6 λόγοι για να νιώθεις ευλογημένος

Συντάκτης: Ευαγγελία Μποζαντζόγλου

Πολλές φορές νιώθουμε ότι όλα μας πάνε στραβά, ότι δεν έχουμε όλα όσα θα θέλαμε. Υπάρχουν, όμως, τόσα όμορφα κομμάτια στη ζωή μας που είμαστε τυχεροί που τα έχουμε και θα έπρεπε να είμαστε ευγνώμονες.

 1. Είμαστε υγιείς

6 λόγοι για να νιώθεις ευλογημένος

Μπορεί να είναι κάτι αρκετά συνηθισμένο που λέμε, όμως είναι αλήθεια. Η υγεία δεν είναι κάτι αυτονόητο στη ζωή, ούτε είναι όλοι πάνω στον πλανήτη μας τυχεροί να έχουν γεννηθεί σε έναν πολιτισμό που να τους παρέχει τα απαραίτητα για την υγεία τους. Θα μπορούσαμε να το δούμε, λοιπόν, και ως «προνόμιο», σίγουρα όμως δεν είναι κάτι αυτονόητο. Χωρίς την υγεία μας δεν θα μπορούσαμε να χαρούμε πολλές άλλες ομορφιές της ζωής με την ίδια ευχαρίστηση και δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε πράγματα που μας κάνουν ευτυχισμένους. 

 2. Έχουμε ανθρώπους που μας αγαπάνε 

Μία από τις μεγαλύτερες ευλογίες στη ζωή είναι να έχουμε δίπλα μας άτομα που μας αγαπούν αληθινά. Ανθρώπους που μας στηρίζουν, θέλουν το καλύτερο για εμάς, μας συμβουλεύουν σε δύσκολες στιγμές και χαίρονται με τη χαρά μας. Αυτά και άλλα πολλά είναι το στήριγμά μας στην καθημερινότητά μας. Δεν πρέπει ούτε αυτό να το θεωρήσουμε δεδομένο. 

Δυστυχώς, υπάρχουν εκεί έξω άνθρωποι που θα ζηλέψουν την επιτυχία σου και θα χαρούν όταν αντιμετωπίσεις δυσκολίες, οπότε αν έχεις αληθινούς ανθρώπους γύρω σου με αγνά αισθήματα, να τους δείχνεις ότι τους αγαπάς κάθε μέρα. 

 3. Έχουμε μια οικογένεια που μας αγαπά 

6 λόγοι για να νιώθεις ευλογημένος

Βομβαρδιζόμαστε με δραματικές ιστορίες που συμβαίνουν μέσα σε οικογένειες, όμως πάντα συνέβαιναν. Αυτό δεν είναι δικαιολογία, όμως, αν έχεις ένα οικογενειακό περιβάλλον που σε αγαπάει, είσαι τυχερός. Κανένας γονιός και συγγενής δεν είναι τέλειος, πάντα θα υπάρχουν κάποια μικρά θέματα, αλλά στο τέλος της μέρας τα λάθη που μπορεί να κάνουν θα είναι καθαρά γιατί θέλουν το καλό μας με τον δικό τους τρόπο. Είναι πολύ σημαντικό στο πρώτο περιβάλλον που κοινωνικοποιούμαστε ως οντότητες να έχουμε ανθρώπους που μας αγαπούν, γιατί έτσι αναπτύσσουμε έναν πιο υγιή χαρακτήρα. 

 4. Ονειρευόμαστε

Αν είσαι άτομο που ονειρεύεται, συγχαρητήρια! Λίγοι εκεί έξω έχουν το θάρρος και τη δύναμη να σκεφτούν έξω από τα «κουτάκια» που τους έχουν επιβληθεί. Μπορεί να ονειρεύεσαι να κάνεις το επάγγελμα που ήθελες από μικρός/ή, μπορεί να ονειρεύεσαι ότι οι άνθρωποι θα μπορέσουν επιτέλους να αγαπήσουν αληθινά, μπορεί να ονειρεύεσαι ότι θα έχουν όλοι ίσα δικαιώματα σε όλο τον πλανήτη ή ότι ο άνθρωπος θα πάψει να «πληγώνει» τον πλανήτη. 

Ό,τι κι αν ονειρεύεσαι, όσο τρελό κι αν ακούγεται στους άλλους, σε κάνει πιο αισιόδοξο άνθρωπο και γεμίζοντας ελπίδα της ψυχή σου, ομορφαίνεις.  Να είσαι ευγνώμων, λοιπόν, στον εαυτό σου που έχεις έναν τρόπο σκέψης που ομορφαίνει τα πάντα γύρω του. 

 5. Κατοικίδια 

6 λόγοι για να νιώθεις ευλογημένος

Ένα κατοικίδιο, ό,τι κι αν είναι, μόνο αγάπη μπορεί να σου προσφέρει. Χρειάζεται μόνο τα βασικά για να ζήσει και μπορεί να σου δώσει απλόχερα την αγάπη του, χωρίς όρους. Θα καθίσει μαζί σου μετά από μια κουραστική μέρα, θα έρθει να ζητήσει τα χάδια σου και θα κάνει χίλιες δυο ανοησίες που θα σε κάνουν να ξεκαρδιστείς στα γέλια. 

Δεν θα σε εγκαταλείψει ποτέ για κάποιον άλλο (ας θεωρήσουμε εξαίρεση τις αρσενικές γάτες που είναι ανάλογα τις ορέξεις τους) και θα είσαι όλος τους ο κόσμος. Θα έχεις μια σχέση «ανταλλαγής» ανιδιοτελούς αγάπης που θα γεμίσει την ψυχή και το μυαλό σου. 

 6. Αυτοεκτίμηση 

Τελευταίο αλλά ίσως από τα πιο σημαντικά. Η αυτοεκτίμηση, η κινητήριος δύναμη ενός ανθρώπου για να πετύχει όλα όσα χρειάζεται για να είναι ευτυχισμένος. Αν έχεις καταφέρει να αγαπάς τον εαυτό σου ή προσπαθείς να φτάσεις σε ένα σημείο που θα γνωρίζεις την αξία σου, είσαι ήδη από τους πιο ευλογημένους ανθρώπους. Μπορείς να καταφέρεις τα πάντα, ίσως και όλα τα προηγούμενα που αναφέραμε. Είναι τα θεμέλια μιας ευτυχισμένης ζωής αλλά και αναπόσπαστο κομμάτι της. 

Δεν χρειάζεται να έχεις στη ζωή σου όλα όσα αναφέραμε για να είσαι ευγνώμων ή να νιώθεις τυχερός. Αρκεί μόνο ένα από αυτά και η προσπάθεια και θέληση να κατακτήσεις κάποια από τα υπόλοιπα. 

Συντάκτης: Ευαγγελία Μποζαντζόγλου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.