Εάν είναι σε υγρή μορφή, ίσως πρέπει να πάρετε καινούργιο μετά τους 6 μήνες. Εάν είναι σε συσκευασία σωληναρίου με dispenser αντέχει 2 μήνες επιπλέον.

Μάσκαρα: Καλό είναι να την ανανεώνετε κάθε 6 μήνες.

Κραγιόν: Τα κραγιόν και τα lip gloss διατηρούνται για 1 χρόνο, ενώ τα μολύβια για 3 χρόνια. Καλό θα ήταν να χρησιμοποιείτε ξύστρα πριν από κάθε χρήση, για να αποφύγετε τα βακτήρια.

Συντάκτης: Μαρία Γραββάνη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.