5 top ταινίες animation

Συντάκτης: Γεωργία Περιμένη

Είναι ωραίο να ξαναγινόμαστε όλοι παιδιά που και που. Ο διεθνής κινηματογράφος έχει φροντίσει γι’αυτό, δημιουργώντας ταινίες κινουμένων σχεδίων διασκεδαστικές τόσο για τα παιδιά, όσο και για τους μεγάλους που τις βλέπουν μαζί τους. Πολλές φορές μάλιστα, οι μεγάλοι τις επιλέγουμε και μόνοι μας, ανεξαρτήτα αν έχουμε παιδιά ή όχι. Χαρίζουν γέλιο και ευχάριστες στιγμές. Παρακάτω, παρουσιάζουμε 5 απο τις καλύτερες ταινίες animation.

Finding Nemo (Ψάχνοντας τον Νέμο)

Έχει χαρακτηριστεί απο πολλούς ως μια απο τις καλύτερες animated ταινίες όλων των εποχών, ενώ απέσπασε Όσκαρ καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων. Με ευρηματικό σενάριο και ξεκαρδιστικές ατάκες απο τους αγαπημένους πρωταγωνιστές, το Ψάχνοντας τον Νέμο έγινε αγαπητό σε όλους και έκανε μικρούς και μεγάλους να θέλουν να το ξαναδούν. Ο μικρός Νέμο, είναι ένα χαριτωμένο ψάρι που απαγάγεται απο μια ομάδα δυτών και καταλήγει σε ένα ενυδρείο με άλλα ψάρια σε ένα οδοντιατρείο. Ο πατέρας του, αποφασίζει μαζί με την ξεκαρδιστική φίλη του Ντόρι, να ψάξουν και να βρουν τον Νέμο και τότε ξεκινάει η περιπέτεια.

Ιce Age (Η εποχή των Παγετώνων)

Mια απο τις καλύτερες κωμωδίες κινουμένων σχεδίων που λάτρεψε πολύ μεγάλο μέρος του…ενήλικου κοινού. Κατάφερε να σπάσει ταμεία και να γίνει μεγάλη εισπρακτική επιτυχία, γι’αυτό και ακολούθησαν άλλες τέσσερις συνέχειες. Στο σενάριο, τρία παλαιοληθικά θηλαστικά στη μακρινή εποχή των παγετώνων, προσπαθούν να σώσουν ένα μωρό και να το επιστρέψουν στους γονείς του. Χαρακτηριστική ταινία της φιγούρας, είναι επίσης ο μικρός σκίουρος, ο οποίος ουδεμία σχέση έχει με την πλοκή και τους υπόλοιπους ήρωες. Χρησιμοποιείται απλώς για το γέλιο του κοινού, αφού αυτό απλώς παρακολουθεί τις επαναλαμβανόμενες προσπάθειές του σκίουρου να μεταφέρει ένα βελανίδι και τα άτυχα γεγονότα που του συμβαίνουν είναι πραγματικά ξεκαρδιστικά. Στη δεύτερη και στην τρίτη ταινία βέβαια, ο σκίουρος έχει ενεργότερο ρόλο στα γεγονότα.

Μadagascar (Μαδαγασκάρη)

Τέσσερα ζώα που δεν αντέχουν άλλο την καταπίεση του ζωολογικού κήπου, παίρνουν τη μεγάλη απόφαση να το σκάσουν, να ελευθερωθούν και να ζήσουν αλλού. Οι περιπέτειές τους τους οδηγούν στη Μαδαγασκάρη, όπου θα γνωρίσουν 3 λαιμούριους και όλα τα υπόλοιπα ζώα της ζούγκλας. Η τεράστια επιτυχία της ταινίας δημιούργησε άλλες δύο συνέχειες, με ξεκαρδιστικά γεγονότα και ατάκες απο τους ήρωες.

Happy Feet

Κάπου μακριά στην Ανταρκτική, οι αυτοκρατορικοί πιγκουίνοι τραγουδούν προκειμένου να προσελκύσουν μια σύντροφο. Ξαφνικά όμως, γεννιέται ένα μικρό πιγκουινάκι, το οποίο δεν μπορεί να τραγουδήσει όπως οι άλλοι, αλλά…χορεύει με τα πόδια του. Ο μικρός πιγκουίνος γελοιοποείται γι’αυτή του την ιδιαιτερότητα απο τους υπόλοιπους και αποφασίζει να φύγει και να ενταχθεί σε μια καινούργια ομάδα. Η ταινία απέσπασε Όσκαρ καλύτερης animated ταινίας και τα “χαρούμενα πόδια” έγιναν γνωστά και αγαπητά σε όλο τον κόσμο.

Corpse Bride (H Νεκρή Νύφη)

Μέσα σε ένα σκοτεινό τοπίο, εκτυλίσσεται μια ιστορία βασισμένη σε ένα παλιό ρώσικο παραμύθι. Ο Βίκτορ, ένας νεαρός που ετοιμάζεται για το γάμο του με την αγαπημένη του, φέρνει κατα λάθος πίσω στη ζωή μια νύφη απο το παρελθόν, που έχει πεθάνει χρόνια πριν. Ο Βίκτορ θα πάει κι εκείνος στον κόσμο των νεκρών, κι εκεί θα συνηδειτοποιήσει πόσο του λείπει η αληθινή του αγάπη. Μια ρομαντική ιστορία που εκτυλίσσεται σε ένα σκοτεινό σκηνικό με νεκρούς. Ο Tim Burton ξέρει καλά πώς να συνθέτει αυτά τα δύο και δημιούργησε μια animated ταινία που έγινε πολύ αγαπητή στους μεγάλους, ίσως και περισσότερο απ’οτι στους μικρούς.

Συντάκτης: Γεωργία Περιμένη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.