5 σειρές με αρχαία ελληνική θεματολογία

Συντάκτης: Flowmagazine

Η αρχαία ελληνική ιστορία και μυθολογία αποτελούν όπως φαίνεται έμπνευση εδώ και πολλά χρόνια για το χώρο της τηλεόρασης και του κινηματογράφου. Το παρόν άρθρο λοιπόν, παρουσιάζει πέντε σειρές που φέρνουν στην επιφάνεια ελληνικούς μύθους και θρύλους όπως δεν τους έχουμε ξαναδεί!

 1. Hercules: The Legendary Journey (1995-1999)

5 σειρές με αρχαία ελληνική θεματολογία

Όλοι γνωρίζουμε τη διάσημη σειρά που συντρόφευε τα μεσημέρια μας και ακολουθεί τις περιπέτειες του ημίθεου Ηρακλή και του έμπιστου φίλου του, Ιόλαου. Στη σειρά συναντάμε διάφορες αρχαίες ελληνικές θεότητες και μυθικά πλάσματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι δύο ήρωες για να σώσουν τον κόσμο.

 2. Xena: Warrior Princess (1995-2001)

5 σειρές με αρχαία ελληνική θεματολογία

Μπορεί η πολεμοχαρής Ζήνα να μην αποτελεί πρόσωπο της μυθολογίας μας, ωστόσο η αγαπημένη μας ηρωίδα με την αχώριστη σύντροφό της Γαβριέλλα προσπαθούν σε κάθε επεισόδιο να αποκρούσουν δυνάμεις σχετιζόμενες, μεταξύ άλλων, με την ελληνική μυθολογία.

 3. Atlantis (2013-2015)

5 σειρές με αρχαία ελληνική θεματολογία

Η υπόθεση της σειράς περιστρέφεται γύρω από τον νεαρό Ιάσονα που εισέρχεται με έναν μαγικό τρόπο  στην πόλη της Ατλαντίδας, έναν μυστηριώδη και αρχαίο πολιτισμό. Εκεί θα γνωρίσει τον Ηρακλή και τον Πυθαγόρα και μαζί θα μπουν σε διάφορες και επικίνδυνες περιπέτειες. Σε αυτήν τη σειρά ίσως σε ενοχλήσουν οι πολλές ιστορικές ανακρίβειες, ωστόσο να θυμάσαι πως σκοπό δεν έχει να διδάξει, αλλά να σου προσφέρει ώρες ατελείωτης δράσης και αγωνίας.

 4. Blood of Zeus (2020-)

5 σειρές με αρχαία ελληνική θεματολογία


Η συγκεκριμένη animated σειρά του Netflix, η οποία απέσπασε εξαιρετικές κριτικές και αγαπήθηκε αμέσως από το κοινό, μας παρουσιάζει έναν κοινό θνητό στην αρχαία Ελλάδα, τον Ήρωνα, που ανακαλύπτει πως είναι γιός του θεού Δία και έχει ως σκοπό να σώσει τη Γη και τον Όλυμπο από μια στρατιά δαιμόνων.

 5. Kaos

5 σειρές με αρχαία ελληνική θεματολογία

To Netflix, συνεχίζοντας να «φλερτάρει» με την ελληνική μυθολογία, θα μας προσφέρει πολύ σύντομα μια ακόμα σειρά γύρω από τους θεούς του Ολύμπου, τους ανθρώπους και τους ήρωες στη Γη, εστιάζοντας κυρίως στη σχέση φύλου-πολιτικής, την εξουσία και τον Κάτω Κόσμο. Οι λάτρεις του είδους ανυπομονούν ήδη για αυτή, ιδίως μετά τη δήλωση της δημιουργού της, Charlie Covell, πως η σειρά σκοπεύει να γίνει ισάξια του δημοφιλούς Game of Thrones.

Πηγή

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…