6 οφέλη που έχει ο οργασμός για την υγεία σου

Συντάκτης: Flowmagazine

Εκτός του ότι σε κάνει να νιώθεις υπέροχα, ο οργασμός έχει κι άλλα οφέλη για την υγεία σου που ενδεχομένως να αγνοούσες μέχρι σήμερα. Στόχευσε σε περισσότερους οργασμούς, λοιπόν, γιατί:

1. Μετρά ως αεροβική

Καθώς φτάνεις στην κορύφωση, ο καρδιακός παλμός σου διπλασιάζεται τουλάχιστον, όπως όταν εκτελείς έντονη αερόβια άσκηση.

2. Καταπολεμά τη γρίπη

Ο οργασμός μία με δύο φορές την εβδομάδα σχετίζεται με αύξηση 30% των αντισωμάτων. Αν το κάνεις πάνω από δύο φορές την εβδομάδα, χάνεται αυτό το όφελος. Τα πάντα με μέτρο λοιπόν!

3. Ενισχύει τη γονιμότητα

Η απογείωση στον έρωτα σε κάνει πιο γόνιμη: κατά τον οργασμό η μήτρα συσπάται και κινείται με τρόπο που διευκολύνει το σπέρμα να φτάσει σε αυτήν. Οι συσπάσεις μπορεί, επίσης, να βοηθήσουν τα σπερματοζωάρια να φτάσουν στις σάλπιγγες.

4. Μπορεί να σε βοηθήσει να πολεμήσεις τον καρκίνο

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως το τακτικό σεξ –με πολλά προκαταρκτικά– μπορεί να οδηγήσει στη μείωση του κινδύνου του καρκίνου, επειδή ενισχύει την παραγωγή της ωκυτοκίνης, μιας ορμόνης που έχει αποδειχθεί in vitro (σε δοκιμαστικό σωλήνα) ότι αποτρέπει την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων στο μαστό. Το μασάζ στο στήθος βελτιώνει επίσης την κυκλοφορία της λέμφου, καθαρίζοντας τις ρυπαντικές ουσίες. Όσον αφορά τις μητέρες, ο θηλασμός μπορεί να βοηθήσει στην προστασία από τον καρκίνο του μαστού, ενώ αναφορικά με τις άτεκνες γυναίκες, η σεξουαλική δραστηριότητα και οι μαλάξεις του στήθους μπορεί να έχουν ανάλογο αποτέλεσμα!


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στάσεις στο σεξ που μπορεί να εμποδίζουν τον οργασμό σου


5. Μπορεί να εμποδίσει την ενδομητρίωση

Η ενδομητρίωση είναι μια συνήθης αιτία πυελικού πόνου και στειρότητας στις γυναίκες. Σε μια αμερικανική έρευνα σε 2.012 γυναίκες, που διερευνούσε τη σχέση μεταξύ της ενδομητρίωσης, της σεξουαλικής δραστηριότητας, του οργασμού και της χρήσης ταμπόν, τα στοιχεία έδειξαν ότι οι γυναίκες που επιδίδονται σε σεξουαλική δραστηριότητα κατά την εμμηνόρροια είχαν λιγότερες πιθανότητες ενδομητρίωσης από αυτές που απείχαν. Αν και η σχέση αυτή είναι περιστασιακή, οι ερευνητές τονίζουν πως καθώς οι συσπάσεις της μήτρας κατά τον οργασμό μπορεί να βοηθήσουν στην αποβολή των εμμηνορροϊκών υπολειμμάτων, αξίζει να ερευνηθεί αν ο οργασμός κατά την εμμηνόρροια μπορεί να προστατεύσει από την ενδομητρίωση.

6. Μπορεί να σε βοηθήσει να γεννήσεις με ασφάλεια

Ο οργασμός στη διάρκεια του τρίτου τριμήνου της κύησης μπορεί να σε βοηθήσει να γεννήσεις στην ώρα σου. Σε πρόσφατη έρευνα, 1.853 έγκυες ρωτήθηκαν ανάμεσα στην 29η και την 36η εβδομάδα της κύησης για τη σεξουαλική τους ζωή κατά τις δύο προηγούμενες εβδομάδες. Αυτές που έκαναν σεξ (ή είχαν οργασμό χωρίς συνουσία) στη διάρκεια του τρίτου τριμήνου ήταν πιο πιθανό να φτάσουν μέχρι τις 40 εβδομάδες από αυτές που απείχαν στα τελευταία στάδια της κύησής τους. Ο γυναικείος οργασμός μπορεί να ανοίξει τον τράχηλο της μήτρας μέχρι και δύο εκατοστά.

Πηγή: shape.gr

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…