5 τρόποι για την προστασία των οικονομικών της επιχείρησής σας

Συντάκτης: Flowmagazine

Ως ιδιοκτήτης μιας επιχείρησης, πρέπει να διαφυλάξετε την ποιότητα του προϊόντος ή των υπηρεσιών σας και την εικόνα της επωνυμίας σας, ώστε οι πελάτες σας να σέβονται την εταιρεία σας και να της παρέχουν όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρηματικές δραστηριότητες. 

Αυτό φυσικά δεν ισχύει αποκλειστικά για τις μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες που απασχολούν εκατοντάδες εργαζόμενους αλλά και για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που απασχολούν διάφορους τεχνικούς επαγγελματίες, όπως για παράδειγμα ένας έμπειρος ηλεκτρονικός που μπορεί να βρεθεί άμεσα στον χώρο σου. 

Ωστόσο, πίσω στα “παρασκήνια” της επιχείρησής σας, πρέπει επίσης να προστατέψετε τις σχέσεις σας με τις τράπεζες, τους προμηθευτές και τους πιστωτές σας επειδή χωρίς πρόσβαση στους πόρους τους, μπορεί να είναι αδύνατο να αναπτυχθεί η επιχείρησή σας.

5 τρόποι για την προστασία των οικονομικών της επιχείρησής σας

  1. Προστατέψτε τη φερεγγυότητά σας

Οι νομοθεσίες είναι αρκετές αυστηρές και ως ιδιοκτήτης μιας μικρής επιχείρησης, δεν μπορείτε να οδηγηθείτε σε οποιαδήποτε ενέργεια που θα θέσει την επιχείρησή σας σε κίνδυνο. Εξαιτίας αυτού, θα πρέπει λοιπόν να είστε καλά ασφαλισμένοι και προστατευμένοι από τις εξωτερικές απειλές. Σχεδόν κάθε ιδιοκτήτης επιχείρησης χρειάζεται διασφάλιση της οικονομικής του φερεγγυότητας για να τους προστατεύσει από διάφορες αξιώσεις τρίτων. Επιπλέον, ανάλογα με το εύρος της επιχείρησής σας, ενδέχεται να χρειαστείτε κάλυψη επαγγελματικών οχημάτων, ασφάλιση ιδιοκτησίας και κάλυψη ενός επιχειρηματικού εγκλήματος. Φυσικά σε μια τέτοια περίπτωση θα χρειαστείτε τις νομικές υπηρεσίες ενός δικηγορικού γραφείου, το οποίο ασχολείται με το ποινικό δίκαιο στην Αθήνα, όπου και μπορεί να εδρεύει η επιχείρησή σας.

  1. Εστίαση στην Ασφάλεια Δεδομένων

Εκτός από την προστασία των φυσικών στοιχείων, πρέπει να εστιάσετε και σε καταγεγραμμένα δεδομένα της επιχείρησής σας. Τα δεδομένα είναι εξαιρετικά σημαντικά για τις σύγχρονες επιχειρήσεις και η αξιοποίησή τους μπορεί να σας δώσει πληροφορίες σχετικά με το πού χρειάζεται η επιχείρησή σας βελτίωση, πότε πρέπει να αλλάξετε την εστίασή σας και ποιες προωθητικές κινήσεις πρέπει να επιλέξετε για τους πελάτες σας. Ανεξάρτητα από τον τρόπο χρήσης των δεδομένων σας, αποτελεί υποχρέωσή σας η προστασία τους. 

Αυτό ισχύει για τα πάντα, από τον αριθμό της πιστωτικής κάρτας του πελάτη έως τις λίστες email σας. Όλες αυτές οι παραβιάσεις αποτελούν σοβαρά αδικήματα του ποινικού δικαίου, κάτι το οποίο θα πρέπει να σας απασχολεί. Εάν λοιπόν η επιχείρησή σας τυχαίνει να δραστηριοποιείται στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, θα πρέπει να απευθυνθεί σε μια δικηγορική εταιρεία που ασχολείται με το ποινικό δίκαιο στη Θεσσαλονίκη, δίνοντας λύσεις και αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά τις ενέργειες που παραβιάζουν τη νομοθεσία.

