5 συχνά λάθη που «αδικούν» τον χώρο του μπάνιου σας!

Συντάκτης: Flowmagazine

Χώρος χαλάρωσης, καθαριότητας, ομορφιάς, το μπάνιο μας δεν πρέπει να το παραμελούμε! Λύσεις για να είναι όμορφο και λειτουργικό μας δίνει κυρίως η επίπλωσή του, αλλά όχι μόνο. Ας μάθουμε μέσα απ’τα λάθη μας…

Είναι συχνό το φαινόμενο ο τρόπος που οργανώνουμε το μπάνιο μας να το «αδικεί», κάνοντάς το μη λειτουργικό και λιγότερο όμορφο από ό,τι θα μπορούσε να είναι. Για να αποφύγετε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, το νούμερο ένα μέλημά σας θα πρέπει να είναι το να διαλέγετε πάντα εργονομικά έπιπλα μπάνιου.

Επειδή, όμως, αυτή η συμβουλή δεν αρκεί, εμείς σας έχουμε ετοιμάσει μια λίστα με τα συχνότερα λάθη που κάνει ο περισσότερος κόσμος (πιθανότατα κι εσείς), τα οποία αποδεικνύονται «καταδικαστικά» για το μπάνιο σας.

Πάμε να τα δούμε!

  1. Έλλειψη αποθηκευτικών χώρων

Ένα από τα μεγαλύτερα και συχνότερα λάθη που κάνετε είναι να αφήνετε το μπάνιο σας χωρίς αρκετές δυνατότητες αποθήκευσης, με αποτέλεσμα να μην έχετε πού να βάλετε τα διάφορα αξεσουάρ ή αντικείμενα και να τα αναζητάτε συνεχώς.

Μην αγχώνεστε, όμως, διότι για αυτό το πρόβλημα υπάρχουν αρκετών ειδών λύσεις. Ερμάρια ή στήλες μπάνιου, ράφια στον τοίχο, ντουλάπια κάτω απ’ τη βάση του νιπτήρα ή καθρέφτες με ντουλάπια αποτελούν όλα εξαιρετικές ιδέες για να δημιουργήσετε χώρους αποθήκευσης εκεί που μέχρι τότε απλά τους φανταζόσασταν.

Τολμήστε κάτι από τα παραπάνω ή  κάνετε έναν συνδυασμό που θα βοηθήσει να είναι τα πάντα οργανωμένα και τακτοποιημένα. Ούτως ή άλλως, η τάξη είναι η άλλη μισή αρχοντιά!

  1. Ανεπαρκής φωτισμός

Το ζήτημα του φωτισμού του μπάνιου είναι πιο σημαντικό απ’ όσο μπορεί να νομίζατε μέχρι τώρα. Υπάρχει αρκετός κόσμος που «περιφρονεί» το συγκεκριμένο δωμάτιο του σπιτιού, με αποτέλεσμα να βάζει μόνο ένα φως σε κάποιο σημείο δίπλα ή κοντά στον καθρέφτη.

Αν είστε κι εσείς ένας από εκείνους που έχουν κάνει τέτοιες… «εκπτώσεις», είναι πιθανό να συναντάτε δυσκολίες στην καθημερινότητά σας στο μπάνιο. Πώς μπορείτε να πετύχετε τη σωστή φροντίδα και καθαριότητά σας (πλύσιμο προσώπου, ξύρισμα, μακιγιάζ κ.λπ.), αν δυσκολεύεστε να βλέπετε τον εαυτό σας στον καθρέφτη λόγω του ανεπαρκούς φωτισμού;

Ως λύση προτείνουμε να βάλετε ένα ή και δύο καλά φωτιστικά (π.χ. απλίκες) στις δύο πλευρές του καθρέφτη σας αλλά και να επενδύσετε σε ένα καλό κεντρικό φωτιστικό για ακόμα καλύτερη ορατότητα.

