5 παρεμβάσεις ομορφιάς που δεν πρέπει να κάνεις ποτέ μόνη σου

Συντάκτης: Σάννα Νάνου, Φιλόλογος και Επιμελήτρια – Διορθώτρια Κειμένων

5 παρεμβάσεις ομορφιάς που δεν πρέπει να κάνεις ποτέ μόνη σουΗ βελτίωση της εξωτερικής σου ομορφιάς είναι ένα ζητούμενο και πόσο μάλλον η προσωπική παρέμβαση. Υπάρχουν, όμως, μερικά πράγματα στα οποία πρέπει πραγματικά να αφεθείς στους επαγγελματίες, όχι μόνο για την εμφάνισή σου, αλλά και για την ασφάλειά σου. Ποτέ μην προσπαθήσεις να κάνεις αυτές τις DIY θεραπείες, ακόμη και αν σου φαίνονται εύκολες.

Αποτρίχωση

Η αποτρίχωση μπορεί να καταστεί επιζήμια, καθώς μπορεί να κάψει το δέρμα και να αφαιρέσει το ανώτερο στρώμα του δέρματος. Μάλιστα, ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος αν κάνετε αποτρίχωση στο σπίτι σας. Υπάρχει μια ολόκληρη επιστήμη για την αποτρίχωση, και αν δεν ξέρετε ακριβώς τι κάνετε, μπορεί να βλάψετε σοβαρά το δέρμα σας.

Εξαγωγή σπυριών

Η εξαγωγή σπυριών μπορεί να προκαλέσει ουλές και επίσης να οδηγήσει σε φλεγμονή και μόλυνση. Ο δερματολόγος σας μπορεί να σας διδάξει πώς να αντιμετωπίσετε μία τέτοια περίσταση στην καθημερινότητά σας, ώστε να αποφύγετε μόνιμες βλάβες.

Balayage

Η τεχνική balayage επιδιώκει φυσικά μαλλιά και έντονη αντίθεση στις άκρες. Και, δυστυχώς, η σωστή ισορροπία των χρωμάτων και της αντίθεσης είναι σχεδόν αδύνατον να συμβεί στο σπίτι.

Βαφή βλεφαρίδων

Φανταστείτε έναν κόσμο όπου δεν χρειάζεται κάθε μέρα να χρησιμοποιούμε μάσκαρα για πλούσιες βλεφαρίδες. Είναι δυνατόν χάρη στην έλευση ειδικών βαφών να χρωματίσουμε τις βλεφαρίδες. Η εφαρμογή βαφής χωρίς εκπαίδευση μπορεί να προκαλέσει την έκκριση χημικών ουσιών στο μάτι. Αναζητήστε ένα ινστιτούτο με με ειδίκευση στην τέχνη της βαφής βλεφαρίδων, αν θέλετε να πειραματιστείτε με την εν λόγω θεραπεία.

Απομάκρυνση σημαδιών

Τα σημάδια στο δέρμα είναι ένα ενοχλητικό φαινόμενο. Και φαίνεται να ξεπροβάλλουν οπουδήποτε. Αλλά πριν προβείτε στην αφαίρεσή τους, σκεφτείτε το εξής: «Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι πάντα υπάρχει κίνδυνος να κόψουμε ένα αιμοφόρο αγγείο και να προκαλέσουμε ζημιά».

Συντάκτης: Σάννα Νάνου, Φιλόλογος και Επιμελήτρια – Διορθώτρια Κειμένων

Influence:

Η Σάννα Νάνου γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1983. Σπούδασε στο Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης…