5 συμβουλές για να “απογειώσετε” την αυτοπεποίθησή σας

Συντάκτης: Flowmagazine

Συντάκτης: Ελένη Ανδρικοπούλου

Η αυτοπεποίθηση δεν είναι εύκολη, αλλά μπορεί να χτιστεί. Αν είστε “στα κάτω” σας, ιδού 5 τρόποι με τους οποίους θα ενισχύσετε την αυτοπεποίθησή σας.

Η αυτοπεποίθηση είναι ένα στοιχείο που, ακόμη και αν κάποιος δεν το διαθέτει, μπορεί να το καλλιεργήσει. Όλοι μας, εξάλλου, σε κάποια φάση της ζωής μας έχει τύχει να χάσουμε την αυτοπεποίθησή μας ή να αμφισβητήσουμε την αξία μας. Τι μπορούμε να κάνουμε, λοιπόν, εάν βρεθούμε σε αυτήν τη θέση;

Ανανέωση γκαρνταρόμπας

Βασικότατος παράγοντας αυτοπεποίθησης για την πλειονότητα των ανθρώπων είναι η εμφάνισή τους και, κατ’ επέκταση, το ντύσιμό τους. Πηγαίνετε, λοιπόν, για λίγο shopping therapy! Η όλη διαδικασία σίγουρα θα σας χαλαρώσει. Επιπλέον, το αίσθημα, όταν φοράμε ένα ολοκαίνουργιο ρούχο, το οποίο μας ταιριάζει και νιώθουμε ωραία, δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα άλλο!

Επίσκεψη στο κομμωτήριο

5 συμβουλές για να "απογειώσετε" την αυτοπεποίθησή σας

Η αλήθεια είναι πως οι γυναίκες ειδικότερα θα επισκεφθούν το κομμωτήριό τους σε κάθε μεταβατικό στάδιο της ζωής τους, είτε πρόκειται για έναν χωρισμό είτε για μια νέα δουλειά. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι κάθε φορά κάνουν και δραστικές αλλαγές. Ακόμη και ένα απλό κούρεμα ή μια αλλαγή στο χρώμα των μαλλιών είναι ικανά να αλλάξουν τη διάθεσή μας.

Γυμναστήριο και υγιεινός τρόπος ζωής

5 συμβουλές για να "απογειώσετε" την αυτοπεποίθησή σας

Όχι! Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει όλοι οι άνθρωποι να ξημεροβραδιάζονται στα γυμναστήρια και να ασχολούνται όλη μέρα με τις θερμίδες που καταναλώνουν! Παρ’ όλα αυτά, η άσκηση ομολογουμένως μας βοηθά να διοχετεύσουμε κάπου την ένταση όλης της ημέρας, ενώ μια ισορροπημένη διατροφή έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη για την ψυχολογία μας.

Νέα χόμπι και ασχολίες

Το να καταπιαστούμε με κάτι καινούργιο, στο οποίο μάλιστα είμαστε και καλοί, αναπτερώνει αυτομάτως το ηθικό μας, γνωρίζουμε νέα άτομα και, φυσικά, νιώθουμε πιο παραγωγικοί και δημιουργικοί.

Αλλαγή δουλειάς

Πολλές φορές η ρουτίνα της καθημερινότητας μας “πνίγει” χωρίς να το καταλαβαίνουμε, ιδίως δε εάν δεν νιώθουμε καλά στο εργασιακό μας περιβάλλον. Μη φοβηθείτε μια αλλαγή απλώς και μόνο επειδή θα σας ξεβολέψει στην αρχή. Θυμηθείτε πως δουλεύουμε για να ζούμε και όχι το αντίστροφο!

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…