6 πράγματα που κάθε κοπέλα έχει θυσιάσει για μια σχέση που δεν άξιζε μία!

Συντάκτης: Flowmagazine

Ακόμη και στις σχέσεις γίνονται λάθη είτε μικρά είτε μεγάλα, που βοηθούν τα μέλη να καταλάβουν και να αποφασίσουν αν πρέπει να τερματιστεί αυτή η σχέση μέχρι να έρθει η επόμενη, σαφώς καλύτερη. Τα νιάτα μαζί με το πάθος δημιουργούν ένα συνδυασμό ακαταμάχητο, αφού λόγω ηλικίας παίρνονται αποφάσεις οι οποίες δεν αναλύονται ιδιαίτερα, μιας και το συναίσθημα είναι αυτό που κυριαρχεί, αντί της λογικής.

Είναι καλό να τα ζείτε όλα στα άκρα, ειδικά ό,τι αφορά τα ερωτικά. Εννοείται πως θα πληγωθείτε, θα κλάψετε και θα μετανιώσετε, όλα μέσα στο πρόγραμμα είναι. Κι από την στιγμή που οι προσδοκίες σας δε συμβαδίζουν πάντα με την πραγματικότητα, θα υπάρξουν φορές που θα θυσιάσετε πράγματα για κάποιον που νομίζετε ότι είναι σημαντικός, αλλά εν τέλει θα αποδειχθεί ότι δεν άξιζε και τόσο:

Τον πολύτιμο χρόνο σας

Όταν ζείτε μία κατάσταση και δεν είστε από τη μεριά των «έξω», οι οποίοι είναι αντικειμενικότεροι, βιώνετε σε υπερθετικό βαθμό. Αναγνωρίζετε την πτώση, τα σημάδια και τα καμπανάκια κινδύνου, αλλά δίνετε ξανά και ξανά ευκαιρίες με την ελπίδα ότι τα πράγματα θα αλλάξουν. Φυσικά, αυτά μπορεί να αλλάξουν, οι άνθρωποι όμως όχι και τελικά, εσείς αναλώνεστε και σπαταλάτε τον χρόνο σας, ενώ εκείνος δεν επηρεάζεται στο ελάχιστο.

Τον ίδιο σας τον εαυτό

Όταν περνάτε άσχημα στη σχέση σας, είναι λογικό να αντιδράσετε κάπως. Αλλάζετε συμπεριφορά, γίνεστε πιο κλειστές, πιο κυκλοθυμικές και λυπημένες, ξεσπάτε στους γύρω σας και γενικότερα δεν είστε η αυθεντική εκδοχή του εαυτού σας.

Ακόμη χειρότερα είναι όταν παλεύετε να βρείτε έναν τρόπο να δουλέψει η όλη σχέση, προσπαθώντας να αλλάξετε τον εαυτό σας και ρίχνοντας τις ευθύνες πάνω σας. Εκεί είναι που χάνετε εντελώς την προσωπικότητά σας, προκειμένου να σώσετε κάτι που δεν έχει μέλλον.

Τις ανάγκες σας

Όταν πηγαίνουν όλα στραβά στα ερωτικά σας, από ένα σημείο και μετά αναρωτιέστε μήπως το πρόβλημα βρίσκεται σε σας. Μήπως έχετε τον λεγόμενο μαλακομαγνήτη! Μην κοροϊδεύετε όμως τον εαυτό σας, ξέρετε ότι δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα, οπότε σταματήστε να ρίχνετε τις ευθύνες στους άλλους.

Τα πάντα είστε εσείς και οι επιλογές σας. Υποτίθεται ότι ο κόσμος συνάπτει σχέσεις για να είναι χαρούμενος, να περνάει όμορφα, να νιώθει ασφάλεια και να μοιράζεται συναισθήματα. Όταν όλα αυτά δε σας λένε κάτι και οι ανάγκες σας δεν ικανοποιούνται, φεύγετε μακριά, απλά πράγματα!

Τα ιδανικά σας

Όλοι έχουν κάποιες αξίες και ιδανικά, που θεωρούν ότι κανείς δεν μπορεί να υπερβεί. Κάποιος μπορεί να έχει θέσει ως κόκκινη γραμμή την απιστία, άλλος τη ζήλια, άλλος την γκρίνια. Αυτά διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο. Όταν αναγκάζεστε όμως να συμβιβάζεστε, κάπου χάνετε τα ιδανικά σας και υποχρεώνεστε να αποδεχτείτε μία κατάσταση που δε σας ικανοποιεί. Μην είστε ανεκτικές. Να διεκδικείτε αυτά και αυτούς που σας αξίζουν.

Την ηρεμία σας

Καταλαβαίνετε ότι η σχέση σας είναι καταδικασμένη, όταν πλέον είστε περισσότερο ανήσυχες, νευρικές και στενοχωρημένες παρά ερωτευμένες και χαρούμενες. Αν η σχέση σας βγάζει προς τα έξω το χειρότερό σας εαυτό και σας αναγκάζει να είστε διαρκώς στην τσίτα, χαλώντας την ηρεμία σας, τι να την κάνετε;

Για ποιο λόγο να μένετε μ’ αυτόν τον άνθρωπο; Μήπως δε θα βρείτε κάποιον καλύτερο; Οποιοσδήποτε μπορεί να είναι καλύτερος από κάποιον που σας δημιουργεί τόσα αρνητικά συναισθήματα.

Τους φίλους σας

Σε όλους συμβαίνει πού και πού αυτό. Είναι λογικό όταν είσαστε φουλ ερωτευμένοι να πέφτετε με τα μούτρα στη σχέση σας, γιατί πολύ απλά θέλετε να τη ζήσετε όσο περισσότερο γίνεται και επειδή δε χορταίνετε τον άλλο! Το κακό όμως είναι όταν απομακρύνετε τους φίλους σας για να κάνετε το χατίρι σ’ έναν άνθρωπο, που από τη μία δεν το αξίζει κι από την άλλη δεν κάνει καμία προσπάθεια να το ανταποδώσει. Αυτό είναι ανεπίτρεπτο. Όταν χωρίσετε, ποιον θα έχετε δίπλα σας να σας κανακέψει, αν τους έχετε κάνει όλους πέρα;

Πηγή

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…