5 λόγοι που τα ταξίδια σας κάνουν πιο επιτυχημένους

Συντάκτης: Ελεάννα Βλάχου

Η επιτυχία μπορεί να οριστεί διαφορετικά για τον καθένα, αλλά είναι γεγονός ότι μερικοί άνθρωποι επιτυγχάνουν και άλλοι όχι. Ποιο είναι το κλειδί της επιτυχίας τους; Υπάρχει μία τεράστια βιβλιογραφία για τις δεξιότητες και τις συνήθειες που απαιτούνται για να ζήσει κανείς μια επιτυχημένη ζωή, και νομίζω ότι οι περισσότεροι από εμάς διαθέτουμε αρκετή γνώση προκειμένου να αναπτύξουμε μεταξύ άλλων την αυτοπεποίθησή μας, να ξεπεράσουμε τους φόβους μας. Πάντως, υπάρχουν άνθρωποι που έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα επιτυχίας στον επαγγελματικό τομέα από ό,τι οι περισσότεροι. Και είναι οι άνθρωποι που μετακινούνται συνεχώς, μαθαίνουν πολλές δεξιότητες για τη ζωή μέσα από την εξερεύνηση του κόσμου.

1. Όσοι ταξιδεύουν είναι σε θέση να αναπτυχθούν έξω από τη ζώνη άνεσής τους

Αυτό είναι ένα βασικό θέμα για τους ανθρώπους που ταξιδεύουν πολύ. Όταν φεύγετε από το σπίτι σας, φεύγετε από ολόκληρη τη ζώνη άνεσής σας. Μόλις έχετε αφήσει τη ζώνη άνεσης, θα μάθετε να ανταπεξέρχεστε σε περιπτώσεις που αλλιώς δεν θα αντιμετωπίζατε ποτέ.

Στην καριέρα σας και πραγματικά σε όλη τη ζωή σας, το να είστε ανοιχτοί σε μεγάλες αλλαγές μπορεί να σας μεταμορφώσει και να σας βοηθήσει να οδηγηθείτε σε πολύ μεγαλύτερα πράγματα.

2. Όσοι ταξιδεύουν μαθαίνουν να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους

Το να μάθετε να ελέγχετε τα συναισθήματά σας, ιδιαίτερα τα αρνητικά, είναι ζωτικής σημασίας για έναν επιτυχημένο ταξιδιώτη. Όχι μόνο θα συναναστραφείτε καλύτερα με ανθρώπους με τους οποίους δεν είστε εξοικειωμένοι, αλλά θα περάσετε καλύτερα!

Δεξιότητες αυτού του είδους μπορούν να μεταφερθούν στον χώρο εργασίας σας. Θα αντιμετωπίσετε κάποιες σημαντικές προσκρούσεις και εμπόδια στη διαδρομή προς την επιτυχία, και το να γνωρίζετε πώς να ελέγχετε τα συναισθήματά σας θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε τις επιδόσεις σας σε αυτό το μονοπάτι.

3. Όσοι ταξιδεύουν διαχειρίζονται τον φόβο τους και τον ξεπερνούν

Αυτό συνδέεται στενά με το νούμερο 1. Υπάρχουν τρομακτικά πράγματα που μπορεί να συμβούν ενώ ταξιδεύετε, ειδικά αν είστε πολύ μακριά από το σπίτι σας. Θα μπορούσατε να χάσετε τη βίζα σας, να κλαπεί το πορτοφόλι σας, να χαθείτε σε μια άγνωστη πόλη όπου κανείς δεν μιλά τη γλώσσα σας.

Οι άνθρωποι που ταξιδεύουν μαθαίνουν να αντιμετωπίζουν τους φόβους αυτούς, να τους ξεπερνούν και να συνεχίζουν στον δρόμο τους. Η στάση αυτή είναι επίσης πολύ χρήσιμη στη διαδρομή σας προς την επιτυχία. Οι αλλαγές μπορεί να είναι τρομακτικές, αλλά αν τις αντιμετωπίστε και τις ξεπεράσετε θα αισθανθείτε πολύ καλά με τον εαυτό σας.

4. Όσοι ταξιδεύουν βλέπουν ευκαιρίες εκεί που οι άλλοι δεν μπορούν

Οι άνθρωποι που ταξιδεύουν μαθαίνουν να βλέπουν την ευκαιρία και την ομορφιά εκεί όπου οι άλλοι άνθρωποι δεν μπορούν. Είναι σε θέση να ανοίξουν τα φτερά τους όσο πιο πολύ μπορούν και να κάνουν βουτιές, χωρίς να είναι διαρκώς προσεκτικοί. Και αυτό είναι εξαιρετική ικανότητα για την πορεία σας προς την επιτυχία. Όσο περισσότερες ευκαιρίες βλέπετε γύρω σας, τόσο πιο ψηλά μπορείτε να φτάσετε.

5. Όσοι ταξιδεύουν μπορούν να κατανοήσουν τις διαφορές μεταξύ των ανθρώπων

Όταν ταξιδεύετε, έρχεστε σε επαφή με άλλους ανθρώπους και άλλες κουλτούρες. Διευρύνετε τους ορίζοντές σας και γίνεστε πιο ικανοί να δεχθείτε τους άλλους όπως είναι. Η μισαλλοδοξία και η στενοκεφαλιά στον χώρο εργασίας μπορεί να καταστρέψει την καριέρα σας και να εμποδίσει την ανέλιξή σας ή ακόμα και να κοστίσει τη δουλειά σας.

Συντάκτης: Ελεάννα Βλάχου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.