5 τραγούδια που μυρίζουν καλοκαίρι- Μέρος Β

Συντάκτης: Διονύσης Τσιριγώτης

Στο σημερινό άρθρο, όπως είχα υποσχεθεί, επιστρέφω με τα τραγούδια που μυρίζουν καλοκαίρι. Σε αυτή την λίστα θα δείτε ξένα τραγούδια, μιας και δεν υπήρχε κανένα τραγούδι στην προηγούμενη.

  1. The Underdog Project – Summer Jam (2000)

Το Summer Jam είναι ένα τραγούδι από τη γερμανική μπάντα The Underdog Project, κυκλοφόρησε στις 14 Νοεμβρίου 2000. Είναι το πρώτο single από το άλμπουμ τους “It Does not Matter”, το οποίο θεωρήθηκε μεγάλη επιτυχία στην Ευρώπη. Αυτό το τραγούδι διαθέτει δείγματα από την αρχική επιτυχία “Fiesta” του συγκροτήματος The Sunclub που κυκλοφόρησε το 1997.

  1. Stromae – Alors on danse (2010)

Το “Alors on danse” είναι ένα τραγούδι από τον Βέλγο μουσικό Stromae. Κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2009 στο Βέλγιο και τον Φεβρουάριο του 2010 στην υπόλοιπη Ευρώπη. Το τραγούδι έφτασε στο νούμερο ένα στο Βέλγιο, Αλβανία, Αυστρία, Βουλγαρία, Τσεχία, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Πολωνία, Ρουμανία, Ρωσία, Σλοβακία, Ελβετία και Τουρκία και έγινε το νούμερο ένα στο European Hot 100 Singles.

  1. Edward Maya – Stereo Love (2009)

https://www.youtube.com/watch?v=p-Z3YrHJ1sU

Το Stereo Love είναι ένα τραγούδι του 2009 που ηχογραφήθηκε από τον Ρουμάνο μουσικό Edward Maya με τον Μολδάβο-Ρουμάνο μουσικό Vika Jigulina. Κυκλοφόρησε ως το ντεμπούτο τους στα τέλη του 2009 από το άλμπουμ The Stereo Love Show του Maya. Το Stereo Love έγινε παγκόσμια επιτυχία στα νυχτερινά κέντρα και ανέβηκε στην κορυφή στις μουσικές λίστες πολλών χωρών όπως της Βραζιλίας, Γαλλίας, Ολλανδίας, Τουρκιάς, Φινλανδίας, Βρετάνιας, Νορβηγίας, Ισπανίας, Σουηδίας, Ελβετίας και Ιρλανδίας.

  1. Inna – Sun is up (2011)

Το “Sun Is Up” είναι ένα τραγούδι από τη ρουμάνα τραγουδίστρια Inna για το δεύτερο άλμπουμ στο στούντιο, I Am the Club Rocker (2011). Το κομμάτι πήρε ευνοϊκές κριτικές, με τους κριτικούς της μουσικής να επαινούν τη σύνθεσή του και να το αναφέρουν ως το επίκεντρο του άλμπουμ και της καριέρας της Inna. Κέρδισε το Καλύτερο τραγούδι στα Βαλκάνια από τη Ρουμανία για το 2010 στα Βραβεία Βαλκανικών Μουσικών του 2011.

5. Mungo Jerry – In The Summer time (1970)

Η λίστα θα κλείσει με ένα τραγούδι μίας άλλης εποχής. ‘In The Summer time’ είναι το ντεμπούτο single από τη βρετανική ροκ μπάντα Mungo Jerry. Οι στίχοι και η μελωδία είναι από τον τραγουδιστή της, Ray Dorset και γιορτάζει τις ξέγνοιαστες μέρες του καλοκαιριού. Το 1970, έφτασε στο νούμερο ένα στις μουσικές λίστες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων επτά εβδομάδων στο UK Singles Chart και τρίτο στο Billboard Hot 100 singles chart στις ΗΠΑ. Έγινε ένα από τα best-selling singles όλων των εποχών πουλώντας τελικά 30 εκατομμύρια αντίτυπα.

Αυτή είναι η λίστα για το δεύτερο μέρος αυτού του θέματος. Ελπίζω να σας άρεσαν οι επιλογές, μιας και επιλέχθηκαν μετά από αρκετή έρευνα.

Συντάκτης: Διονύσης Τσιριγώτης,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.