5 συμβουλές για την καλύτερη πρωινή ρουτίνα για γυναίκες άνω των 40

Συντάκτης: Αναστάσιος Χριστόπουλος

Η ηλικία μας μπορεί αν επηρεάσει το σώμα μας, την διάθεση και την ενεργητικότητά μας. Εντούτοις με αυτήν την πρωινή ρουτίνα μπορείτε να παραμείνετε δυνατή, σφριγηλή και ακμαία και αν έχετε πάντα ενέργεια.

Η πρωινή ρουτίνα είναι η ιδανική στιγμή να θέσεις τον τόνο για μια υγιή και ενεργητική μέρα. Για μια γυναίκα άνω των 40, η σωστή πρωινή ρουτίνα μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της φυσικής και ψυχικής υγείας, του γυμνασμένου σώματος και της αυξημένης ενέργειας.

Ξυπνητήρι και υγιεινός ύπνος

Ένας υγιεινός ύπνος είναι βασικός για την αναζωογόνηση και την ανανέωση του σώματος. Ένας κανονικός ύπνος 7-9 ωρών κάθε βράδυ είναι θεμελιώδης για να ξεκινήσεις τη μέρα σου με ενέργεια.

5_symvoules_gia_thn_kalyterh_proinh_routina_gia_gynaikes_ano_twn_40

 Επίσης είναι σημαντικό να κοιμάστε στο χρονικό διάστημα 10 μμ- 9πμ. Σε αυτές τις ώρες ο ύπνος είναι πιο σωστός και αναζωογονητικός είναι κατάλληλη ώρα για να ξεκουράσετε τον εγκέφαλό σας.

Κατανάλωση νερού

Αμέσως μετά το ξύπνημα, πιείτε ένα ποτήρι νερό για να ενυδατωθεί το σώμα σας και να ενεργοποιηθεί ο μεταβολισμός. Έκτος του ότι το νερό βοηθά στον μεταβολισμό σας και ως εκ τούτου στην διατήρηση έγγειους βάρους αλλά βοηθά και στην σωστή και καλή υγεία του δέρματος

Γυμναστική

Η άσκηση είναι βασική για την υγεία. Μια σύντομη περίοδος άσκησης ή ακόμα και μια βόλτα μπορεί να ενεργοποιήσει το σώμα και το μυαλό σου.

5_symvoules_gia_thn_kalyterh_proinh_routina_gia_gynaikes_ano_twn_40

Προσπαθήστε να μείνετε δραστήρια και να μην κόψετε την γυμναστική σας αν αθλούσασταν παλαιότερα. Αν όχι μπορείτε να ξεκινήσετε από απλές ασκήσεις και να προσπαθήσετε να χτίσετε την μυικότητα και την αντοχή σας.

Σωστή διατροφή

Πρόσφατα έρευνες υποστηρίζουν μια ισχυρή πρωινή διατροφή με ισορροπημένα γεύματα πλούσια σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και υγιεινές λιπαρές ουσίες. Ξεκινήστε την διατροφή σας με ένα γιαούρτι πλήρες σε λιπαρά μια φέτα ψωμί με ταχίνι και μέλι ή ένα τοστ με ένα ποτήρι γάλα.

Ψυχολογική ευεξία

Η ψυχολογική ευεξία είναι εξίσου σημαντική. Ο διαλογισμός,  ή οι πρακτικές όπως η ευγνωμοσύνη και η αναγνώριση για αυτά που έχετε μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση της ψυχικής σου κατάστασης.

Αυτά τα βήματα συμβάλλουν στη δημιουργία μιας ισορροπημένης πρωινής ρουτίνας που θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις την υγεία σου, ένα γυμνασμένο σώμα και να ξεκινήσεις την ημέρα σου με αυξημένη ενέργεια και αισιοδοξία. Πάντα είναι καλό να συζητάς με ειδικούς όταν σχεδιάζεις μια νέα ρουτίνα για την υγεία σου.

Συντάκτης: Αναστάσιος Χριστόπουλος,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.