Πέρα από τη λειτουργικότητα του πράγματος, βάλτε στο μυαλό σας και την αισθητική. Υπάρχουν πολλά πανέμορφα φωτιστικά στην αγορά, ενώ στην περίπτωση μιας πηγής φωτός σε κάθε πλευρά του καθρέφτη, η συμμετρία θα αναβαθμίσει τη συνολική αισθητική του χώρου.

  1. Πλακάκια που γλιστράνε

Το επόμενο λάθος που κάνουν πολλοί αφορά στα πλακάκια που επιλέγουν να τοποθετήσουν στο δάπεδο του μπάνιου. Κατανοούμε πως τα πλακάκια πρέπει να είναι αισθητικά κομψά και ελκυστικά καθώς καλύπτουν κάθε εκατοστό του χώρου. Η κομψότητα ως μοναδικό κριτήριο, όμως, κρύβει κινδύνους.

Και αυτό γιατί πολλές φορές δεν είναι φτιαγμένα για να βρέχονται, οπότε ο κίνδυνος να γλιστρήσετε είναι ιδιαίτερα αυξημένος. Για την προστασία της σωματικής ακεραιότητάς σας, λοιπόν, φροντίστε να τοποθετήσετε αντιολισθητικά πλακάκια στο μπάνιο σας και ξεγνοιάστε.

  1. Έλλειψη διακόσμησης

Όπως είπαμε παραπάνω, το μπάνιο είναι ένας χώρος στον οποίο δε δίνεται και τόσο μεγάλη σημασία όσο στα υπόλοιπα δωμάτια του σπιτιού. Ωστόσο, με δεδομένο ότι συνήθως αποτελεί έναν χώρο αρκετά μικρότερο από τους υπόλοιπους, είναι αρκετά ευκολότερο να τον διακοσμήσετε.

Τολμήστε να τοποθετήσετε ένα πρωτότυπο κάδρο στον τοίχο, βάλτε κάπου ένα ιδιαίτερο φωτιστικό, προσθέστε ένα βάζο με λουλούδια, αγοράστε έπιπλα με σχέδια ή βάλτε μια κομψή ταπετσαρία ειδική για μπάνιο και αναβαθμίστε τον χώρο σας.

Εξάλλου, πολύ συχνά το μπάνιο χρησιμοποιείται και για να χαλαρώνουμε, όπως συμβαίνει με ένα ζεστό ντους στο τέλος μιας απαιτητικής ημέρας. Ένας όμορφα διακοσμημένος χώρος, λοιπόν, θα συμβάλει ακόμα περισσότερο στη χαλάρωση και την ηρεμία σας.

  1. Ακαταστασία

Η ακαταστασία και η αταξία στο μπάνιο ισοδυναμεί με την ποδοσφαιρική κίτρινη κάρτα (τουλάχιστον). Ρούχα ή απορρυπαντικά πάνω στο πλυντήριο, σφουγγάρια και παιδικά παιχνίδια άτακτα τοποθετημένα στις άκρες της μπανιέρας ή πάνω στον νιπτήρα, συσκευασίες χαρτιών υγείας στριμωγμένες σε κάποια γωνία μπορεί να συνθέτουν μια εικόνα χάους μέσα στο μπάνιο σας.

Κάντε ένα γενικό «ξεσκαρτάρισμα» και ξεφορτωθείτε ό,τι δε χρειάζεστε ή έχει λήξει και ελευθερώστε έτσι χώρο. Για να γίνει ακόμα πιο αποτελεσματική αυτή η… «απελευθέρωση», φροντίστε να προμηθευτείτε αποθηκευτικούς χώρους (π.χ. ντουλάπια, ράφια, καθρέφτη με ντουλάπι, στήλες, καλάθια κ.λπ.) και τακτοποιήστε τα πάντα σωστά και πρακτικά.

Κάνοντας όλα τα παραπάνω, το μπάνιο σας θα αποτελεί πλέον έναν πανέμορφο αισθητικά και λειτουργικά χώρο για τον οποίο θα είστε υπερήφανοι! Και το σημαντικότερο; Όλες οι καθημερινές δραστηριότητές σας εκεί, θα γίνονται χωρίς προβλήματα ή εμπόδια!

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…