5 σημάδια πως η σχέση σου δεν σε ικανοποιεί

Συντάκτης: Ρένια Ασημομύτη

Αναρωτιέσαι πως λείπει «κάτι» από την σχέση σου; Υπάρχουν φορές που σκέφτεσαι το ενδεχόμενο του χωρισμού; Πιάνεις  τον εαυτό σου να ζηλεύει άλλα ζευγάρια; Αν η απάντηση είναι ναι σε όλα τα παραπάνω ερωτήματα, τότε μάλλον η σχέση σου δεν σε ικανοποιεί και τόσο!

Αρχικά, αξίζει να τονισθεί πως δεν υπάρχουν τέλειες σχέσεις. Όλοι οι άνθρωποι έχουμε ελαττώματα και σίγουρα η συντροφικότητα απαιτεί θυσίες και υποχωρήσεις. Το να υπάρχουν τσακωμοί ή παρεξηγήσεις μέσα σε ένα ζευγάρι είναι ίσως ότι πιο φυσιολογικό θα μπορούσε να φανταστεί κανείς.

Όταν όμως φτάνεις στο σημείο να αισθάνεσαι πως η σχέση σου δεν σε γεμίζει όπως πρώτα (μπορεί να μην σε γέμιζε και εξαρχής!)  ίσως θα πρέπει να αναθεωρήσεις κάποια πράγματα. Είναι μία άσχημη περίοδος ή έρχεται το τέλος; Τα παρακάτω παραδείγματα θα σε βοηθήσουν να έρθεις ένα βήμα πιο κοντά στην συνειδητοποίηση του τι ενδεχομένως να συμβαίνει.

Δεν σ’ αρέσει το σεξ.

Μπορεί να γίνονται όλα σωστά απο… τεχνικής απόψεως, όμως εσύ δεν μένεις ευχαριστημένη. Υπάρχει οικειότητα, αλλά όχι πάθος. Ίσως τα συναισθήματα να είναι αμοιβαία και ούτε ο σύντροφός σου να το απολαμβάνει, όμως σε κάθε περίπτωση αν παρατηρείς πως παρά τις προσπάθειές σας δεν νιώθεις όπως θα ήθελες, μάλλον κάπου υπάρχει πρόβλημα!

Αρχικά μην πανικοβάλλεσαι. Με σωστή επικοινωνία όλα λύνονται. Αλλά πριν επικοινωνήσεις το ζήτημα οφείλεις πρώτα από όλα να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου. Φταίει η ρουτίνα, κάποιο προσωπικό ζήτημα ή μήπως η σχέση σου έχει φτάσει σε ένα τέλμα πλέον;

Ζήλια, ζήλια, ζήλια!

Γενικά η ζήλια μόνο προβλήματα φέρνει. Είτε αναπτύσσεται μεταξύ του ζευγαριού, είτε εσύ ζηλεύεις άλλα άτομα και συγκεκριμένα ζευγάρια. Ζευγάρια φίλοι σας, ζευγάρια συγγενείς σας, γενικώς χαρούμενα και ερωτευμένα ζευγάρια σε κάνουν να νιώθεις άβολα και όχι μόνο! Ζηλεύεις βλέποντας πόσο ερωτευμένοι είναι.

5_shmadia_pos_h_sxesh_sou_den_se_ikanopoiei

Μπορεί να νοιάζεσαι τον σύντροφό σου όμως να νιώθεις πως «κάτι» λείπει και αυτό το «κάτι» ίσως να είναι καθοριστικός παράγοντας για να αισθάνεσαι ικανοποιημένη μέσα στη σχέση σου.

Σ’ αρέσει το φλερτ

Σε ποιον δεν αρέσει να φλερτάρει και να τον φλερτάρουν; Λίγο φλερτ, λίγο παιχνίδι, έτσι μια αναζωογόνηση –μέσα σε όρια πάντα- κάνει καλό στον άνθρωπο. Είτε είναι σχέση, είτε όχι.

