6 αλήθειες για το σεξ που δυσκολευόμαστε να παραδεχτούμε

Συντάκτης: Flowmagazine

Η αλήθεια είναι ότι οι συζητήσεις γύρω από το σεξ δεν τελειώνουν ποτέ. Πάντα υπάρχει κάτι που δεν ξέρουμε και φυσικά, θέλουμε να το μάθουμε. Υπάρχουν βέβαια, όπως θα δούμε παρακάτω και κάποια ζητήματα που δυσκολευόμαστε να παραδεχτούμε ακόμη και στον εαυτό μας.

Η σεξουαλική ζωή είναι άμεσα συνυφασμένη με την καθημερινότητά μας, με την ψυχολογία μας, με τις σκέψεις μας και γενικότερα με την ύπαρξή μας. Τα τελευταία χρόνια διάφορες έρευνες έχουν φέρει στο προσκήνιο ζητήματα και ανεξερεύνητες πτυχές των ανθρώπων, που δύσκολα παραδεχόμαστε ακόμα και στον ίδιο μας τον εαυτό. Πόσο μάλλον στον/στην σύντροφό μας. Όπως τις παρακάτω έξι αλήθειες:

Οι οργασμοί δεν είναι όλοι «καλοί»

Ο οργασμός δεν σημαίνει πάντα ότι το σεξ στέφθηκε με επιτυχία. Σε έρευνα που δημοσιεύθηκε στο «Archives of Sexual Behavior», το 55% των ερωτηθέντων απάντησε πως είχε τουλάχιστον μια φορά στην ζωή του «κακό οργασμό», ή ότι υπήρξε σωματικός πόνος κατά την κορύφωσή ή ότι ο οργασμός δεν ήταν το ίδιο καλός με παλαιότερες φορές.

Οι άνθρωποι που είναι σε σχέση κάνουν όλο και λιγότερο σεξ

Το συγκεκριμένο φαινόμενο αποκαλείται από τους επιστήμονες «σεξουαλική ύφεση» και συνήθως συμβαίνει μέσα στον γάμο ή στη συμβίωση ενός ζευγαριού. Το 2001 μια έρευνα δημοσιεύθηκε στο BMJ και έδειξε πως 38% των γυναικών και 30% των ανδρών που είχαν επίσημες σχέσεις, δεν είχαν έρθει σε σεξουαλική επαφή για περίπου έναν μήνα. 11 χρόνια αργότερα τα ποσοστά αυξήθηκαν σε 51% και 66%, αντίστοιχα. Ωστόσο ακόμα και στα σεξουαλικά ενεργά ζευγάρια η μείωση στην σεξουαλική πράξη ήταν δεδομένη. 48% των γυναικών και 50% των ανδρών σε επίσημες μονογαμικές σχέσεις έκαναν σεξ λιγότερο από μια φορά την εβδομάδα.

Το σεξ μειώνεται όσο περνούν τα χρόνια

Περισσότεροι από τους μισούς ανθρώπους που βρίσκονται σε ηλικία από 55 έως 74, δηλώνουν ανικανοποίητοι όσον αφορά στην σεξουαλική τους ζωή, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Plos One, κι αυτό γιατί μειώθηκε η σεξουαλική τους επιθυμία. Μια άλλη έρευνα, όπου συμμετείχαν 4.000 γυναίκες, έδειξε πως το 78% των γυναικών είναι σεξουαλικά αδρανείς, λόγω στυτικής δυσλειτουργίας ή διάφορων προβλημάτων υγείας του συντρόφου τους.

Αφοσίωση και καλύτερο σεξ πάνε πακέτο

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Sex and Marital Therapy, τα ζευγάρια που είχαν ικανοποιητική σεξουαλική ζωή τη μια εβδομάδα, την επόμενη έδειχναν μεγάλη αφοσίωση και μεγαλύτερη δέσμευση. Την εβδομάδα μεγάλης αφοσίωσης, ακολουθούσε με την σειρά της, μια εβδομάδα ικανοποιητικού σεξ. Το καλό σεξ προκαλεί εγγύτητα, που οδηγεί σε καλύτερο σεξ.

Καλύτερο σεξ για τις γυναίκες όταν ακούν τη λέξη «κλειτορίδα»

Ο ερεθισμός της κλειτορίδας δεν αποτελεί τον μοναδικό τρόπο ερωτικής απόλαυσης αλλά είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός. Οι γυναίκες δήλωσαν πιο ικανοποιημένες και είχαν λιγότερες πιθανότητες να προσποιηθούν οργασμό, μόνο με το άκουσμα της λέξης «κλειτορίδα» από τους συντρόφους τους.

Οι γυναίκες ακόμα δυσκολεύονται να εκφραστούν στο κρεβάτι

Οι γυναίκες έχουν ακόμα δυσκολία να μιλήσουν ανοιχτά στο κρεβάτι για τις επιθυμίες τους κατά την διάρκεια της σεξουαλικής πράξης, σύμφωνα με έρευνα του 2019. Το 55% που συμμετείχαν σε αυτήν δήλωσαν πως αν και θέλουν πολύ να επικοινωνήσουν με τον σύντροφό τους για το τι ακριβώς τις διεγείρει κατά την διάρκεια της πράξης, προτίμησαν να σιωπήσουν. Τουλάχιστον μια στις πέντε γυναίκες δεν αισθάνονται άνετα να εκφράσουν τις επιθυμίες τους και μία στις δέκα δεν είχε νιώσει ποτέ πως ο ερωτικός της παρτενέρ είχε ενδιαφερθεί για τις επιθυμίες της.

Πηγή: e-daily.gr

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…