5 μυστικά του φενγκ σούι που χρειάζεσαι στον χώρο σου

Συντάκτης: Ευαγγελία Μποζαντζόγλου

Η ενέργεια που αφήνουμε να ρέει στον προσωπικό μας χώρο επηρεάζει σε μέγιστο βαθμό την ενέργεια που εκπέμπουμε, αλλά και δεχόμαστε στην καθημερινότητά μας. Το φενγκ σούι είναι άκρως διαδεδομένο ακριβώς για αυτόν τον λόγο και είναι ένας καλός οδηγός για την πιο “ενεργειακά σωστή” διακόσμηση του χώρου μας.

Βιβλιοθήκη στην είσοδο του σπιτιού

Τοποθετήστε μια βιβλιοθήκη ή ράφια βιβλίων κοντά στην είσοδο. Ωστόσο πρέπει να προσέξετε ώστε να μην λειτουργούν ως εμπόδια. H ιδέα είναι ότι η θετική ενέργεια που εισέρχεται στο σπίτι σας διεγείρει τη μάθηση. Επίσης, θα είναι κάτι που θα ιντριγκάρει τον εκάστοτε επισκέπτη.

Τραπεζαρία

Επιλέξτε στρογγυλά ή οβάλ σχήματα στην επιλογή τραπεζαρίας. Αυτό επιτρέπει στο chi (στην ενέργεια όλων των ζωντανών οργανισμών σύμφωνα με το Feng Shui) να ρέει αβίαστα σε ένα δωμάτιο. Ελαχιστοποιεί επίσης την απόσταση μεταξύ των πιάτων από οποιοδήποτε μέλος της οικογένειας.

5 μυστικά του φενγκ σούι που χρειάζεσαι στον χώρο σου

Συμπεριλάβετε φρέσκα λουλούδια και στρογγυλά μπολ με φρούτα πάνω στην τραπεζαρία σας. Αυτά αντιπροσωπεύουν τη φρεσκάδα και τον πλούτο στο σπίτι σας. Μην χρησιμοποιείτε αποξηραμένα είδη, ωστόσο, καθώς παραπέμπουν σε κάτι τεχνητό.

Διακόσμηση και γωνιές

Το σπίτι μας (πάντα με βάση το φενγκ σούι) χωρίζεται σε κάποιες ζώνες ή αλλιώς γωνιές που αντιπροσωπεύουν μία πτυχή της ζωής μας. Κάθε μία από αυτές τις ζώνες έχει διαφορετικές ανάγκες, άρα και διαφορετικό τρόπο διαμόρφωσης.

Για παράδειγμα:

Η γωνιά των φίλων και των ταξιδιών μπορεί να φιλοξενήσει σουβενίρ, φωτογραφίες και χάρτες από κάποιο μέρος που επισκεφθήκατε και λατρέψατε ή χάρτες και φωτογραφίες από κάποιο μέρος που θα θέλατε να πάτε. Ένα φωτογραφικό άλμπουμ εμπλουτισμένο με αξέχαστες στιγμές της παρέας σας είναι ιδανικό για αυτήν την γωνιά.

Το μέρος που αντιπροσωπεύει την πτυχή της καριέρας θα πρέπει να είναι φωτεινό ή άκρως φωτισμένο, ίσως από έναν εντυπωσιακό κρυστάλλινο πολυέλαιο. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε ένα αντικείμενο που θυμίζει την εργασία σας ή κάποια ασχολία σας που διατηρείτε με πάθος.

Για να σταθεροποιήσετε σχέσεις, για να διατηρήσετε την αρμονία τους ή να την επαναφέρετε, δεν έχετε παρά να τοποθετήσετε στην αντίστοιχη γωνιά ένα πράγμα που να εκφράζει τη δυαδικότητα. Φροντίστε αυτή η γωνίτσα να είναι φωτισμένη καλά με κάποιο ζεστό φωτισμό για να παραμένει ο τομέας των σχέσεών σας λαμπερός και να έλκει φρέσκια ενέργεια.

Χρώματα

Το κάθε χρώμα με βάση το φενγκ σούι έχει τον συμβολισμό του και προσελκύει διαφορετικές ενέργειες.

Το κόκκινο είναι το χρώμα της αγάπης και του πάθους. Είναι το πιο δυναμικό, αλλά και το πιο επιθετικό χρώμα. Το πολύ κόκκινο μπορεί να δημιουργήσει στρες και θυμό και οι χώροι στενεύουν επικίνδυνα όταν χρησιμοποιούμε πολύ κόκκινο.

