5 tips για να μη λυγίζετε στις δυσκολίες της ζωής

Συντάκτης: Χάρης Μαυροκέφαλος, Φιλόλογος

Όλοι αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη ζωής τους. Αλλά θα πρέπει έξυπνα να τις διαχειριζόμαστε. Να μην επιτρέπουμε στις προκλήσεις της ζωής να μας λυγίσουν. Να μην επιτρέπουμε σε αυτές να μας «εκτροχιάσουν» από την επιδίωξη των ονείρων μας.

Όταν η ζωή μας «ρίχνει κάτω», να «σηκωνόμαστε» και πάλι. Να συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε,  παρά τις κακουχίες και να κάνουμε ένα μικρό πρώτο βήμα μπροστά κάθε φορά . Και έπειτα άλλο ένα. Μετά από λίγο καιρό, θα παρατηρήσουμε ότι κάνοντας ένα βήμα μετά το άλλο, τελικά θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες.

Αυτό το άρθρο θα σας δείξει τι πραγματικά σημαίνει να συνεχίζετε να προχωράτε,  όταν οι καταστάσεις της ζωής σας δυσκολεύουν. Στο τέλος του άρθρου επίσης θα σας αναφέρουμε τα πιο συνήθη εμπόδια που οδηγούν τους ανθρώπους στην παραίτηση.

Γιατί να μη τα παρατάμε

Το να προχωράτε προς τα εμπρός στη ζωή σας,  θα σας βοηθήσει:

  • να αποφύγετε τη στασιμότητα
  • να διατηρήσετε το ρυθμό σας, χωρίς να παρασυρθείτε από τους διάφορους πειρασμούς της ζωής.
  • να αξιοποιήσετε νέες ευκαιρίες τις οποίες άλλοι άνθρωποι βλέπουν ως προβλήματα.

Ειδικά κατά τη διάρκεια των δύσκολων στιγμών στη ζωή μας,  φαίνεται δελεαστικό το να τα παρατήσουμε. Άλλωστε είναι πάντα πιο εύκολο το να τα παρατήσεις. Έτσι όμως δεν πρόκειται να λυθεί κανένα πρόβλημά σας. Αντίθετα, το πιθανότερο είναι χειροτερέψουν τα πράγματα για εσάς.

______________________

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ξαναστέκομαι στα πόδια μου

______________________

Στη ζωή δεν είναι όλα… ρόδινα

Η ζωή μερικές φορές μπορεί να σας «χτυπήσει» χωρίς λόγο. Πριν καν το αντιληφθείτε,  από την ηλιόλουστη πλευρά της ζωής μπορεί να βρεθείτε σε μια… σκοτεινή καταιγίδα της. Κάποιες φορές τα δεινά στη ζωή σας θα πέφτουν σαν χαλάζι.

Τότε είναι που οι άνθρωποι συνήθως αρχίζουν να ψάχνουν κάποιον ή κάτι για να κατηγορήσουν. Τότε είναι που αρχίζουν να το παίζουν και «θύματα».  Βεβαίως, αυτό είναι η λιγότερο επώδυνη επιλογή που μπορούν να κάνουν. Γιατί έτσι δεν λύνεται κανένα πρόβλημα. Παίζοντας το ρόλο του θύματος τελικά λίγες πιθανότητες έχουμε να επιτύχουμε τους στόχους μας.

5 tips για να μη λυγίζετε στις δυσκολίες της ζωής

Mην επιτρέπετε ωστόσο στα εμπόδια που εμφανίζονται στο δρόμο σας να σας κάνουν να σταματήσετε την επιδίωξη των ονείρων σας .Το πιο σημαντικό από όλα είναι το πώς σκέφτεστε για το τι συνέβη και πώς αντιδράτε σε αυτά.

5 tips που θα σε βοηθήσουν να προχωρήσεις μπροστά…

1. Αλλάξτε πώς σκέφτεστε για τις κακουχίες

Η ικανότητα να συνεχίσετε τη ζωή σας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη στάση σας. Εάν επιτρέπετε στις αποτυχίες και δυσκολίες να σας λυγίζουν, δεν μπορεί να σημειωθεί πρόοδος για σας. Μπορεί να μην είμαστε σε θέση να σταματήσουμε να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες, αλλά σίγουρα μπορούμε να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης μας. Μπορούμε να επηρεάσουμε τον τρόπο με τον οποίο ανταποκρινόμαστε σε αυτές.

Και στο κάτω κάτω την αποτυχία δεν θα πρέπει να την ερμηνεύουμε ως εχθρό μας,  αλλά ως σπουδαίο δάσκαλό μας. Ουκ ολίγα διδάγματα άλλωστε μπορεί να αντλήσει κανείς από τα λάθη του.

2. Μην προσπαθήσετε να αποφύγετε τα προβλήματα, να τα αντιμετωπίζετε

Παρόλο που είναι πολύ πιο βολικό το να τα παρατήσετε στη ζωή σας, είναι αλήθεια ότι δεν μπορείτε έτσι να πάτε και πολύ μακριά. Μη λέτε λοιπόν στον εαυτό σας ότι όλα τελικά θα λειτουργήσουν μια χαρά από μόνα τους. Δεν πρόκειται να συμβεί. Δε θα ήταν καθόλου καλή ιδέα να το κάνατε αυτό. Φαντάζεστε ένα καπετάνιο να αφήσει τη διεύθυνση του πλοίου του στη τύχη του μεσοπέλαγα;

Αντιμετωπίσετε λοιπόν κατάματα τα προβλήματά σας. Να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας και να σταματήσετε να προσποιήστε ότι όλα είναι ωραία,  όταν σαφώς δεν είναι. Αυτός είναι  ο μόνος τρόπος για να ξεφύγουμε πραγματικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΔΙΑ

Σελίδες: 1 2

Συντάκτης: Χάρης Μαυροκέφαλος, Φιλόλογος

Influence:

Γεννήθηκα το 1995 στην Αθήνα και είμαι αριστούχος απόφοιτος του τμήματος Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Πατρών…