5+1 πράγματα που πρέπει να πείτε στο γυναικολόγο σας!

Συντάκτης: Δήμητρα Βγενά

Όπως είναι γνωστό, στο γιατρό, στο δικηγόρο και στον ψυχολόγο τα λέμε όλα! Όσον αφορά το γιατρό, εμείς σας λέμε λίγα από αυτά που θα πρέπει να πείτε στο γυναικολόγο σας χωρίς ντροπή!

Δυσάρεστες οσμές

Αν παρατηρείτε «παράξενες» μυρωδιές στην ευαίσθητη περιοχή εκτός περιόδου, είναι συνήθως σημάδι κάποιας μόλυνσης ή ανισορροπίας του ph. Κάντε ένα τηλέφωνο στο γυναικολόγο σας χωρίς να το σκεφτείτε παραπάνω.

Προβλήματα στον κύκλο και τον ύπνο σας

Εάν έχετε μπει στη δεκαετία των 40, προβλήματα στην ποιότητα του ύπνου και διαταραχές στην περίοδο, είναι πιθανά σημάδια εμμηνόπαυσης. Συμβουλευτείτε το γυναικολόγο σας και θα σας υποδείξει λύσεις που θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε τέτοιου είδους ανωμαλίες.

Πόνος κατά τη σεξουαλική επαφή

Ο πόνος κατά τη διάρκεια του σεξ, μπορεί να οφείλεται στη μικρή κλίση της μήτρας σας, είτε επειδή πάσχετε από κολπική ξηρότητα. Επισκεφτείτε το γυναικολόγο σας για να σας λύσει την απορία και να μην πονάτε κάνοντας ένα από τα πιο όμορφα πράγματα στη σχέση δυο ανθρώπων.

Αιμορραγία μετά τη σεξουαλική επαφή

Μην νιώθετε αμηχανία αν μετά τη σεξουαλική επαφή παρατηρείτε αιμορραγία σε τακτική βάση. Καλό θα ήταν να επισκεφτείτε το γυναικολόγο σας. Ίσως οφείλεται σε ξηρότητα στην περιοχή ή σε κάποια μικρή μόλυνση. Σε κάθε περίπτωση, καλό θα ήταν να γνωρίζετε.

Διαταραχές στον κύκλο σας

Είτε έχετε ασταθή κύκλο, είτε αυξημένη ή μειωμένη αιμορραγία, καλό είναι ο γυναικολόγος να το γνωρίζει. Μπορεί να οφείλεται είτε σε κάποια μόλυνση, σε πολυκυστικές ωοθήκες ή ακόμα και σε ορμονικές διαταραχές.

Προβλήματα οργασμού

Σε πρώτη φάση μπορείτε να συμβουλευτείτε κάποιο σύμβουλο σχέσεων, αν όχι, ο επόμενος αρμοδιότερος να σας βοηθήσει σε προβλήματα σεξουαλικής φύσης είναι ο γυναικολόγος σας. Χρησιμοποιείστε τις γνώσεις του και διαπιστώστε την περίπτωση που αυτό το πρόβλημά σας οφείλεται σε κάποιο ιατρικό θέμα.

Συντάκτης: Δήμητρα Βγενά,

Influence:

Απόφοιτη του Δημόσιου ΙΕΚ Κηφισιάς Δημοσιογραφίας Συντάκτες και Ρεπόρτερ. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά…