5 tips για να βελτιώσετε τη διάθεση του συντρόφου σας στην καραντίνα

Συντάκτης: Flowmagazine

Οι πρωτόγνωρες για όλους συνθήκες της καραντίνας, δοκιμάζουν, όπως είναι αναμενόμενο, πιο πολύ απ’ όλα τις σχέσεις μας. Σας δίνουμε 5 tips για να βελτιώσετε τη διάθεση τόσο του συντρόφου σας, όσο και τη δική σας.

Η διάθεσή μας έχει σκαμπανεβάσματα και είναι απολύτως φυσιολογικό. Μέσα στην καραντίνα, υπάρχουν και οι μέρες που βρίσκεις πράγματα να κάνεις, ξυπνάς με καλή διάθεση και έχεις όρεξη  να μαγειρέψεις και να κάνεις μάσκες ομορφιάς.

Υπάρχουν όμως και οι μέρες όπου όλα σου φταίνε. Η δουλειά είναι πιεστική και σου προκαλεί άγχος, νιώθεις απαισιοδοξία για το μέλλον και τα μούτρα σου φτάνουν στο πάτωμα. Αν δεν είσαι εσύ αυτή που το παθαίνει, μπορεί να είναι ο σύντροφός σου που δείχνει να πιέζεται περισσότερο.

Όλοι βιώνουμε την ίδια κατάσταση, αλλά αυτό που αλλάζει είναι ο βαθμός επίδρασης πάνω μας. Υπάρχουν λοιπόν απλά πράγματα που ο καθένας μπορεί να εφαρμόσει, προκειμένου να φτιάξει τη διάθεση του συντρόφου του και μαζί και τη δική του.

Κάντε ένα δώρο

Οι ιδέες είναι άπειρες. Από το να παραγγείλετε 2-3 βιβλία που ξέρετε ότι θα  ενθουσιάσουν το σύντροφό σας ή ακόμη κι εκείνο το άρωμα που είχε βάλει στο μάτι, αλλά δεν πρόλαβε να αγοράσει. Μπορείτε να κάνετε online αγορές και να βρείτε τα πάντα. Ακόμα και συνδρομή σε μία νέα πλατφόρμα με ταινίες ή παπούτσια για τρέξιμο, ώστε να κάνει έναν βραδινό περίπατο και να ασκείται. Έτσι αυξάνονται οι ενδορφίνες.

Οργανώστε μια ρομαντική βραδιά

Φτιάξτε το αγαπημένο σας δείπνο και ξαναζήστε τις βραδιές που τρώγατε έξω κινέζικο. Ανάψτε αρωματικά κεριά και καλή σας όρεξη. Κάντε μαραθώνιο ταινιών ή επιλέξτε κάποια από τις τόσες θεατρικές παραστάσεις που είναι διαθέσιμες online.

Συζητήστε ανοιχτά

Η καραντίνα είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να μιλήσετε για τα θέματα που απασχολούν τον καθένα. Η πεσμένη διάθεση του συντρόφου σας μπορεί να οφείλεται σε θέματα δουλειάς. Είναι καλό να δείξετε ότι είστε εκεί και τον στηρίζετε για οτιδήποτε και πως είστε εκεί για να τον ακούσετε, αν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα. Αφιερώστε λίγη ώρα στον διάλογο και μετά κάντε κάτι fun.

Πρωινό στο κρεβάτι… και να η διάθεση!

Δεν χρειάζεται να είσαι σεφ για να κάνεις ένα πρωινό. Καφές, χυμός πορτοκάλι, ένα τοστάκι, ένα κεκάκι και είσαι μια χαρά. Οι μικρές καθημερινές χαρές έρχονται από εκεί που δεν το περιμένεις και ζωγραφίζουν ένα χαμόγελο στον παραλήπτη.

Οργανώστε ένα μελλοντικό ταξίδι

Ναι, εντάξει, δεν είναι άμεσος στόχος ένα ταξίδι στο εξωτερικό, αλλά μπορούμε να οργανώσουμε ένα μελλοντικό ταξίδι σε προορισμό των ονείρων μας. Σίγουρα υπάρχει ένα μέρος που αρέσει και στους δύο και θα θέλατε να επισκεφθείτε. Να λοιπόν η ευκαιρία για να οργανώσετε το πρόγραμμα με αξιοθέατα και μαγαζιά για φαγητό-ποτό.

Αν δεν είναι στο άμεσο μέλλον, μπορείτε ακόμα να κλείσετε και εισιτήρια. Η επιλογή είναι δική σας. Και έτσι φτιάχνει η διάθεση και των δύο.

Πηγή: ladylike.gr

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…