  1. Προστατέψτε τις σχέσεις σας με τους προμηθευτές σας

5 τρόποι για την προστασία των οικονομικών της επιχείρησής σας

Είτε είστε πωλητής λιανικής, εστιάτορας, μηχανικός ή άλλος τύπος επιχειρηματία, πιθανότατα αποκτάτε προϊόντα, αποθέματα, ανταλλακτικά ή προμήθειες από άλλες εταιρείες και πρέπει να διατηρήσετε αυτές τις σχέσεις θετικές. Εάν αποτύχετε να πληρώσετε τους προμηθευτές σας εγκαίρως και πλήρως, ενδέχεται τελικά να διακόψουν την επαγγελματική σας σχέση και, σε ορισμένες περιπτώσεις, οι πληροφορίες σχετικά με τις συνήθειες πληρωμής σας ενδέχεται να εξαπλωθούν και σε άλλους προμηθευτές της περιοχής, καθιστώντας δύσκολη τη δημιουργία νέων οικονομικών σχέσεων.

  1. Μειώστε τα πιθανά χρέη σας με δημιουργικές επιλογές χρηματοδότησης

Η συγκέντρωση χρέους είναι σχεδόν αναπόφευκτη όταν ξεκινάτε μια επιχείρηση και, κατά τη διάρκεια της ζωής της επιχείρησής σας, πιθανότατα θα χρειαστεί να δανειστείτε χρήματα πολλές φορές για να την αναπτύξετε και να παραμείνετε ανταγωνιστικοί. Ωστόσο, το χρέος μπορεί να δημιουργήσει μια οικονομική “δυσκινησία” στην επιχείρησή σας. Υψηλά χρέη συνεπάγονται  υψηλούς κινδύνους στη διαχείριση της επιχείρησής σας. 

Εξαιτίας αυτού, οι επιχειρήσεις πρέπει να λάβουν υπόψη άλλες επιλογές. Δεν χρειάζεται απλώς να πάρετε ακόμη ένα τραπεζικό δάνειο και να χρησιμοποιήσετε ακόμη μια πιστωτική κάρτα. Υπάρχουν φυσικά και άλλες εναλλακτικές λύσεις, που ευνοούν την επιχειρηματικότητα στη χώρα μας όπως τα ειδικά προγράμματα ΕΣΠΑ, τα οποία μπορούν να προσφέρουν μια οικονομική ώθηση στην επιχείρησή σας. Μπορείτε λοιπόν να στραφείτε σε επαγγελματίες λογιστές, ενήμερους σχετικά με τα νέα προγράμματα, οι οποίοι θα σας καθοδηγήσουν και θα σας κατευθύνουν σε όλη τη διαδικασία χρηματοδότησης.

  1. Διατηρήστε ταμειακά αποθέματα

Τέλος, όταν προστατεύετε τα οικονομικά της επιχείρησής σας, πρέπει να προστατεύσετε τα χρήματά σας. Όταν είστε κάτοχος μιας επιχείρησης, τα προς το ζην σας συνδέονται άμεσα με την οικονομική υγεία της επιχείρησής σας. Η αποτυχία προστασίας αυτής της οικονομικής υγείας μπορεί να προκαλέσει την κατάρρευση ολόκληρης της επιχείρησης. Ωστόσο, όταν διαφυλάσσετε τα ταμειακά αποθέματα και τη ρευστότητα της επιχείρησής σας, μπορείτε να εστιάσετε στις υπόλοιπες λειτουργίες της και να προχωρήσετε με αυτοπεποίθηση για τις μελλοντικές ενέργειές σας.

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…