Αν όμως πιάνεις τον εαυτό σου να απολαμβάνει το φλερτ λίγο παραπάνω από ότι θα ‘πρεπε σημαίνει πως η σχέση σου ίσως και να μην σε γεμίζει και τόσο. Υπάρχει ένα κενό που θες να καλύψεις και αυτή είναι και η βασική αιτία που σ’ αρέσει να φλερτάρεις και τόσο ή ακόμα και να σε φλερτάρουν. Δεν υπάρχει λόγος να μένεις σε μια σχέση που δεν σε γεμίζει, αν το πρώτο σου ένστικτο είναι αυτό.

Υπάρχουν σκέψεις χωρισμού.

Χαρακτηριστικό σημάδι πως η σχέση σου δεν σε αφήνει ευχαριστημένη είναι οι σκέψεις περί χωρισμού. Αν τελευταία σου περνάει όλο και περισσότερα από το μυαλό να χωρίσεις, τότε πρέπει οπωσδήποτε να συλλογιστείς σοβαρά τα γιατί και από πού προέρχονται.

Αν δεν βρίσκεις κάποιο ξεκάθαρο πρόβλημα, όμως εξακολουθείς να σκέφτεσαι πως η σχέση σου πλησιάζει στο τέλος είναι σημάδι πως ίσως να μην είσαι πλέον ικανοποιημένη πλάι στον συγκεκριμένο σύντροφο. Ωστόσο, προσπάθησε να του μιλήσεις. Μπορεί να σκέφτεται το ίδιο και να μην ξέρει πώς να στο πει.

Αποφεύγετε ο ένας τον άλλον

Αν δεν απολαμβάνεις την παρέα του συντρόφου σου ή ψάχνεις αφορμές για να μην βρεθείτε, υπάρχει πρόβλημα! Σίγουρα δεν είσαι ικανοποιημένη με την πορεία της σχέσης σας. Ένα ζευγάρι, ακόμα και αν έχει επέλθει ρουτίνα, δεν παύει ποτέ να αναζητά τον ποιοτικό χρόνο μεταξύ τους.

5_shmadia_pos_h_sxesh_sou_den_se_ikanopoiei

Είναι φυσιολογικό να μην θέλετε να είστε συνέχεια μαζί, όμως δεν είναι το να ψάχνετε αφορμές για να μην βρεθείτε ή να μην υπάρχει καθόλου ποιοτικός χρόνος ανάμεσά σας. Θα πρέπει να αναλύσετε το πρόβλημα και να αναλογισθείτε και οι δύο αν όντως σας ευχαριστεί η παρέα του άλλου. Αν όχι, τότε δεν υπάρχει λόγος να συνεχίζετε μία τέτοιας φύσεως σχέση.

Δυστυχώς όλοι ίσως να έχουμε βρεθεί στην άβολη αυτή θέση. Στη θέση όπου συνειδητοποιούμε πως υπάρχει πρόβλημα και δεν νιώθουμε ικανοποιημένοι από τον σύντροφό μας. Είναι τόσο άβολο όσο και στενάχωρο, ειδικά για τα ζευγάρια που είναι χρόνια μαζί.

Ωστόσο, κάθε τέλος μπορεί να αποτελέσει και μια νέα αρχή όπως λέει και ο σοφός λαός και η λήξη μιας σχέσης που δεν σε ικανοποιεί να σε ωφελήσει σημαντικά στην πορεία. Μπορεί να γίνει η αρχή για να γνωρίσεις καλύτερα τον εαυτό σου και να συνειδητοποιήσεις τι πραγματικά αναζητάς σε έναν σύντροφο.

Μπορεί ακόμα να δώσει το έναυσμα να γίνεις πιο αποφασιστική όχι μόνο σε θέματα της προσωπικής σου ζωής, αλλά και γενικότερα και να διεκδικήσεις αυτό που αξίζεις σε κάθε τομέα της καθημερινότητας.

Εάν νιώθεις πως η σχέση σου δεν σε ευχαριστεί τότε καλύτερα να ακολουθήσεις το ένστικτό σου και να θυμάσαι πως ο άνθρωπός σου σε περιμένει εκεί έξω και αν δεν βγεις από αυτή την κατάσταση σύντομα, τόσο περισσότερο θα αργήσεις και να τον συναντήσεις.

Συντάκτης: Ρένια Ασημομύτη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.