5 πράγματα που μας έμαθαν για τη ζωή ρόλοι της Julia Roberts

Συντάκτης: Γεωργία Περιμένη

Τί σου μένει στο μυαλό τελικά μετά από τη θέαση μιας ταινίας; Σίγουρα υπάρχουν ταινίες που είδαμε και μας πέρασαν αδιάφορες και άλλες που μπορεί να μην είχαν τη μεγαλύτερη πλοκή και τα καλύτερα εφέ, όμως να μας άγγιξαν και να μας δίδαξαν πράγματα για τον εαυτό μας, τα γεγονότα, τις ανθρώπινες σχέσεις. Η Julia Roberts σίγουρα ξέρει απο αυτά, ως αγαπημένη ηθοποιός κοινωνικών και αισθηματικών ταινιών. Ας δούμε 5 πράγματα που μας έμαθαν οι πιο αξιομνημόνευτοι ρόλοι της.

Τη σημασία που έχει η αυθεντικότητα του ανθρώπου και όχι το φαίνεσθαι.

Η πόρνη πολυτελείας, Vivian Word, στην ταινία Pretty Woman καταφέρνει να κερδίσει την καρδιά του γοητευτικού, πλούσιου Edward Louis (όλοι τον θυμόμαστε απλά ως Richard Geere) με την απλότητα, το χιούμορ, την προσωπικότητα και πολλές φορές την ωμότητά της. Στην αρχή δεν ήταν τίποτα άλλο από μια γυναίκα η οποία πουλούσε το κορμί της, όμως στη συνέχεια απέδειξε οτι δεν χρειάζεται ούτε να είσαι πλούσια, ούτε κάποια της υψηλής κοινωνίας για να έχεις κομψότητα. Τελικά, η ίδια ήταν πιο κομψή και γοητευτική, απο όσες την κοροϊδεψαν.

Tη δύναμη ψυχής και τις ικανότητες που μπορεί να έχει μια γυναίκα.

Η Erin Brokovich είναι μια γυναίκα χωρισμένη, μητέρα δύο παιδιών, χωρίς κανένα πτυχίο, χωρίς δουλειά. Προσλαμβάνεται ως απλή υπάλληλος σε δικηγορικό γραφείο και καταφέρνει να φτάσει απο το μηδέν, στην αποκάλυψη μιας σοβαρής υπόθεσης που είχε κρυφτεί εδώ και καιρό. Ο ρόλος αποτέλεσε έμπνευση για τις γυναίκες να αγωνιστούν και να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους, ενώ ταυτόχρονα χαρακτηρίστηκε απο τους καλύτερους στην καριέρα της Roberts και της χάρισε το Όσκαρ αλλά και Χρυσή Σφαίρα ‘Α Γυναικείου ρόλου.

Ακόμη και όταν φαίνεται οτι όλα έχουν τελειώσει, η ζωή συνεχίζεται.

Η Julian Potter στο “O γάμος του καλύτερού μου φίλου” νιώθει οτι ο κόσμος καταστρέφεται όταν ο παιδικός της φίλος και έρωτας της ζωής της αποφασίζει να παντρευτεί μια άλλη. Οργανώνει απίστευτες μηχανορραφίες για να καταστρέψει το γάμο του και αφού καμία απο αυτές δεν έχει αποτέλεσμα, παίζει το τελευταίο της χαρτί και τα δίνει όλα για όλα. Ομολογεί στον φίλο της οτι τον αγαπά, του ζητά να παντρευτεί εκείνη αντί της άλλης και τον φιλά. Όταν ούτε αυτό έχει αποτέλεσμα, η Julian παραδέχεται οτι έπαιξε και έχασε και τελικά καταλαβαίνει πως η ευτυχία του καλύτερού της φίλου είναι αυτό που πρέπει να την κάνει χαρούμενη. Η ταινία κλείνει με την Julian να διασκεδάζει στο πάρτι του γάμου με τον φίλο της George και μας δίνει να καταλάβουμε οτι ακόμη και όταν το τέλος δεν είναι αυτό που θέλαμε, όλα θα πάνε καλά.

Δεν υπάρχει αταίριαστος έρωτας

Ο απλός βιβλιοπώλης Will Thacker συναντά τη διάσημη ηθοποιό Anna Scott, όταν αυτή επισκέπτεται το βιβλιοπωλείο του, στην ταινία “Mια βραδιά στο Notting Hill”. Οι δυο τους θα ξανασυναντηθούν αρκετές φορές και θα ερωτευτούν. Μετά απο πολλά γεγονότα και προβλήματα στη σχέση τους, αποδεικνύεται οτι εκείνη η συνάντηση στο βιβλιοπωλείο, στο Notting Hill, ήταν μοιραία και πως παρά τα εμπόδια δύο άνθρωποι απο διαφορετικούς κόσμους μπορούν να καταλήξουν μαζί.

Tα ταξίδια είναι τα μεγαλύτερα μαθήματα στη ζωή μας

H Elizabeth Gilbert στο “Eat, Pray, Love δείχνει να τα έχει όλα. Οικογένεια, καριέρα, επιτυχίες. Κι όμως, εκείνη αισθάνεται κενή και θέλει να γνωρίσει πραγματικά τον εαυτό της. Αφού πάρει διαζύγιο αποφασίζει να γυρίσει όλο τον κόσμο, να μάθει νέα πράγματα, νέες κουλτούρες, να βρει τον εαυτό της. Και εκεί είναι που θα βρεί και την αγάπη.

Συντάκτης: Γεωργία Περιμένη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.