5 τροφές που ενισχύουν την ενέργεια του οργανισμού μας

Συντάκτης: Ελευθερία Δαμάλα

Ο οργανισμός μας χρειάζεται ενέργεια, για να μπορέσει να αντεπεξέλθει κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ποιες τροφές μας παρέχουν περισσότερη ενέργεια;

Ο δερματολόγος Nicholas Perricone, ιδρυτής του Perricone MD, έχει δώσει ειδικές συμβουλές για το τι πρέπει να προσθέσουμε στις λίστες του σούπερ μάρκετ μας σήμερα για περισσότερη ενέργεια αύριο.

1. Αβγά 

5 τροφές που ενισχύουν την ενέργεια του οργανισμού μας

“Η μυϊκή δύναμη και η αντοχή έχει ζωτική σημασία για την ενέργεια” λέει ο Δρ. Perricone. “Ορισμένες μελέτες δείχνουν, ότι η πρωτεΐνη που βρίσκεται στα αβγά βοηθά στη στήριξη της μυϊκής δύναμης και ικανοποιεί την όρεξη. Τα αβγά ελευθέρας βοσκής – όχι από κλουβιά – είναι μια εξαιρετική πηγή παρατεταμένης ενέργειας”.

2. Ολόκληρη βρώμη

5 τροφές που ενισχύουν την ενέργεια του οργανισμού μας

“Η παραδοσιακή βρώμη, σε αντίθεση με το στιγμιαίο ή γρήγορο μαγείρεμα βρώμης, παρέχει παρατεταμένη ενέργεια και διεγείρει την απελευθέρωση της σεροτονίνης, μιας χημικής ουσίας στο σώμα που μπορεί να ανυψώσει τη διάθεση και να μειώσει την επιθυμία για υδατάνθρακες. Η βρώμη είναι, επίσης, πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα που προστατεύουν κατά των καρδιακών παθήσεων, του καρκίνου, του διαβήτη και ενός πλήθους ασθενειών” λέει ο Δρ. Perricone.

3. Μαύρη σοκολάτα

5 τροφές που ενισχύουν την ενέργεια του οργανισμού μας

“Μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής είναι στην πραγματικότητα πλούσια σε αντιοξειδωτικά, ωφέλιμα για την καρδιά” λέει ο Δρ. Perricone. “Η μαύρη σοκολάτα που περιέχει 80% ή περισσότερο κακάο έχει μοναδικά υψηλή περιεκτικότητα σε ισχυρά, ωφέλιμα για την καρδιά αντιοξειδωτικά. Η μαύρη σοκολάτα είναι επίσης γνωστή για τις ιδιότητες ενίσχυσης της ενέργειας”.

4. Σπόροι chia

5 τροφές που ενισχύουν την ενέργεια του οργανισμού μας

“Αν και οι σπόροι chia είναι σχετικά νέοι στην παγκόσμια αγορά τροφίμων, αποτελούν βασικό στοιχείο στο Μεξικό για αιώνες”, λέει ο Δρ. Perricone. “Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε φυτικές ίνες, οι σπόροι chia απελευθερώνουν θρεπτικά συστατικά αργά στο σώμα, δίνοντάς σας ενέργεια μεγαλύτερης διάρκειας. Είναι επίσης βασικό τρόφιμο πολλών δρομέων μεγάλων αποστάσεων στις ΗΠΑ“.

5. Λάδι καρύδας

5 τροφές που ενισχύουν την ενέργεια του οργανισμού μας

“Οι καρύδες και το έξτρα παρθένο λάδι καρύδας έχουν πλέον τη σωστή θέση όχι μόνο ως υγιεινή τροφή και υγιεινός τύπος λίπους, αλλά και ως τροφή που φαίνεται να προάγει την απώλεια βάρους” λέει ο Δρ. Perricone. “Το λάδι καρύδας περιέχει λιγότερες θερμίδες από άλλα έλαια και η περιεκτικότητά του σε λιπαρά μετατρέπεται εύκολα σε ενέργεια. Βοηθά επίσης στην ενίσχυση της αντοχής”.

Συντάκτης: Ελευθερία Δαμάλα,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.