5+1 περίεργες ράτσες σκύλων

Συντάκτης: Δήμητρα Βγενά

Ακούγοντας για ράτσες σκύλων, σίγουρα σας έρχονται στο μυαλό κάποιες συνηθισμένες, όπως το γερμανικό ποιμενικό, το λαμπραντόρ ή το καννίς. Εμείς σας συστήνουμε πέντε +1 ράτσες πιο… ακριβοθώρητες με πολύ ενδιαφέρον.

5+1 περίεργες ράτσες σκύλωνΡάτσα Puli

Η ράτσα puli προέρχεται από την Ουγγαρία, είναι μεσαίου μεγέθους σκυλιά με τρίχωμα που παραπέμπουν σε… σφουγγαρίστρα. Είναι πανέξυπνα και ευέλικτα, και παρ’ ότι διαθέτουν εμφάνιση ογκώδη είναι πολύ γρήγορα. Η ράτσα αυτή δεν μπορεί να περιοριστεί σε κλειστούς χώρους όπως δεν της ταιριάζει και η ζωή στην πόλη. Ο λόγος είναι ότι χρειάζονται πολλή άσκηση με τον παιχνιδιάρικο χαρακτήρα που διαθέτουν.

Info: Η ράτσα puli χρησιμοποιήθηκε σαν σκυλί βοσκής.

5+1 περίεργες ράτσες σκύλωνΡάτσα Το μαύρο ρώσσικο τεριέ ή Ο σκύλος του Στάλιν

Η ράτσα αυτή ανήκει στις γιγάντιες. «Δεμένο» σκυλί αλλά όχι χοντρό, με διπλή γούνα, ενώ φτάνει τα 60 κιλά. Είναι ένα θαρραλέο, με πολύ δύναμη, σκυλί. Στο κούρεμά του θέλει προσοχή, δεν θα πρέπει να φαίνονται στη γούνα του κοψίματα ή ψαλιδίσματα όταν το κουρεύετε. Η γούνα του θα πρέπει να είναι ομοιόμορφα περιποιημένη.

Info: Αναπτύχθηκε για να χρησιμοποιηθεί ως σκύλος φύλακας ή σκύλος της αστυνομίας.

5+1 περίεργες ράτσες σκύλωνΡάτσα Μπολζόι ή Τα σκυλιά των Τσάρων

Η ράτσα αυτή κατάγεται από τη Ρωσσία, αλλά μοιάζει και με το κυνηγόσκυλο του Αφγανιστάν. Έχει γιγάντιο μέγεθος ενώ φτάνει τα 48 κιλά. Μπορεί να χαρακτηριστεί η προσωπικότητά τους ανθρωπιστική, αφού σέβονται τον άνθρωπο, είναι ευγενή και πολύ ευαίσθητα. Τρέφουν στοργικά αισθήματα γι’ αυτούς που τα φροντίζουν. Αγαπούν την ηρεμία και σπάνια γαβγίζουν.

Info: Είναι νευρικά προς τα παιδιά, εκτός αν μεγαλώσουν μαζί τους από μικρή ηλικία

5+1 περίεργες ράτσες σκύλωνΡάτσα Θιβετιανό Μαστίφ

Το Θιβετιανό Μαστίφ αποτελεί μια αρχαία ράτσα. Είναι επίσης μια γιγάντια ράτσα με το σκυλί να φτάνει μέχρι και 72 κιλά. Είναι ιδανικά για φύλακες και εργασία. Έχει διπλό και μακρύ τρίχωμα που δεν έχει δυσάρεστη μυρωδιά, όπως άλλων σκυλιών. Ζει σε ψυχρά κλίματα, ενώ τα καταφέρνει και σε χαμηλότερα υψόμετρα και πιο εύκρατα κλίματα.

Info: Είναι από τα μακροβιότερα σκυλιά με ζωή από 12 έως και 14 χρόνια.

5+1 περίεργες ράτσες σκύλωνΡάτσα Καβαλιέρ Κινγκ Τσαρλς Σπανιέλ

Τη ράτσα αυτή τη συναντάμε στην Αγγλία του 16ου αιώνα στα σπίτια των ευγενών. Είναι μια ράτσα μικρόσωμη, με μεταξένιο τρίχωμα και με τα σκυλάκια να φτάνουν μέχρι 10 κιλά. Έχουν κουκλίστικη εμφάνιση και μπορείς να τα μπερδέψεις με κούκλα πάνω στον καναπέ, που είναι και η αγαπημένη τους θέση και ασχολία.

Info: Οι άνθρωποι της εποχής πίστευαν ότι αυτά τα σκυλιά θα μπορούσαν να κρατήσουν τους ψύλλους μακριά.

5+1 περίεργες ράτσες σκύλωνΡάτσα Chinese Crested

Η ράτσα αυτή προέρχεται από την Κίνα. Έχουν μικρό μέγεθος, ενώ τα κιλά τους δεν ξεπερνούν τα πέντε. Ανήκει στις άτριχες φυλές σκύλων. Το ξέρατε ότι η συντήρηση του δέρματος του άτριχου σκύλου είναι παρόμοια με τη διατήρηση του ανθρώπινου δέρματος; Και επειδή είναι παρόμοια μπορεί να είναι επιρρεπή σε ακμή, ξηρότητα, και ηλιακό εγκαύμα. Γι’ αυτό κάθε δεύτερη μέρα μετά το μπάνιο καλλωπίζονται με ενυδατική κρέμα, ώστε το δέρμα να μην γίνει πολύ ξηρό. Είναι ιδανική ράτσα για συντροφιά.

Info: Οι Αζτέκοι χρησιμοποιούσαν τα Chinese Crested σαν “θερμοφόρες” για τα κρεβάτια τους

Συντάκτης: Δήμητρα Βγενά,

Influence:

Απόφοιτη του Δημόσιου ΙΕΚ Κηφισιάς Δημοσιογραφίας Συντάκτες και Ρεπόρτερ. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά…