5 πράγματα που δεν πρέπει να λέμε στους ανθρώπους

Συντάκτης: Ευαγγελία Μποζαντζόγλου

Μπορεί να μας καταβάλει αμέριστος ενθουσιασμός και να θέλουμε να μοιραστούμε με τους γύρω μας κάποιο νέο για τη ζωή μας, όμως καλό θα είναι να αναθεωρήσουμε τι είναι καλό να λέμε και τι όχι. 

Τα σχέδιά σου 

Οι περισσότεροι θα σε σαμποτάρουν. Λίγοι νοιάζονται πραγματικά για σένα. Ό,τι είναι να κάνεις προγραμμάτισε το και δούλεψε γι’ αυτό. Δεν χρειάζεσαι την αρνητική ενέργεια των άλλων πάνω απ’ το κεφάλι σου. Μη γυρνάς, λοιπόν, από εδώ κι από κει «σκορπίζοντας» τα όνειρα και τα σχέδιά σου οπουδήποτε. 

Τις αδυναμίες σου 

Θα τις χρησιμοποιήσουν εναντίον σου και αυτό δεν το θέλεις. Έτσι κι αλλιώς, όποιος θέλει να μάθει τις αδυναμίες σου έχει κάτι άλλο από το καλό, στο νου του για σένα. Οι άνθρωποι που πραγματικά σε νοιάζονται και σε εκτιμούν δεν δίνουν τόση σημασία στις αδυναμίες που μπορεί να έχεις, όσο δίνουν στα δυνατά σου σημεία και σε όσα σε κάνουν να ξεχωρίζεις. 

Τις αποτυχίες σου 

Θα σε βλέπουν πάντα σαν αποτυχία και δεν θα σου δώσουνε ποτέ την ευκαιρία που ζητάς. Συνήθως τα καλά τα ξεχνάνε, αλλά τα κακά τα θυμούνται όλοι. Να μιλάς για τα προτερήματά σου, για το πάθος και την αποτελεσματικότητά σου. Να προβάλεις όλα τα καλά σου στοιχεία και να εκπέμπεις μόνο θετική ενέργεια με αυτόν τον τρόπο. 

Την επόμενη μεγάλη σου κίνηση 

Είναι παρόμοιο με το πρώτο, να μη μοιράζεσαι παντού τα σχέδιά σου. Να κάνεις τις κινήσεις σου σιωπηλά, να αναλαμβάνεις δράση όπως νομίζεις εσύ ότι είναι καλύτερο για σένα και να τους σοκάρεις με τα αποτελέσματά σου. Δράσε σιωπηλά και έξυπνα.

Τα μυστικά σου 

Και δεν μιλάμε για τους πολύ κοντινούς σου ανθρώπους. Βέβαια ακόμα κι αυτοί δεν μπορείς να ξέρεις πώς θα διαχειριστούν κάτι που θα τους εμπιστευτείς. Τα μυστικά σου δεν χρειάζεται απαραίτητα να τα μοιραστείς με κάποιον. Είναι υγιές να κρατάς και κάποια πράματα που μόνο εσύ θα ξέρεις. 

Συντάκτης: Ευαγγελία Μποζαντζόγλου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.