5 Ταινίες που θα σου αλλάξουν κοσμοθεωρία

Συντάκτης: Βασιλική Γεωργαντά

Μία καλή ταινία μπορεί να είναι μία κωμωδία, ένα δράμα, μία περιπέτεια ακόμη και ένα θρίλερ. Λίγες είναι όμως οι ταινίες που μπορούν πραγματικά να συγκλονίσουν τον κόσμο σου και να σου δώσουν μαθήματα ζωής, που ίσως να μην τα πάρεις ποτέ.

Πάμε λοιπόν να (ξανά) συστήσουμε τις 5 ταινίες που αν τις έχετε δει σίγουρα διαβάζοντας το άρθρο θα έχετε μια γλυκόπικρή ανάμνηση και όσοι δεν τις έχετε δει, το συνιστούμε ανεπυφύλακτα.

1) La vie est belle

Ένα αριστούργημα του Ρομπέρτο Μπενίνι που θα σε κάνει να γελάσεις να φοβηθείς και να κλάψεις ταυτόχρονα. Ίσως η μόνη δραματική ταινία που τελειώνοντας αντί να σου αφήσει θλίψη σου παραδίδει ένα τεράστιο μάθημα ζωής, το οποίο είναι η αισιοδοξία και το πόσο σημαντικό είναι να αντιμετωπίζουμε κάθε κατάσταση της ζωής μας, ακόμη και τις πιο δύσκολες, με θετικότητα. Η ταινία από μόνη της αποτελεί ένα σχολείο ανθρωπιάς και μία επανάσταση ενάντια στο κακό και το άδικο. Αξίζει να τη δείτε!

2) Το κυνήγι της ευτυχίας

Δεν υπάρχει περίπτωση κάποιος να δει τη συγκεκριμένη ταινία και να μην ταυτιστεί απόλυτα με τον χαρακτήρα του πρωταγωνιστή. Ο συνεχής αγώνας ενός ανθρώπου και η ακλόνητη πίστη ότι μπορεί να τα καταφέρει παρ’όλες τις απίθανες δυσκολίες που συναντά, μα περισσότερο από όλα ο τρόπος που αντιμετωπίζει τα πράγματα, είναι πραγματικά καθηλωτικά. Η ταινία βασίζεται σε αληθινή ιστορία και έχει να μας προσφέρει πολλά όσον αφορά τον τρόπο που βλέπουμε τα πράγματα και που αντιμετωπίζουμε τους φόβους μας.


Διαβάστε επίσης: Κυνήγι ευτυχίας


3) The terminal

Η συγκεκριμένη ταινία ανήκει σε αυτές που σε στιγματίζουν και σου αφήνουν μια γλυκιά νοσταλγία όταν τελειώσουν, χωρίς να κατανοείς το γιατί. Η ερμηνεία του Τομ Χανκς παίζει καθοριστικό ρόλο στο να μετατρέψει αυτή την ταινία από ρομαντική κομεντί σε κοινωνικό- πολιτικό αριστούργημα. Ο θεατής για κάποιο λόγο ταυτίζεται με τον πρωταγωνιστή και από την αρχή μέχρι το τέλος της ταινίας βιώνει όλο το φάσμα των συναισθημάτων. Αξίζει να τη δείτε γιατί είναι μία ταινία με πολύ θετική έκβαση, που σου αφήνει μια γλυκιά γεύση ευχαρίστησης.

4) Η λίστα του Σίντλερ

Ακόμη ένα αριστούργημα τόσο σε θέμα σκηνοθεσίας και φωτογραφίας όσο και ερμηνειών. Ο Λάïαμ Νίλσον ως «ο κύριος Σίντλερ» προσφέρει τόσα πολλά σε μία από τις πιο σκοτεινές εποχές της ανθρωπότητας και γίνεται σύμβολο ουμανισμού. Η ιστορία της λίστας του Σίντλερ είναι πραγματική και μέχρι να τελειώσει η ταινία θα έχετε κατανοήσει πόσο μεγαλειώδης μπορεί να γίνει η ανθρώπινη αλληλεγγύη.

5) Οι Άθικτοι

Μία υπέροχη γαλλική κωμωδία που διδάσκει τόσα πολλά μαθήματα ζωής φέρνοντας δύο τελείως διαφορετικούς ανθρώπους στο ίδιο μονοπάτι και ενώνοντας δύο εκ διαμέτρου αντίθετες ζωές. Μία σύγχρονη ταινία που αξίζει να δείτε, καθώς σίγουρα θα σας αλλάξει τον τρόπο που βλέπετε τα πράγματα.

Συντάκτης: Βασιλική Γεωργαντά,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.