5 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις πότε μέσα στο αυτοκίνητο, αλλά τις περισσότερες φορές τα κάνεις!

Συντάκτης: Flowmagazine

Υπάρχουν πολλές συνήθειες που υιοθετούμε μες στο αμάξι καθημερινά αλλά πολλές από αυτές είναι επικίνδυνες για την ασφάλειά μας. Αν τις κάνεις, καλύτερα να τις κόψεις γιατί μπορεί να αποβούν καταστροφικές, σύμφωνα με τους ειδικούς:

Δεν πρέπει λοιπόν να:

Να ακούς μουσική με ακουστικά

Η μουσική από μόνη της δεν δημιουργεί πρόβλημα αλλά ο τρόπος που την ακούς, ναι. Η χρήση ακουστικών δεν είναι και το καλύτερο πράγμα που μπορείς να κάνεις όσο οδηγείς και αυτό γιατί σε απομονώνει από το περιβάλλον με αποτέλεσμα να μην ακούσεις κάποιο κορνάρισμα ή τη σειρήνα του ασθενοφόρου.

Να το κάνεις γκαρνταρόμπα

Το να τα κρεμάς δεξιά και αριστερά μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνο καθώς αυτά «κόβουν» την ορατότητα προς συγκεκριμένα σημεία, διακυβεύοντας την ασφάλειά σου. Την επόμενη φορά που θα πάρεις κάποια ρούχα μαζί σου, σκέψου ότι αυτά δεν πρέπει να κλείνουν τα παράθυρα.

Να οδηγείς χωρίς παπούτσια

Γίνεται συνήθως το καλοκαίρι και δεν είναι και ό,τι πιο ασφαλές καθώς μπορεί να χρειαστεί να φρενάρεις πολύ απότομα και ξαφνικά και να μην μπορέσεις να το κάνετε τόσο καλά με γυμνό πόδι όσο αν φορούσες παπούτσια. Αν πάλι πρέπει να βγεις από το αυτοκίνητο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, διατρέχεις τον κίνδυνο να τραυματιστείς ή να χάσεις πολύτιμο χρόνο, προσπαθώντας να ξαναβάλεις τα παπούτσια σου.

Να λύνεις τις διαφορές σου στο τιμόνι

Το αυτοκίνητο δεν είναι ο καλύτερος χώρος για έντονες συζητήσεις. Σύμφωνα με μια έρευνα της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Harvard, οι «εκρηκτικές» συζητήσεις μέσα στο αυτοκίνητο μπορεί να προκαλέσουν καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο ώρες αργότερα. Περισσότερα από τα μισά τροχαία που οφείλονται σε απόσπαση προσοχής έχουν να κάνουν με συνομιλίες οδηγού-επιβατών και κυρίως σε υψηλούς τόνους, σύμφωνα με έρευνα.

Να καπνίζεις

Υπάρχει έρευνα που δείχνει ότι θα πρέπει να αποφεύγεις να το κάνεις αυτό στο αυτοκίνητό σας. Μόλις μισό τσιγάρο σε ένα αυτοκίνητο αρκεί για να φτάσει η ποιότητα του αέρα 10 φορές πάνω από αυτό που η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος των Ηνωμένων Πολιτειών θεωρεί επικίνδυνη. Επιπλέον αποσπά την προσοχή από το δρόμο, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που μπορεί ένα αναμμένο τσιγάρο να μας πέσει από το χέρι και να προκαλέσει ζημιά στο αυτοκίνητο (κάψιμο καθίσματος).

Πηγή

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…