6 αυτοκαταστροφικές συνήθειες που πρέπει να σταματήσετε

Συντάκτης: Flowmagazine

Πώς μπορεί κάποιος να ζει ευτυχισμένος και να έχει αισιοδοξία ότι όλα θα πάνε καλά στη ζωή του; Υπάρχουν κάποιες συνήθειες που σας εμποδίζουν να γίνετε χαρούμενοι;

Οι πράξεις και οι σκέψεις επηρεάζουν σίγουρα τη ζωή όλων των ανθρώπων. Επομένως είναι απαραίτητο να αλλάξουν κάποιες συνήθειες και κατά συνέπεια οι σκέψεις που σας εμποδίζουν να νιώσετε και να είστε ευτυχισμένοι.

Αν σταματήστε να λέτε ή να σκέφτεστε τις παρακάτω φράσεις, ο στόχος θα επιτευχθεί:

Είμαι αποτυχημένος.

Δεν θα βρω δουλειά.

Όλα συμβαίνουν σε εμένα.

Όλοι είναι πιο τυχεροί από εμένα.

Οι παραπάνω προτάσεις, εκτός από το αρνητικό περιεχόμενό τους, γενικεύουν και τις συμπεριφορές: ποτέ, τα πάντα, όλοι. Αυτές οι λέξεις είναι επικίνδυνες, γιατί λένε στον εγκέφαλό σας ότι δεν έχετε άλλη επιλογή.

Μην αναζητάτε την τελειότητα. Όχι μόνο επειδή κανένας δεν είναι τέλειος, αλλά και επειδή η έννοια του τέλειου είναι μέρος μιας λανθασμένης στάσης.

Μην είστε αναβλητικοί. Κάθε φορά που αναβάλλετε να κάνετε κάτι, αφήνετε τις αμφιβολίες και τους φόβους να σας καταβάλλουν. Είναι καλύτερο να δράσετε και ας κάνετε λάθη, παρά να μένετε αδρανείς σε μια κατάσταση που δεν οδηγεί πουθενά.

Μην δίνετε πάντα προτεραιότητα στους άλλους. Δεν είναι μια εγωιστική συμβουλή, αλλά παραδόξως είναι πιο εύκολο να αντιμετωπίζετε τα προβλήματα των άλλων ανθρώπων από τα δικά σας. Πρέπει να μάθετε να λέτε όχι και να βρίσκετε χρόνο για τον εαυτό σας.

Μην φοβάστε την αλλαγή. Η αλλαγή είναι απαραίτητη και ζωτική. Μπορεί επίσης να βοηθήσει την ψυχολογία σας, γιατί θα αποκτήσετε νέες εμπειρίες.

Μάθετε να γυρίζετε τη σελίδα αμέσως. Ξεκίνησε άσχημα η μέρα σας; Ακυρώνεται ένα σημαντικό ραντεβού; Κανένα πρόβλημα, χαμογελάστε και γυρίστε αμέσως σελίδα. Η ζωή συνεχίζεται…

Πηγή

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…