5 τόνοι πλαστικό μετατρέπονται σε περιβαλλοντικό μήνυμα

Συντάκτης: Μαρία Βαγδούτη

Influence:

Στα πλαίσια της πολιτιστικής εκδήλωσης « 2018 Bruges Triennial», στο κανάλι της Μπρυζ του  Βελγίου ανορθώθηκε μία «πλαστική φάλαινα» από 10.οοο πλαστικά απόβλητα. Ο φετινός τίτλος και η θεματική της εκδήλωσης  είναι «Υγρή πόλη» – εμπνευσμένη από τα πανέμορφα κανάλια της πόλης.

Στο πλαίσιο του θέματος το StudioKCA σε συνεργασία με τους αναγνωρισμένους οργανισμούς Hawaii Wildlife Fund και Surfrider Foundation κατόρθωσαν να συγκεντρώσουν  5 τόνους πλαστικών αποβλήτων σε διάστημα τεσσάρων μηνών. Το έργο φιλοξενήθηκε στην Πλατεία Γιαν Βαν Άικ.

Ο Τζέισον Κλιμόσκι και ο Λέσλι Τσανγκ της εταιρίας StudioKCA ήταν υπεύθυνοι για την σχεδίαση και την υλοποίηση της πρωτοποριακής αυτής ιδέας. Αφού συγκέντρωσαν την απαραίτητη ποσότητα απορριμμάτων, από τον Ατλαντικό και τον Ειρηνικό Ωκεανό,  η υπεύθυνη ομάδα προχώρησε σε εκστρατεία, με το όνομα  Kickstarter, και με στόχο να συγκεντρώσει το χρηματικό ποσό για την κατασκευή της βάσης της φάλαινας από χάλυβα και αλουμίνιο.

Στόχος του εγχειρήματος είναι να προσελκύσουν την προσοχή του κοινού σχετικά με την θαλάσσια μόλυνση και τους κινδύνους που εγκυμονεί για τη θαλάσσια ζωή και το περιβάλλον, αλλά και με τις προσωπικές δράσεις που πρέπει ο καθένας να αναλάβει. Ο Κλιμόσκι δήλωσε: «Με αυτό θέλουμε να συμβάλουμε στην ευαισθητοποίηση για τους 150 εκατομμύρια τόνους πλαστικών αποβλήτων που ακόμη κολυμπούν στους ωκεανούς. Όσο περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν ένα πρόβλημα, τόσο το καλύτερο, καθώς χρειάζεται να συνεργαστούμε όλοι, για να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο συμβαίνουν αυτά τα πράγματα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σελίδες: 1 2

Συντάκτης: Μαρία Βαγδούτη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr