5 μυστικά που θα μεταμορφώσουν το μπάνιο σου στον ωραιότερο χώρο

Συντάκτης: Flowmagazine

Εύκολα tips που θα δώσουν νέα πνοή στο χώρο του μπάνιου, έναν χώρο από τους πλέον σημαντικούς στο σπίτι μας, τον οποίο διακοσμητές και ιδιοκτήτες αναδιαμορφώνουν συχνότερα από οποιοδήποτε άλλο!

Το μπάνιο είναι ένας από τους βασικότερους χώρους σε ένα σπίτι και από τους πρώτους που επισκέπτονται οι καλεσμένοι μας. Οφείλει να είναι καθαρό, περιποιημένο και όμορφο ώστε να δημιουργεί μια ευχάριστη αίσθηση. 

Δεν είναι τυχαίο πως τα μπάνια είναι το no1 μέρος που λατρεύουν να αναδιαμορφώνουν οι ιδιοκτήτες σπιτιών και οι διακοσμητές, περισσότερο και από τις κουζίνες. Διαθέτει ελάχιστα ντουλάπια γι’ αυτό με λίγα χρήματα και μερικές έξυπνες επιλογές μπορείς να αποκτήσεις το μπάνιο των ονείρων σου. 

Ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα κάνουν την ανακαίνιση του μπάνιου σου την πιο εύκολη υπόθεση.

5 tips για να κάνεις το μπάνιο σου σαν καινούριο

1) Κατασκεύασε κόγχες και εσοχές

Όταν το μπάνιο είναι εξαιρετικά στενό, μην χτίζεις έξω: χτίσε μέσα. Οι εσοχές θα εξοικονομήσουν χώρο τον οποίο μπορείς να εκμεταλλευτείς για να τοποθετήσεις διακοσμητικά, κρυφό φωτισμό ή ό,τι άλλο σου αρέσει.

2) Τοποθέτησε φυτά

Τα φυτά φέρνουν το απαραίτητο χρώμα στον χώρο και δίνουν μια άλλη αίσθηση. Τοποθέτησε κομψά βάζα με λουλούδια ή μικρά γλαστράκια (κάκτοι, bonsai κ.ά) της επιλογής σου και θα δεις αμέσως τη διαφορά.

3) Βρες το σωστό δάπεδο

Η αλλαγή δαπέδου θα μεταμορφώσει το μπάνιο σου δίνοντας μια αίσθηση πολυτέλειας. Επένδυσε σε κεραμικά και πορσελάνινα πλακάκια, πολυτελή σανίδα βινυλίου και πλακάκια βινυλίου.

4) Άλλαξε τον φωτισμό

Το μπάνιο είναι το μέρος όπου καθρεφτιζόμαστε, φτιάχνουμε τα μαλλιά και το μακιγιάζ μας. Τοποθέτησε led λάμπες στον καθρέπτη ή βάλε λάμπες ψυχρού φωτός στα φωτιστικά σου.

5) Επίλεξε τα σωστά χρώματα

Για να κάνεις ένα μικρό μπάνιο να φαίνεται μεγαλύτερο, βεβαιώσου ότι η χρωματική σου παλέτα παραμένει στο φάσμα του λευκού και των ανοιχτόχρωμων χρωμάτων. Τα σκούρα χρώματα κάνουν το δωμάτιο να φαίνεται μικρότερο γι’ αυτό καλό θα ήταν να τα αποφύγεις.

Πηγή

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…