Το μπλε είναι το χρώμα της ηρεμίας, της χαλάρωσης και της σταθερότητας. Είναι το χρώμα της ειρήνης και της εμπιστοσύνης και μας βοηθάει να πραγματοποιήσουμε οράματα και επιθυμίες. Βοηθάει τη διαίσθησή μας να αναπτυχθεί. Χρησιμοποιείται σε χώρους για να χαλαρώσει νευρικά άτομα, να μειώσει την πίεση και τις ταχυκαρδίες.

Το πράσινο είναι μίξη του μπλε και του κίτρινου. Ένα χρώμα ηρεμίας, αλλά και ελπίδας. Αναζωογονεί και βοηθάει την δημιουργικότητα και βοηθά να αντιμετωπίσουμε τους φόβους μας.

Το πορτοκαλί μας κάνει χαρούμενους και ενεργητικούς. Ζεσταίνει και μεγαλώνει κρύους και σκοτεινούς χώρους. Είναι το χρώμα της αισιοδοξίας. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε χώρους που οι άνθρωποι πάσχουν ή κινδυνεύουν από κατάθλιψη.

5 μυστικά του φενγκ σούι που χρειάζεσαι στον χώρο σου

Το ροζ ενώνει την αγνότητα του λευκού με την δύναμη του κόκκινου. Είναι το χρώμα της αγάπης και βοηθάει να εκφράσουμε τα συναισθήματα μας. Μας κάνει πιο ρομαντικούς, πιο ανοιχτούς αλλά το πολύ ροζ μπορεί να μας κάνει και πιο ανώριμους.

Το καφέ ενισχύει τα συναισθήματα της σταθερότητας και της ασφάλειας. Έχει θετικές επιδράσεις σε φωτεινά δωμάτια. Μας γειώνει και μας κάνει πιο λογικούς.

Το γκρι είναι ένα χρώμα που χρησιμοποιείται καλύτερα ως χρώμα έμφασης στο φενγκ σούι, καθώς φέρνει μια έντονη, αιχμηρή ενέργεια που μπορεί να αναζωογονήσει και “να καθαρίσει” οποιοδήποτε δεδομένο χώρο.

Το λευκό είναι χρώμα της αγνότητας και της ηρεμίας. Καλύτερα να χρησιμοποιείται ως χρώμα έμφασης και όχι ως κυρίαρχο χρώμα στον χώρο. Θα γεμίσει τον χώρο σας με θεραπευτικές δονήσεις, θα επηρεάσει θετικά το υποσυνείδητό σας και θα συμβάλλει στην επίτευξη των μελλοντικών σας στόχων.


Διαβάστε επίσης: Πώς τα χρώματα επηρεάζουν τη διάθεσή μας


Φυτά και λουλούδια

Τα φυτά και τα λουλούδια είναι αναπόσπαστη υπενθύμιση ότι η ενέργειά μας συνδέεται με την ενέργεια της φύσης και πηγάζει από αυτήν.

Το γιασεμί είναι συνώνυμο της καλοτυχίας και προσελκύει τη θετική ενέργεια που την αφήνει να ρέει ελεύθερα. Το συγκεκριμένο φυτό βοηθά στην ενίσχυση των σχέσεων.

Ο βασιλικός καθαρίζει τον αέρα από την αρνητική ενέργεια και προσελκύει τη θετική. Είναι ένα φυτό με αντιβακτηριδιακές, αντιμυκητιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Θεωρείται ότι έχει μια πνευματική θεραπευτική επίδραση.

Μικρή ή μεγάλη, η μαργαρίτα είναι ένα προσιτό λουλούδι τόσο στην τιμή της, όσο και στην ευκολία να τη συναντήσετε παντού. Δίνει χαρά και δροσιά σε οποιαδήποτε γωνία του σπιτιού. Αναδίδει απλότητα μέσα από την ομορφιά.Στον Βορρά δημιουργεί ηρεμία και αρμονία. Ανατολικά έναυσμα και παρακίνηση. Βορειο-δυτικά έμφαση στην ασφάλεια, στην προστασία και την καθοδήγηση.

H παιώνια αποτελεί σύμβολο αγάπης και καλής τύχης. Σύμφωνα με τους ειδικούς του φενγκ σούι κρατά ζωντανό τον πόθο και τον έρωτα. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλές νύφες την επιλέγουν για την ανθοδέσμη τους και τη διακόσμηση της εκκλησίας.

Συντάκτης: Ευαγγελία Μποζαντζόγλου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.